04.03.2010,  15:09:35 | 0 comentarii | 530 vizualizari
Hai pe net! aduce cât mai mulţi români online O campanie de conştientizare a importanţei dobândirii cunoştinţelor IT
de Ziarul Vaii Jiului
Telecentre-Europe îşi propune să susţină „Săptămâna eSkills”, prin iniţiativa de a aduce online, peste 10 000 de persoane din întreaga Europă. Unul din evenimentele derulate în perioada 1-5 martie 2010, săptămâna aptitudinilor IT, este Get Online Day, campanie coordonată de Telecentre-Europe şi parteneri din 15 ţări participante. În România, campania denumită generic Hai pe net! este susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat cu Programul Biblionet şi ANBPR, Programul Microsoft Unlimited Potential şi Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere, iar evenimentul cu acelaşi nume, din data de 4 martie 2010, se va desfăşura în peste 100 de comunităţi din 20 de judeţe.
În toate e-centrele, PAPI-urile şi bibliotecile implicate în organizarea evenimentului Hai pe net! se urmăreşte atragerea cât mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima dată în spaţiul virtual. Activităţile diversificate pe care organizatorii locali şi le-au propus să le dezvolte în acestă zi, ţin cont, în primul rând, de specificul comunităţii, însă sunt toate orientate înspre conştientizarea participanţilor asupra beneficiilor ce rezultă din accesul la informaţie. 
Concret, cele peste 1.000 de persoane pe care urmărim să le aducem pentru prima dată „online” şi cele peste 5.000 ce utilizează internet-ul în oricare din locaţiile de tip telecentru de pretutindeni din ţară (Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui), fie că îşi vor căuta un loc de muncă mai bun sau că vor vorbi cu rude sau prieteni aflaţi departe, fie că vor afla cum pot economisi timp şi bani, vor putea afirma, la sfârşitul zilei, că au fost conectaţi cu lumea-ntreagă.
La e-Centrul Centrul de Afaceri Petroşani ne-am propus ca, în data de 4 martie, să prezentăm celor care ne vor vizita beneficiile pe care internetul le poate aduce fiecăruia dar şi posibilităţile de a învăţa pentru cei care nu ştiu sau nu pot accesa Internetul. 
Oferim instruire şi acces pe net pentru toţi doritorii din comunitatea noastră în cadrul programului Microsoft Unlimited Potential. 
“Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în 15 ţări europene, am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze link-ul , dovedind astfel că au fost online în data de 4 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim printre primii în Europa“ declară Gabriela Barna, director al Fundaţiei EOS România şi coordonatorul campaniei Hai pe net!.
Pentru mai multe informaţii: Carmen Tarnovschi, Centrul de Afaceri Petroşani  0254/544 339, 0749 189 637, cmtarnovschi@yahoo.com.
Sintagma „incluziune digitală” sau „e-incluziune” este un termen utilizat pentru a cuprinde totalitatea activităţilor desfăşurate pentru realizarea unei societăţi informaţionale inclusive, un alt concept ce promovează ideea că societatea informaţională aduce beneficii întregii societăţi, inclusiv persoanelor dezavantajate, a celor cu dizabilităţi sau a celor în vârstă.
Pentru mai multe detalii despre campania care se desfăşoară la nivel european sub coordonarea reţelei Telecentre-Europe vă invităm să vizitaţi:  www.telecentre-europe.org şi www.telecentreeurope.ning.org.
E-centrele sunt puncte de acces gratuit la tehnologia informaţiei, înfiinţate în cadrul programului de responzabilizare socială Unlimited Potential al companiei Microsoft, cu sprijinul administraţiei şi al unor organizaţii neguvernamentale locale. În cadrul acestora se desfăşoară atât programe de formare orientate spre dezvoltarea abilităţilor IT, cât şi de cursuri cerute de membri ai comunităţii, precum limbi străine, afaceri pe internet, dezvoltare rurală etc.
PAPI - Punctele de Acces Public la Informaţie sunt parte a proiectului “Economia bazată pe cunoaştere”, proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoaşterii din România, conceput şi derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Cu un buget de 69,4 mil USD, din care 60 mil USD dintr-un împrumut acordat de Banca Mondială, proiectul se adresează spaţiului rural şi mic urban şi se desfăşoară în parteneriat cu primăriile din 255 de comune şi oraşe cu mai puţin de 30.000 locuitori, unde nu există acces la informaţie digitală şi, deci, nici competenţe de a o folosi şi exploata. Prin acces la internet de mare viteză, computere aflate la dispoziţia publicului larg şi a şcolilor, sesiuni de instruire şi programe de mentorat, misiunea proiectului este de a ajuta populaţia din aceste localităţi (peste 8% din populaţia României) să afle de unde să obţină informaţie relevantă pentru preocupările sale, să ştie cum s-o folosească inteligent şi să producă, mai departe, cunoaştere pe care s-o folosească pentru a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii.
Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita românilor accesul gratuit la informaţie, prin stimularea dezvoltării unui sistem de biblioteci publice moderne în România. Biblionet va ajuta bibliotecile să răspundă nevoilor exprimate de comunităţile locale prin cursuri de formare pentru bibliotecari şi introducerea de echipamente IT în biblioteci, sub forma unui parteneriat între IREX, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), autorităţile locale şi naţionale şi bibliotecile din ţară.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter