29.09.2014, 20:07:41 | 1 comentariu | 2244 vizualizari
GALERIE:
FOTO
Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani îşi va redeschide porţile pe 1 octombrie
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
La 1 octombrie, Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, de pe strada Timişoarei, îşi va deschide porţile, la ora 13:00 având loc deschiderea oficială, unde suntem convinşi că o mare parte din cei peste 800 de elevi înscrişi se vor regăsi în rândul celor prezenţi, unii însoţiţi de prieteni, alţii, mai mici, de părinţi sau bunici.Fiindcă n-am mai vorbit cam demult de acest club şcolar important, dar şi pentru că miercuri va fi un nou început pentru cei de acolo, vă prezentăm un bilanţ al anului şcolar 2013-2014 şi toate cele 5 cercuri şcolare unde elevii activează, datele fiindu-ne puse la dispozitie de directorul Cosmin Iosif Kiss.
Gimnastica aerobică
Una dintre cele mai puternice secţii ale acestui club al copiilor şi elevilor din Petroşani este gimnastica aerobică. Coordonatoarea şi antrenorul copiilor, Adriana Popa, este persoana care a reuşit ca în ultimii ani să aducă acest cerc la o ştachetă destul de înaltă, gimnaştii reuşind multe rezultate de excepţie în concursurile la care au participat. „Doamna antrenor preia copiii de la grădiniţă, de acolo pornindu-se cu mobilitatea fizică, practic la 5 ani copilul poate fi antrenat în acest sport frumos şi interesant. Este o secţie bună, unde de-a lungul timpului s-au obţinut multe rezultate meritorii”, ne-a declarat directorul Cosmin Iosif Kiss.
Şi, ca să vedem că nu sunt vorbe-n vânt, directorul ne-a dat şi câteva exemple numai din ultimul an şcolar: au participat la 12 concursuri naţionale şi internaţionale şi au obţinut în jur de 100 locuri I, echivalentul a 100 de medalii de aur! Fireşte, aici fiind vorba de mai multe categorii de vârstă. Cea mai mare performanţă de anul trecut este locul I la Finala C.E. Dance & Song de la Odorheiul Secuiesc, unde au participat în jur de 2.500 de concurenţi din toată Europa!
Informatică
Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani deţine şi un puternic cerc de informatică. Doamna profesor Doina Boldur este cea care coordonează grupele de copii înscrişi, tot dumneaei fiind şi cea care-i pregăteşte pe copii în tainele informaticii, pornind de la componentele calculatorului şi programele generale care rulează pe calculator şi până la participarea elevilor la proiecte educative derulate în parteneriat cu unităţile şcolare din Petroşani (revista clasei, „Micii jurnalişti”, „Fii creativ!”, „Jocul Matematic”, plus participarea la diferitele concursuri judeţene, interjudeţene şi naţionale).
Câteva din rezultatele obţinute anul trecut merită a fi evidenţiate: premiul I la Concursul Naţional „Naşterea Domnului – Renaşterea Bucuriei” de la Iaşi; cinci premii I la Concursul Naţional „Cum e Datina Străbună” de la Vişeul de Sus (Maramureş); trei premii I la Concursul Naţional de Informatică – etapa judeţeană de la Deva; cinci premii I la Concursul Internaţional de Programare SCRIPT 2014 de la Drobeta Tr. Severin.
Electronică
Cum ar putea un club al copiilor şi elevilor modern să nu beneficieze şi de un cerc de electronică? La Petroşani, cercul de electronică, coordonat de prof. Imre Kovacs, este benefic pentru învăţarea „abecedarului” electronicii de către copii. „Copiii învaţă lucruri utile din domeniul electronicii: construcţii de plăcuţe cu componente electronice, programarea pieselor electronice dintr-un circuit integrat, multe din tainele radio-comunicaţiilor şi prelucrare fotodigitală”, ne-a spus directorul clubului.
Rezultatele de la concursuri sunt şi ele pe măsură, redăm aici doar câteva din ultimul an: locul III la Concursul Naţional de Robotică „ROBOTOR 2013”; un loc I la Concursul Naţional de Electronică de la Piteşti; două locuri I la Concursul Naţional „Maraton Radio US”, un loc I la Concursul Naţional „Cupa Elevului 2014” şi un loc I la Concursul Naţional de Electronică de la Constanţa.
Karting
Poate cel mai iubit cerc, mai ales de băieţi, este cercul de karting, coordonat de profesorul Vasile Pavel. Copiii pot învăţa cam tot ce ţine de teorie şi de practică în arta condusului, dar şi în partea de mecanică auto. De la directorul Kiss aflăm că vârsta indicată pentru înscrierea la acest curs este de 7-8 ani, pentru că în primul rând e obligatoriu ca elevul să ştie bine să citească.
Anul trecut au existat şi câteva rezultate bune pentru elevii de la karting, dintre care amintim câteva: patru menţiuni la Concursul Internaţional de Karting de la Chişinău-Criş; trei locuri I la Concursul Internaţional de Karting de la Drobeta Tr. Severin; trei locuri I la Concursul Interjudeţean de Karting „Cupa Flori de Mai” de la Petroşani.
Metaloplastie şi… teatru
Despre cercul de metaloplastie, Ziarul Văii Jiului a mai avut ocazia să scrie câte ceva pe parcursul anului trecut, când copiii, coordonaţi de prof. Mihaela Cioc, au organizat o expoziţie cu vânzare într-o locaţie din Petroşani, noi participând la vernisaj.
„Este un cerc unde talentul e principala armă. Copilul trebuie să aibă baza de tehnică a picturii şi desenului când ajunge aici, deoarece metaloplastia îmbină pictura cu tehnici de modelare a tablei, acestea din urmă fiind învăţate la club”, ne spune directorul Cosmin Kiss.
La expoziţiile-concurs organizate în anul şcolar trecut, talentaţii elevi de la acest cerc au obţinut câteva rezultate extraordinare: cinci premii I la Expoziţia Internaţională „Învingător prin Artă” de la Iaşi; 20 de premii I la Festivalul „Săptămâna Creaţiei Artistice” de la Petroşani. Totodată, copiii au organizat numeroase vernisaje şi expoziţii, cu diverse ocazii, la Petroşani şi în toată Valea Jiului.
„Interesant este faptul că doamna profesor Mihaela Cioc a format, în parteneriat cu Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroşani, o trupă de teatru, pe nume Coriolan, care a participat anul trecut la un Festival de Teatru pentru Adolescenţi organizat la Petroşani. Tot aceşti tineri au pus în scenă piesa În aşteptarea lui Moş Crăciun, tot la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu, cu care să sperăm că menţinem colaborarea şi anul acesta”, ne-a declarat directorul Kiss.
Alte câteva informaţii de final şi o invitaţie
De la conducerea instituţiei am aflat că toți copiii înscrişi rămân automat înscrişi la cercul respectiv, clubul putând să-i aibă membri activi până la terminarea liceului, sau până la atingerea vârstei de 19 ani. Cei care doresc să se înscrie trebuie să ajungă cu unul dintre părinţi la club, la secretariat, şi de-acolo totul devine simplu.
Deschiderea festivă va avea loc, cum spuneam şi la începutul materialului, miercuri, 1 octombrie, la sediul clubului, când după alocuţiunile de deschidere de an vor urma demonstraţii ale elevilor de la cercul de gimnastică aerobică şi apoi ale celor de la cercul de karting. Fireşte, pe holurile instituţiei, cei din asistenţă vor putea admira şi o expoziţie de metaloplastie a elevilor de la acest cerc. Toate acestea nu fac decât să vă îndemne să fiţi prezenţi într-un număr cât mai mare la deschidere, fiind vorba de copiii noştri talentaţi, de munca lor şi de mândria noastră că avem aşa tineri minunaţi.
Comentarii articol (1 )
#1 Mihaela02.10.2014, 08:36:17
Si totusi cine este cel din poza ca nu prea arata a copil sa participe la aceste cercuri dar nici a profesor ca este cam zabauc dupa fata. asa ca ati luat un boschetar si i-ati facut poza pentru articol sau cu ce ocazie l-ati bagat pe asta in poza la acest articol ?
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|