02.03.2010,  15:29:41 | 0 comentarii | 562 vizualizari
La Grupul Şcolar “Dimitrie Leonida” Proiectul s-a încheiat, educaţia continuă
de Ziarul Vaii Jiului
Proiectul „Educaţie pentru o viaţă sănătoasă”, derulat la Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida” Petroşani,  care s-a desfăşurat pe parcursul unui an, aprilie 2009 – februarie 2010, a avut ca scop educarea tinerilor şi a comunităţii cu privire la ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi modalităţile concrete de atingere a acestuia.
Proiectul a fost finanţat de Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, prin grupurile de iniţiativă Asociaţia EDUPRO şi Primăria Municipiului Petroşani, parteneri fiind, pe lângă Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida”, Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” şi cotidienele „Ziarul Văii Jiului” şi „Servus Hunedoara”, care au  mediatizat acţiunile întreprinse pe parcursul derulării proiectului.
Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă la vârste mici, pentru că în această etapă se dobândesc obiceiuri care sunt relevante pentru activităţile ulterioare. Ea trebuie să urmărească: informarea tinerilor din perspectiva dreptului la educaţie, la sănătate şi respectarea valorilor umanitare; studierea consecinţelor fizice, sociale, mintale, pe care le are un stil de viaţă iraţional; dezvoltarea capacităţii de luare a unei decizii corecte în ceea ce priveşte propria sănătate şi a celor din jur; formarea deprinderilor de a rezista tentaţiei şi presiunii, şi a unor abilităţi de viaţă sănătoasă. Educaţia este cheia implicării tinerilor! 
Succesul acestui proiect a depins de implicarea şi suportul mai multor dascăli, tineri, reprezentanţi ai societăţii civile şi alte persoane care doresc să facă lumea un loc mai bun.
Elevii claselor a IX-a şi a X-a, implicaţi în proiect, s-au înscris pe bază de voluntariat şi au dat dovadă de responsabilitate şi iniţiativă pe toată durata desfăşurării proiectului. 
Să-i felicităm pe toţi: Ştefan Raluca, Grosu Elena, Ardelean Denisa, Macavei David, Săcui Dacian – din clasa a IX-a A; Frîncu Denisa, Muntean Roxana, Ninu Dragoş, Daju Ionuţ, Ivaşcu Teodor, David Andrei, Tobă Marinel, Fleancu Maria, Pătrău Geanina, Căldărari Claudia – din clasa a X-a A;  Negoi Laurenţiu, Curea Loredana, Petaca Mădălina, Fîţă Marian, Totoran Bogdan, Scânteie Radu, Todoran Daniel, Zeicu Marius, Ţigău Alexandru - din clasa a X-a B; Coţovanu Oana, Dumitru Graţiela, Herbei Ioana, Papp Izabela, Pîrţac Bogdan, Ţucui Patricia - din clasa a X-a C.
Spre finalul proiectului s-a organizat un concurs între clase bazat pe cunoştinţele acumulate în cadrul proiectului, premiat cu diplome, rucsacuri şi tricouri şi cu satisfacţia cunoaşterii secretelor unei vieţi sănătoase.
Realizarea activităţilor din cadrul proiectului ,,Educaţie pentru o viaţă sănătoasă’’ a presupus din partea cadrelor didactice informare, tact şi implicare efectivă, pentru atingerea obiectivelor propuse: formarea unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor, dezvoltarea unor comportamente responsabile şi formarea unor abilităţi de viaţă sănătoasă.
Prof. Mihaela Mariţa, coordonatoarea proiectului, a avut sprijin în rândul cadrelor didactice, care au participat alături de copii la acţiunile de ecologizare desfăşurate în şcoală, în parcul „Carol Schreter” şi la Brădet, împărţirea de pliante către populaţia oraşului pentru promovarea stilului de viaţă sănătos, la seminariile privind: Alimentaţia sănătoasă, Educaţia sexuală, Campania împotriva fumatului. Profesorii participanţi la proiect au fost Carmen Damian, Lidia Goia şi Ernest Ioan Ilea, fiind ajutaţi şi de un număr considerabil de profesori voluntari. Tot timpul este nevoie de voluntari entuziaşti care cred în rolul pe care îl joacă educaţia în vieţile noastre.
Proiectul s-a  încheiat pe 28 februarie, dar educaţia pentru o viaţă sănătoasă va continua, cu siguranţă, în cadrul Grupului Şcolar “Dimitrie Leonida”. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter