06.11.2011,  20:40:48 | 0 comentarii | 886 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Sesiune internaţională de pregătire / 13 jandarmi din 10 ţări au vizitat judeţul Hunedoara
de Mihaela PETROŞAN

La sfârşitul săptămânii trecute, 13 ofiţeri participanţi la Cursul Superior Internaţional (C.S.I.), organizat la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, s-au aflat în vizită în judeţul Hunedoara. Ofiţerii cursanţi au fost însoţiţi de alţi cinci ofiţeri români şi francezi, care coordonează activitatea CSI.

Cei 13 ofiţeri aparţin unor structuri de securitate internă din zece ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Franţa, Regatul Haşemit al Iordaniei, Republi­ca Moldova, Madagascar, Mali, România, Serbia şi Ucraina.
Cursanţii fac parte din structuri de jandarmerie naţională, trupe de carabinieri, brigada de poliţie, trupe de interne, poliţia de stat, agenţia de stat pentru investigaţii şi protecţie, jandarmerie regală. 
Oaspeţii străini şi-au început vizita în judeţul nostru sâmbătă, fiind primiţi de prefectul judeţului, Dezsi Attila, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Rus, şi de inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, general de brigadă Viorel Sălan.
Membrii delegaţiei internaţionale au vizitat apoi câteva repere turistice importante din judeţ: Cetatea Devei, Castelul Corvineştilor şi cetatea dacică Costeşti-Cetăţuia. 
Pe timpul vizitei, oaspeţii s-au întâlnit cu cavaleri ai Ordinului de Hunedoara, precum şi cu membri ai Asociaţiei Terra Dacica Aeterna, care le-au oferit posibilitatea să cunoască portul, obiceiurile şi locurile unde au trăit strămoşii noştri. Ieri, oaspeţii străini şi-au încheiat vizita în judeţul nostru.
 
„În calitate de reprezentant în judeţul Hunedoara al Guvernului României, dar şi ca garant al respectării Constituţiei, legilor, drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, pot să afirm cu tărie că cetăţenii îşi doresc creşterea permanentă a gradului de siguranţă, şi să înţeleagă modurile şi modalităţile de atingere a acestui obiectiv, ca atare consider că ei vor trebuie să participe, în calitate de coautor, la realizarea acestui obiectiv. Standardele de moralitate pe care, în mod tradiţional, populaţia le aplică lucrătorilor din structurile de ordine publică sunt cu mult mai înalte decât cele aplicate altor categorii socio-profesionale. Mai mult, se consideră absolut firesc ca un poliţist, jandarm sau pompier să îşi rişte zilnic viaţa pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale ale cetăţeanului, pentru apărarea avutului public şi privat, motiv pentru care consider că acestui funcţionar public trebuie să i se asigure un statut social în concordanţă cu riscurile inerente şi cu importanţa socială a activităţii pe care o desfăşoară”, a declarat Dezsi Attila.
 
Ofiţerii prezenţi în judeţul nostru fac parte din cea de-a IX-a sesiune a Cursului Superior Internaţional organizat la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române.
Acest curs a început să funcţioneze în anul 2003 în urma a două convenţii semnate, la Bucureşti, între M.A.I. din România şi M.A.E. din Republica Franceză, convenţii care reglementează funcţionarea cursului şi condiţiile de finanţare a acestuia. Iniţial, cursul s-a adresat tinerilor ofiţeri aparţinând structurilor de securitate internă ale unor ţări europene însă, începând cu septembrie 2004, de comun acord, partea română şi cea franceză au stabilit ca acest curs să evolueze la nivelul echivalent diplomei de stat major din Jandarmeria Franceză şi să se numească Cursul Superior Internaţional. 
Scopul cursului este acela de a asigura pregătirea de stat major, axată pe specificul activităţii în mediu multinaţional, cunoaşterea instituţiilor şi forţelor de securitate europene, precum şi pe diferitele aspecte ale pregătirii în domeniul ordinii publice. 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter