29.10.2011,  18:12:33 | 0 comentarii | 557 vizualizari
Pe scurt
de Marian BOBOC

Ziua Sfintei Varvara - sărbătorită la CNH-SA Petroşani
Dintr-un comunicat sosit pe adresa redacţiei de la CNH aflăm că Ziua Sfintei Mari Muceniţe Varvara - Ocrotitoarea minerilor va fi celebrată printr-o serie de manifestări. Dintre acestea, ne-au reţinut atenţia cele desfăşurate astăzi la sediul CNH, începând cu orele 11: alocuţiunea directorului general al CNH, un moment religios susţinut de preotul Gabriel Pârlea, vernisajul expoziţiei filatelice Constantin Brâncuşi şi lansarea plicului omagial şi a ştampilei personalizate dedicate artistului (Rizopol Ovidiu) şi premierea copiilor desemnaţi câştigători în cadrul Proiectului Respectând creaţia, respectaţi Creatorul, realizat de PETROAQUA şi finanţat de Consiliul Local Petroşani. Manifestările continuă şi sâmbătă 4 decembrie de la orele 11 la Peştera Bolii.

Manifestări organizate de FNM
Suntem informaţi de ing. Adrian Rusu că Federaţia Naţională a Muncii va sărbători în acest final de săptămână la Teatrul Dramatic Ion D. Sîrbu „Ziua Internaţională a Drepturilor Omului”. Sâmbătă, la ora 10, participanţii vor depune coroane la Monumentul Minerului din Petroşani. De la orele 12 va fi vernisată o expoziţie de artă fotografică şi vor fi premiaţi elevii merituoşi. De la orele 13,30, Constantin Creţan, preşedintele FNM, îşi va lansa volumul de mărturii Militant fără voie sau Aprinderea în beznă. Între orele 17-20, va avea loc un spectacol, cu ocazia Sfintei Varvara, susţinut de studenţii Casei de Cultură din Petroşani. 

Un cetăţean anonim
ne-a sunat de pe un număr privat. Fiindu-i frică de primarul Păducel, nu şi-a declinat identitatea. Ne-a anunţat că pe str. T. Vladimirescu din Petrila, la intrarea în scările I şi II ale blocului 36 B, toate capacele de la canalizare au dispărut. Cetăţeanul anonim ne-a mai informat că din această cauză i-a căzut nepotul în canalizare. Dar supărarea cea mai mare îi era provocată de miros. De mirosul pestilenţial care pune stăpânire pe aceste două scări. Pentru că, zice anonimul, „toată mizeria din alimentară cade în canal”. Credem că rezolvarea acestui caz ţine mai mult de competenţa city-managerului Curtean, care va astupa cumva cele, parcă, 3 găuri de canalizare. Astfel, aerul va fi mai curat, nepoţeii mai în siguranţă şi, poate, bunicii mai... curajoşi.

Expoziţia de grafică pe calculator
a fost vernisată la Cafeneaua Șteff din centrul Petroşaniulu sâmbătă, 27 noiembrie. Atmosfera a fost una sobră, cauzată de moartea neaşteptată a scriitorului Mircea Andraş. Nu ştim cu exactitate a câta expunere este, însă autorul expoziţiei, poetul Constantin Cîmpeanu, ne asigură că nu va fi ultima.
Iubitorii de frumos pot admira lucrările artistului zilnic la Cafeneaua Șteff.

O familie din Aninoasa,
formată din mamă şi fiică -, Rus Maria şi Dejan Maria-Mihaela, două femei suferinde, care locuiesc în Colonia Sus pe Vale din Aninoasa, are nevoie de 4.000 lei pentru a ieşi cât de cât la liman. Cei care doresc să ajute această familie disperată pot dona, că doar suntem în postul Crăciunului, la următorul cont RO42 BRDE 220S V489 7672 2200 Dejan Maria Mihaela, deschis la BRD. Că doar dar din dar se face rai...

Revelionul Pensionarilor,
organizat de Consiliul local şi Primăria municipiului Petroşani, va avea loc şi anul acesta în acelaşi inspirat şi tradiţional local: Hotel Petroşani. Nu înţelegem însă chinuiala unora de a-i muta locul de desfăşurare într-un spaţiu marginal şi neospitalier. Și de a-l transforma, astfel, într-un revelion de... hală. Să fie foamea şi setea mogulului atâta de mare, încât s-ar dedulci şi la banii alocaţi atât de greu încercaţilor pensionari?

UNPR Hunedoara?
La această întrebare veţi afla răspunsul cât de curând. Nu uitaţi că, recent, candidatul acestui partid  nelegitimat de votul popular nu a fost primit în cursa electorală pentru alegerile din Colegiul Electoral Haţeg. Am aşteptat răbdători să aflăm chiar de la cea mai autorizată sursă UNPR, Rică secretarul sau de la oficina de partid, care au fost motivele respingerii candidaturii lui Rudeanu... Dar şi răbdarea noastră are o limită...

4 sau 7 mine?
se întrebau ortacii luni la E.M. Livezeni, înainte de începerea comemorării. Ei spuneau că actele depuse la Bruxelles, referitoare la viitorul mineritului Văii Jiului, ar menţiona închiderea imediată a 3 mine din Valea Jiului. Noi nu credem până când nu vedem. Însă ar fi bine ca un consilier al directorului general CNH, care a uitat să iasă la pensie, pe motiv că e specialist în chestii europene, să-i lumineze şi pe ortaci cum şade chestiunea cu câte mine vor fi închise.
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter