24.02.2010,  14:48:08 | 0 comentarii | 529 vizualizari
S-au aprobat banii pentru învăţământul special
de Mihaela PETROŞAN
În ultima şedinţă, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat printre altele şi proiectele bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 pentru instituţiile de învăţământ special, corelate cu sumele cu această destinaţie din bugetul propriu al judeţului Hunedoara. De aceste prevederi beneficiază Şcoala Specială Păclişa, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Şcoala Generală „I.G. Duca” Petroşani, Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu” Deva, Grupul Şcolar “Ovid Densuşianu” Călan şi Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Hunedoara. 
 
Astfel, Şcolii Generale „I.G. Duca” din Petroşani i se repartizează suma de 1.530 mii lei. Pentru plata drepturilor salariale aferente unui număr de 27,39 posturi, premiul anual aferent anului 2009, altor drepturi salariale stabilite în baza legislaţiei în vigoare şi hotărâri judecătoreşti definitive, precum şi contribuţiile aferente acestora, se repartizează suma de 1.200 mii lei. Pentru cheltuielile materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ în cadrul claselor speciale integrate în învăţământul de masă, aferente celor 90 de elevi cu deficienţe cognitive, senzoriale, comportamentale şi psihomotorii, se repartizează suma de 330 mii lei. Pentru Şcoala Specială Păclişa se alocă suma de 1.600 mii lei, din care 1.450 mii lei pentru cheltuielile salariale, dar şi suma de 150 de mii lei pentru o bază materială corespunzătoare procesului educaţional. Centrului de Pedagogie Curativă Simeria i se repartizează suma de 5.304 mii lei din bugetul propriu al judeţului, astfel: 4.584 mii lei cheltuieli de personal şi 720 mii lei bunuri şi servicii. Cheltuielile pentru bunuri şi servicii au fost stabilite în funcţie de necesarul asigurării plăţii utilită­ţilor, transportul şi hrana elevilor, unitatea şcolarizând un număr de 265 elevi cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru Grupul Şcolar de Arte şi Meserii „Ion Mincu” Deva se repartizează suma de 504 mii lei. Pentru plata drepturilor salariale aferente unui număr de 11,89 posturi şi pentru plata contribuţiilor aferente acestora se alocă suma de 434 mii lei. Din bugetul propriu al judeţului se repartizează suma de 800 mii lei Grupului Şcolar “Ovid Densuşianu” Călan, din care: suma de 670 mii lei pentru asigurarea drepturilor salariale şi suma de 130 mii lei pentru încălzire, iluminat, obiecte de inventar, materiale pentru curăţenie, asigurarea materialelor şcolare pentru elevi, hrană şi alte cheltuieli cu bunuri şi servicii. Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţiona­lă Hunedoara a primit 200 mii lei astfel: suma de 186 mii lei pentru asigurarea cheltuielilor salariale pentru un număr maxim de 7 posturi în anul 2010, şi suma de 14 mii lei pentru bunuri şi servicii. Deoarece la aceste instituţii urmează să se facă restructurări şi reduceri importante, care ar afecta direct pe beneficiarii acestor servicii, respectiv copiii cu probleme speciale, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, a cerut consilierilor judeţeni să facă lobby prin formaţiunilor lor politice, până la cel mai înalt nivel, pentru ca aceste măsuri drastice să nu mai fie aplicate.
„Suportăm consecinţele guvernului trecut. Se pare că nu există bani la Consiliul Judeţean Hunedoara pentru personalul didactic din şcolile speciale, dar sunt bani pentru alte cheltuieli materiale nejustificate. În şcolile speciale învaţă 8-12 copii la o clasă, ceea ce înseamnă că învăţământul de masă nu poate acoperi cheltuielile. Aceşti dascăli nu pot rămâne fără salarii şi în acest sens am făcut un memoriu la Ministerul Educaţiei pentru rezolvarea situaţiei”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter