14.09.2014,  19:28:54 | 0 comentarii | 2336 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Demonstraţii şi premii de Ziua Pompierilor / Pompierul anului: petroşeneanul Zoltan Gagyi
de Mihaela PETROŞAN
În 13 septembrie, cu ocazia Zilei Pompierilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara a organizat un eveniment amplu, care a cuprins mai multe acţiuni demonstrative, o paradă militară şi o ceremonie în care s-au acordat distincţii celor mai merituoşi dintre angajaţii inspectoratului.
 
La eveniment
au participat în afară de cei 200 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU şi de la nivelul subunităţilor, oficialităţi judeţene şi locale, şefi de instituţii, dar şi un public numeros.
Puţin mai în detaliu, activităţile dedicate aniversării armei pompierilor au cuprins parada personalului şi tehnicii achiziţionată prin Programul Opera­ţional Regional, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, un exerciţiu demonstrativ de descarcerare, acordarea prim ajutorului calificat şi stingerea unui incendiu la un autoturism, iar cei mai merituoşi pompieri, paramedici şi specialişti în descarcerare, asanare şi scafandri au fost premiaţi, în cadrul unei ceremonii devenită, deja, tradiţie la nivelul ISU Hunedoara.
Prezentăm şi noi pe cei care au fost distinşi în acest an pentru activitatea remarcabilă în slujba noastră a tuturor.
 
Echipajul de prim ajutor al anului 2014
Acest titlu s-a atribuit echipajului de paramedici a Detaşamentului din Deva format din plutonier Constantin Ţimonea, plutonier major Aurelian Mureşan şi plutonier Liviu Suciu.
Echipajul de prim-ajutor premiat s-a remarcat prin îndeplinirea cu succes a nenumărate intervenţii de prim-ajutor. De asemenea, subofiţerii au participat la Competiţia Naţională de Descarcera­re şi Prim ajutor - faza zonă, obţinând locul întâi la proba de prim ajutor calificat, performanţă care i-a propulsat în etapa următoare la nivel naţional.
 
Subunitatea cu cele mai complexe intervenţii 
Acest premiu s-a atribuit Detaşamentului din Deva. Pregătirea profesională şi curajul pompierilor deveni au fost testate în situaţii limită, un exemplu fiind acţiunea de căutare salvare a trei persoane care au rămas blocate în incinta carierei fostei mine Deva. Salvarea persoanelor s-a făcut după depunerea unui efort consistent din partea pompierilor, care au parcurs, până la oamenii izolaţi, mai bine de 6 kilometri pe jos, pe un teren accidentat şi cu o înclinaţie mare.
 
Echipajul de pompieri al anului 
Titlul a fost conferit, în acest an, unei echipe a Detaşamentului din Orăştie, formată din plutonier major Cosmin Moldovan, plutonier major Cristian Vernic, plutonier major Eugen Trif, plutonier Mihai Bucur, plutonier Marius Gavrilă.
Evenimentul special care a dus la recunoaşterea performanţei acestei echipe a avut loc în 14 aprilie, când a fost nevoie de intervenţie pentru limitarea propagării şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale plastice din Orăştie, o intervenţie extrem de periculoasă şi în condiţii cu totul speciale.
 
Paramedicul anului 
Acest premiu a fost atribuit lui Constantin Ţimonea, plutonier în cadrul Detaşamentului de Pompieri Deva. Titlul se acordă pentru participarea la numeroase acţiuni de prim ajutor şi pentru salvarea mai multor vieţi afectate de complicaţii respiratorii şi traumatisme în urma accidentelor rutiere cu consecinţe foarte grave.
 
Cel mai bun echipaj de descarcerare 
Pentru cele mai dificile intervenţii de descarcerare, premiul pentru cel mai bun echipaj în acest domeniu s-a oferit, în acest an, echipei Secţiei de Pompieri Ilia formată din plutonier Claudiu Morari, plutonier adjutant Cosmin Ursa, sergent major Ion Claudiu Dăogaru. 
Echipajul de descarcerare al Detaşamentului din Ilia a intervenit, din păcate, şi în acest an, la accidente rutiere deosebit de grave.
 
Premii speciale
În acest an, ISU Hunedoara a acordat două premii speciale unor echipaje care s-au evidenţiat în timpul unor intervenţii cu grad de periculozitate crescut. 
Un premiu special s-a acordat echipajului de scafandri din cadrul ISU Hunedoara alcătuit din locotenent Sorin Rusu, plutonier major Victor Oltean, maistru militar clasa II Mihai Dorobăţ, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor desfăşurate în mediul acvatic.
Al doilea premiu special s-a acordat echipajului pirotehnic al ISU Hunedoara format din locotenent Cătălin Hodorogea, sublocotenent Dragoş Prichici, plutonier major Florin Poenar, plutonier major Cătălin Incău, pentru profesionalism în timpul misiunilor de ridicare şi distrugere a muniţiei rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii mondiale.
De asemenea, diplomă de merit s-a acordat Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Simeria, Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Mintia, şi membrilor Crucii Roşii Lupeni, şi, pentru implicarea deosebită în organizarea aniversării Zilei Pompierilor din România, alte două diplome de merit pentru plutonierul major Zoltan Locsei şi plutonierul adjutant şef Marcel Maier.
 
Pompierul anului e din Petroşani
„Felicitările mele şi mulţumiri pentru un tânăr pompier care mi-a salvat viaţa”, acesta este mesajul principal al unei scrisori transmise şefului ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, de un bărbat în vârstă de 68 de ani din Petroşani. Bărbatul povesteşte, în scrisoarea sa, că în data de 21 noiembrie 2013 i s-a făcut rău, în timp ce se afla pe stradă, iar singurul care i-a sărit în ajutor a fost un tânăr despre care mai târziu a aflat că este plutonier major în cadrul Detaşamentului din Petroşani.
Astfel, câştigătorul trofeului Pompierul anului 2014 este plutonierul major Gagyi Zoltan. 
 
Diplome „Agenda Pompierului”
Publicaţia de specialitate „Agenda Pompierului” a acordat, de asemenea, câteva diplome de onoare pentru locotenent-colonel Viorel Demean, căpitan Anemona Doda, plutonier major Cristian Rusu, plutonier major Claudiu Pălimariu, plutonier major Gagyi Zoltan, plutonier major Cătălin, plutonier Alin Popovici, plutonier major Leone Furdean, plutonier major Varga Zsolt, plutonier Robert Filer, plutonier adjutant Lucian Beregszaszy, plutonier adjutant şef Sorin Balica, plutonier major Nicolae Albu, plutonier adjutant Costel Rus, plutonier Mihai Mateş, plutonier adjutant Constantin Peteleu, plutonier major Marius Oancea.
În seara premergătoare Zilei Pompierilor, inspectoratul a organizat, în Piaţa Unirii din Deva, o proiecţie, un exerciţiu cu forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului din Deva precum şi o expoziţie foto cu imagini surprinse din timpul intervenţiilor de stingere, descarcerare sau acordarea prim ajutorului. Fotografiile au fost luminate cu torţe purtate de pompierii care apar în fotografii. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
Echipajele de pompieri din judeţul Hunedoara au intervenit, în intervalul 24-26 iulie, la stingerea unor incendii, unele de[..]
27.07.2015, 21:14   |    1 comentarii
Pompierii hunedoreni au avut un sfârşit de săptămână „încins”. Ei au fost nevoiţi să intervin[..]
16.03.2015, 20:13   |    0 comentarii
Pompierii hunedoreni au fost nevoiţi, luni, să intervină prin şapte acţiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie uscată.<[..]
10.03.2015, 19:53   |    0 comentarii
Marţi, echipajele de pompieri hunedoreni au intervenit la o intervenţie de stingere a unui incendiu la o casă particulară, o a[..]
04.03.2015, 21:01   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter