31.08.2014,  20:31:12 | 11 comentarii | 4260 vizualizari
La Petroşani, / Continuă războiul dintre fostul consilier Viorica Macavei şi primărie
de Corneliu BRAN
Deşi până atunci în sală lucrurile păreau foarte liniştite, pe la sfârşitul ultimei şedinţe a Consiliului Local Petroşani a cam ieşit cu scântei. Motivul e simplu. În sală s-a aflat fostul consilier local….
 
…Viorica Macavei,
însoţită de un grup de trei persoane care locuiesc în Cartierul Avram Iancu, în apropiere de parcul de la piaţă. Aceştia au revenit cu probleme „de ordin cetăţenesc, ale cartierului”, unele pe care doamna Macavei le tot ridică de vreo câteva şedinţe încoace: problema câinilor cu stăpân care îşi fac nevoile prin tot parcul, fără ca nimeni să se sesizeze; problema parcării de la blocul unde locuieşte Viorica Macavei şi a locurilor de parcare existente ocupate ziua de cetăţeni care nu sunt din cartier, deşi la piaţă există o parcare cu plată (astfel, locatarii blocului n-au unde parca); necesitatea construirii unei toalete publice astfel încât noaptea „taximetriştii şi ţiganii să nu mai urineze pe blocul nostru”); cositul ierbii să nu se mai facă preferenţial de oamenii SPPADPP-ului, „într-o zonă a cartierului da, în alta ba...”.
 
Întrebaţi de toate acestea
şi aducându-li-se încă o dată la cunoştinţă, „deşi am tot trimis adrese scrise, la care primim răspunsuri ambigue”, primarul şi şeful SPADPP au încercat să răspundă acuzaţiilor de tot felul referitoare la faptul că nu se iau măsuri şi la faptul că „răspunsurile date de primar şi funcţionari sunt şmechereşti”.
„Problema câinilor nu este doar în acest parc. E adevărat ce susţineţi (una dintre doamne a susţinut la un moment dat că, stând pe-o bancă, un câine cu stăpân a urinat pe piciorul dumneaei!), numai că nu putem să facem discriminări... Dacă nu lăsăm câinii cu stăpân şi în parc intră oricum câinii fără stăpân, atunci ce vor zice proprietarii de câini? Nu mi se pare corect să procedăm aşa (...). În ceea ce priveşte toaleta publică, vă reamintim că Petroşaniul are cele mai multe deschise, iar la piaţă există o toaletă civilizată, unde cei din zona pieţei pot merge s-o folosească. Acum n-o să facem iar o toaletă publică acolo, care noaptea oricum ar fi închisă... N-are sens, mai ales că mai avem una în parcul mare, care nu e departe. Şi, repet, există o toaletă civilizată în piaţă. Când nu era acolo, mai înţelegeam, dar acum este. Daţi-ne nume de taximetrişti şi luăm măsuri, dar eu nu cred că e chiar aşa. Spuneţi că vin ţiganii... Eu zic că nu e aşa, şi ţiganii sunt oameni, ei nu sunt numai cerşetori sau oameni ai străzii, deci, de ce să vorbim aşa de urât de ei?!... Referitor la parcare, am vorbit şi cu dl. Vişan, o vom face, dar nu putem să le facem toate când vrea unul şi altul, le facem în ordinea priorităţilor şi în funcţie de banii pe care-i avem. Vă reamintesc că în cartier am făcut mai multe parcări, inclusiv în apropiere de blocul dumneavoastră”, a fost răspunsul primarului, destul de enervat de tonul folosit înainte de intervenţia sa de doamna Macavei, care a făcut atingere, voalat şi la faptul că au fost sesizate şi alte instituţii, „şi să nu vă fie cu surpriză când vor veni controale şi alte  lucruri din astea...”.
 
Una peste alta,
cu o singură chestiune n-am fost de acord din cele spuse de d-na Macavei: parcarea din spatele magazinului „Riva” nu deserveşte magazinul, n-are chiar nicio treabă cu acesta. Aceasta deserveşte cetăţenii din trei blocuri aflate în zonă, iar pentru ea s-au făcut demersuri foarte multe, ani de zile, cei mai activi fiind locatarii blocului 4. Ştim asta pentru că subsemnatul locuieşte acolo.
În privinţa problemelor ridicate, acestea sunt, într-adevăr, de analizat şi de luat măsuri: un program de plimbare a cânilor pe care să-l respecte toată lumea, iar în afara programului să nu se dea voie plimbării acestora (în timp ce maidanezii trebuie adunaţi şi duşi la adăpost cum ar fi logic), edificată o parcare când s-o putea şi bugetul ar permite-o, cositul ierbii să nu se mai facă preferenţial, în anumite zone da şi în altele nu. Lucrurile sunt simple şi n-ar necesita foarte mulţi bani, trebuie doar înţelepciune şi mai multă flexibilitate în gândire de toate părţile. Doar ca să ne arătăm „muşchii” unii altora nu rezolvă problemele.

Comentarii articol (11 )

#1 Viorica Macavei31.08.2014,  21:47:06
Nu e razboi,e lipsa de respect fata de cetatenii din zona pietei! Problema parcarii e veche(din nov 2011) i inca nu i a venit randul!?Poate cincinalul urmator...Raspunsurile primariei, la misto, exista si avem minciuni peste minciuni,de altfel le voi arata celor interesati. Discutia cu wc si tiganii nu mi apartine dar poate aparatul de inregistrat sedinta s a stricat tocmai atunci si nu ati retinut corect, oare de ce? Cainii comunitari nu ar trebui sa faca legea in parcuri langa copii, ci dusi in adaposturi iar la cei insotiti trebuie curatat rahatul in urma lor,cu plimbari in alte locatii daca e posibil.Asa credem ca e normal,ce spuneti?
#2 Claudiu31.08.2014,  22:41:55
Voi care cititi,de cate ori ati parcat la Riva colt in spate si v ati facut cumparaturile de la piata???????? Problemele zonei sunt in mare analiza in primaria Petrosani,stim,dar lipsesc cu desavarsire solutiile!!!!!!!Sa nu vorbim de inflexibilitate,ca e vorba de ani...si despre muschi nu e cazul... Nu pot sa mi imaginez un meci de box intre Viorica Macavei si primar...
#3 Corneliu Bran01.09.2014,  07:42:10
Doamna, discutia nu va apartine, e drept, dar cu dumneavoastra mai erau persoane, care au vorbit ce au vorbit... asa ca nu insinuati ce nu e cazul. Nu am scris ce ati spus cuvant cu cuvant deoarece nu era cazul, pentru ca ati spus cam tot ce spuneti la fiecare sedinta, iar in alte dati am scris si mai pe larg. Nu mai era cazul sa repetam aceleasi chestiuni, de aceea am facut o sinteza la tot ceea ce s-a spus de catre grupul dvs si am extras pe scurt si ce raspunsuri ati primit de la primar la problemele ridicate. De altfel, suntem singurul ziar care scrie momentul interventiei dvs., pentru ca eram acolo... asa ca ,,nu trageti in pianist,, ca nu e cazul. Iar cu parcarea de la blocul 4 gresiti, ea nu deserveste Riva, ea deserveste trei blocuri din zona, iar oamenii sunt multumiti. Prea putini de la piata parcheaza acolo, ca e departe totusi, mai degraba parcheaza pe straduta care duce la piata. Apropo, masinile de pe trotuarul acelei stradute, parcate aiurea, despre care am tot scris ca blocheaza pietonii, care sunt nevoiti sa mearga pe mijlocul strazii, putandu-se isca accidente, alea nu va deranjeaza, ca vad ca n-ati scos un cuvant? Sau daca nu e vorba de blocul dvs., desi strada respectiva e in cartier, aproape de blocul dvs. nu va intereseaza? Asta era cu adevarat un motiv real, nu parcarea de la blocul 4... Dar in fine... Una peste alta, credem ca ZVJ a fost echidistant in aceasta disputa (ca sa nu mai zic ,,razboi,, ca vad ca deranjeaza, desi e cam razboi din moment ce in sala ati trecut si la amenintari directe, chiar daca spuse voalat, si stiti asta...), nu avem mustrari de constinta absolut deloc, si, probabil, ar trebui sa va certati cu altii, care n-au scris deloc, nu cu cei care au relatat de fiecare data momentul interventiilor dvs., chiar daca uneori acest lucru nu s-a facut ,,pe larg,,. O zi buna si dumneavoastra!
#4 Turcu01.09.2014,  13:41:06
Cred ca de mag riva se discuta ca locatie.Asa cum spuneti parcarea DIN SPATELE MAG RIVA deserveste 3 blocuri INSA parcarea solicitata de asoc de proprietari din zona deserveste tot orasul ! Si eu cand merg la piata cu masina,parchez cat mai aproape,si in careul respectiv.Straduta ce duce la piata(sens unic)de cele mai multe ori e ocupata de masinile vanzatorilor ce aduc marfa in piata.Cred ca nu aveti masina de interpretati asa situatia.Politia rutiera si locala trebuie sa se implice in treburile astea insa tot pe trotuar parcheaza si azi chiar dupa articolele dv.Nu se vrea ordine...
#5 Viorica Macavei01.09.2014,  21:18:22
Nu vreau sa fie cineva ofensat(dintre consilieri sau din ap primariei)cand apelam si la ziare straine de Valea Jiului,TV nat sau prin depese la altii..Astea nu sunt amemintari cum se spune.E dreptul nostru sa sesizam lucruri ce nu se vor intelese si rezolvate.E normal sa dureze atatia ani,asa probleme?Primarul da aceleasi raspunsuri,ca de fiecare data si permiteti mi sa nu l mai cred!Cei care nu au scris nimic,cred ca au avut interdictie si banuiesc ca stiti de la cine dar nu e treaba noastra.Noi avem cateva prioritati si despre alea vom dezbate la dv,la altii... Multumim oricum!
#6 Tătaru02.09.2014,  02:04:36
Da, doamnă! Apelaţi la televiziunile naţionale şi internaţionale. Sunt convins că parcarea de la blocul Dv. este de importanţă mondială. Nu există bloc din acest oraş care să nu-şi dorească o parcare. Dacă fiecare bloc ar avea Viorica lui, la fiecare şedinţă am avea în sală sute de Viorici, vocale, sonore şi foc de politicoase, aşa ca dumneavoastră. Iar prioritatea absolută a oraşului ar deveni parcările. Aluzia cu parcarea din spatele blocului unde, printre altele, se află şi magazinul RIVA a fost ea însăşi otrăvită. De parcarea aceea beneficiază toată lumea. Am mers special să verific. N-am găsit nici măcar o maşină a firmei RIVA. Părerea mea e că oful dumneavoastră e altul. Sunt convins că după ce veţi avea parcarea dorită veţi veni cu alte chestiuni. Eu cred că, de fapt, neavând maşină, nu vreţi parcare, ci vreţi să arătaţi primarului şi consilierilor ce limbă lungă şi ascuţită are poporul. Durerea vine de la faptul că nu mai sunteţi consilier. Şi ştiţi de ce nu mai sunteţi? Pentru că nu ştiţi să lucraţi în echipă, nu aveţi răbdarea să ascultaţi şi părerile altora. Credeţi că le ştiţi pe toate şi-i certaţi pe toţi, pe un ton agasant, care vă face insuportabilă. Lăsaţi impresia că le ştiţi pe toate, deşi, între noi fie vorba, nu vă pricepeţi la absolut nimic.
#7 Leon02.09.2014,  10:40:14
Cand alerga pt voi era fff buna aceasta Viorica Macavei!Dintr o data a devenit insuportabila!Daca va spune adevarul este agasanta.Bai ,nu va e rusine? Nu va crapa obrazul mai? Treziti va si ocupati va de micul partidulet.RUSINEEEEEE !
#8 Viorica Macavei02.09.2014,  18:52:49
Intr adevar magazinul acela e doar un punct de reper.Mi as dori sute de Viorici pt ca nu s ar mai minti in asa hal si s ar face si treaba (eu am facut 2 focuri la gaz pt bl meu si proiecte la alte 2 de 9 scari fiecare, bateria de garaje, acoperisul bl meu, locul de joaca din coltul parcului spre bl, plantari de copaci si gard viu).Dl Tataru te rog pune in balanta parcarea din spatele magazinului... si acea solicitata de la asociatia de proprietari de langa piata mare unde este solicitata la maxim si judeca!Chiar daca nu am masina si eu imi doresc parcarea asta.Daca cererea vine de la o asociatie, cine sunteti dv sa trageti concluzii aiurea?Aici sunt 2 bl a 9 sc si stim mai bine decat dv ce si cum stau lucrurile!Femeile in general au nu numai limba ascutita, voi barbatii stiti foarte bine asta.Am trecut PESTE personalitatile aduse in PDL pe ultima suta de metri inainte de alegerile locale din iunie 2012 si nu cred ca aveti o echipa prea grozava lucru vazut si la europarlamentare.Despre lucrul in echipa, esti jalnic dl pt ca in toate campaniile i am sustinut din usa in usa, la cort si peste tot vorbind cu oamenii.Atunci aveam incredere in cateva persoane dar constat ca sau folosit de noi de rudele si de prietenii nostri ca sa le ajunga fundul in anumite scaune.Parerile altora le am adunat si le am scris inregistrandule la primaria Petrosani.Chestia cu insuportabila, lasati ma pe mine sa suport!Pe viitor PROMIT ca va demonstrez la ce ma pricep, daca nu ati priceput din ce v am relatat, si inca foarte bine.
#9 Duru03.09.2014,  08:21:37
Tatarule daca ai verificat personal in spate la mag respectiv de ce nu te ai dus si pe la blocuri sa vezi cum e tunsa iarba,sa vezi mizerii neadunate,caini si in parc si peste tot si sa vezi cum oamenii au bagat in foisor banci din parc pt a sta la umbra?Daca se discuta si pe posturi nationale si in ziare mari despre vale nu e rau,mai aude tara de matrapazlacurile voastre si poate se autosesizeaza cineva!Stati linistiti DNA lucreaza !
#10 Anton03.09.2014,  08:51:48
Doamna Viorica are niste probleme de iti sta mintea in loc,cu parcarile,cu masinile,cu cainii cu stapanii cainilor,cu copacii din parc,cu frunzele copacilor cu fantana arteziana din parc,saraca ce sa faca si ea trebuie sa se bage in seama daca nu o mai baga nimeni,dar ar putea sa ne mai lase in pace.
#11 VDM03.09.2014,  12:26:11
Draga Anton,femeia asta e cetatean ca si mine,ca si tine...Toate astea tin de urbea noastra si nu esti obligat sa citesti.Ma indoiesc,din partea matale,ca vei avea vreo obiectie la problemele noastre,probabil traiesti in varf de munte sau ai destula pace pe cap!Fate in continuare ca nu vezi,circula cu nasul pe sus, sa calci in cacat de caine,sa stai la umbra copacilor taiati,sati pui masina(K..)pe trotuar...saracu DE TINE !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Se lucrează de zor la amenajarea spaţiului din spatele blocului 2A de pe 9 Mai, acolo unde locuieşte fostul consilier local PDL[..]
15.10.2014, 21:06   |    4 comentarii

La 30 ianuarie, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Petroşani, Viorica Macavei, fost consilier local, a avut o [..]

20.03.2014, 19:18   |    16 comentarii
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter