01.03.2010,  16:08:31 | 0 comentarii | 728 vizualizari
Ionel Tirea, director al Şcolii Generale “Ana Colda” „Treptat, toate şcolile vor intra sub tutela liceului din Petrila. Deci, toţi elevii de la Cimpa şi Jieţ vor fi aduşi la noi la şcoală, iar acele şcoli vor fi închise probabil”
de Ziarul Vaii Jiului
Reporter: Domnule director, spuneţi-mi vă rog care este în momentul de faţă situaţia grădiniţelor din Petrila.
Ionel Tirea: Şcoala noastră are un număr de 3 grădiniţe arondate începând cu luna aprilie din 2001. De atunci funcţionează ca structuri ale noastre, urmând ca de la 1 septembrie 2010 să aparţină ca structuri, împreună cu şcoala noastră, de Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi”, care va deveni, după câte am înţeles,  Colegiul Naţional “Constantin Brîncuşi”. 
Reporter: Şcoala nr. 2 în ce sens are grijă de aceste grădiniţe?
Ionel Tirea: Ele sunt arondate la noi în sensul că nu mai au conducere proprie. Toate cheltuielile care se fac intră în bugetul alocat unităţii noastre şcolare “Ana Colda”.
Reporter: Nu vi se pare că decizia aceasta este cam forţată?
Ionel Tirea: Decizia că aceste grădiniţe vor deveni structură a şcolii Ana Colda a venit de la minister. Probabil, unul dintre motive a fost că fiecare conducător de unitate de grădiniţă avea un spor de 15%. Unindu-se cu şcoala, deşi ele au rămas în aceleaşi clădiri, acel spor nu s-a mai dat pentru că nu mai aveau conducere proprie. Singurul lucru care s-a făcut, este că una dintre educatoare, prin alegerea celorlalte, face parte din consiliul de administraţie a şcolii. Treptat, toate şcolile vor intra sub tutela liceului din Petrila. Deci, toţi elevii de la Cimpa şi Jieţ vor fi aduşi la noi la şcoală, iar acele şcoli vor fi închise probabil. La ultima şedinţă la care am participat, s-a înţeles că şi şcoala nr. 5 din Petrila va deveni structură a liceului, şcoala nr. 6 se va uni cu şcoala nr. 1, şi acest lucru se va întâmpla cam în toate oraşele din Vale. Asta e situaţia. Trebuie făcute disponibilizările de rigoare, iar oamenii sunt cam pe locuri fixe.
Reporter: Credeţi că această decizie a comasării grădiniţelor cu şcolile a fost luată din cauza faptului că ministerul învăţământului doreşte să introducă clasa 0?
Ionel Tirea: Încă nu se ştie. Nu am primit niciun ordin în sensul în care grupa pregătitoare de la grădiniţă va veni la şcoală. Una dintre variante aşa era, să se facă şcoala primară 6 ani, şcoala generală 3 ani şi liceul tot 3 ani, dar nu am primit nimic în acest sens. Noi încă aşteptăm…

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter