08.10.2014, 20:04:53 | 6 comentarii | 1616 vizualizari
C. Avram, directorul Apa Serv:/„Vrem să reabilităm, cu cele 89 de milioane de euro, foarte multe reţele de apă şi canalizare, staţii de tratare, chiar şi magistrale de apă”
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Ieri, 8 octombrie 2014, pentru S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani a fost o nouă zi importantă din etapa a II-a a proiectului integrat cu finanţare europeană: „Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată, Regiunea Valea Jiului, în perioada 2014-2020”. Reprezentanţii S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. şi ai firmei de proiectări S.C. Halcrow România S.R.L. Bucureşti au lansat aplicaţia pentru etapa a II-a a proiectului cu finanţare europeană.
Întâlnirea de la Hotel „Rusu”
În sala de conferinţe, de la Hotelul „Rusu”, directorul general Costel Avram, managerul de proiect Monica Tarcea şi mai mulţi specialişti din unitatea de implementare a proiectului din cadrul Apa Serv Valea Jiului s-au întâlnit cu specialiştii firmei de proiectări S.C. Halcrow România S.R.L. din Bucureşti. Este vorba de domnii Şerban Ţigănescu - director de proiect, Dan Tarara - manager adjunct de proiectşi Mihai Iuga - manager de proiect, lansând astfel „aplicaţia pentru faza a II-a a proiectului”, care se va implementa în perioada 2014-2020 în toate localităţile Văii Jiului.
Faza a II-a a proiectului va atrage 90 de milioane de euro!
Dacă în prima parte a proiectului integrat s-a discutat mai mult de extinderea reţelelor de apă şi canalizare în patru localităţi (Petroşani, Vulcan, Petrila şi Aninoasa), în partea a II-a se va începe reabilitarea reţelelor existente de apă şi canalizare în Lupeni şi Uricani, localităţi care nu au beneficiat de lucrările din prima fază. Anii 2015, 2016 şi 2017 vor aduce şi în localităţile Lupeni şi Uricani mari îmbunătăţiri în ceea ce priveşte extinderea reţelelor de apă şi canalizare, cele două localităţi având de recuperat faţă de cele patru localităţi din Vale unde s-au extins aceste reţele în urma lucrărilor efectuate în ultimii trei ani. Tot în această etapă a doua, toate cele şase localităţi vor beneficia de reabilitări de coloane de apă şi canal existente, iar procesul de modernizare a staţiilor de tratare rămase nemodernizate va continua. Toate lucrările vor fi executate după un grafic de lucrări bine stabilit şi delimitat în timp, astfel încât până în 2020 totul va fi finalizat prin lucrări de înaltă calitate.
„Cu aceste două localităţi, Lupeni şi Uricani, vom începe faza a II-a a proiectului. Au fost discuţii cu toţi primarii celor şase localităţi ce putem face pentru a vedea exact investiţiile pe care le au ei în infrastructura de drumuri, astfel încât să vedem exact cum vom veni noi cu celelalte lucrări care vor avea loc în această etapă. Important e faptul că vrem să reabilităm, cu cele 89 de milioane de euro, foarte multe reţele de apă şi canalizare, staţii de tratare, chiar şi magistrale de apă”, a declarat miercuri directorul general Costel Avram.
În cadrul întâlnirii de la Rusu am aflat şi câteva chestiuni tehnice ce ţin de această fază a proiectului mare, dar şi de proiectare: valoarea contractului de asistenţă tehnică este de 10,2 milioane lei (fără TVA); data semnării contractului: 28 august 2014; data de începere a contractului: 12 septembrie 2014; durata: 58 luni; finanţare etapa a II-a: POS Mediu 2014-2020; valoarea estimată de investiţii: 72 milioane euro (fără TVA).
Avram doreşte o conlucrare eficientă
„Astăzi suntem aici alături de oamenii şi specialiştii de la firma Halcrow România pentru lansarea aplicaţiei pentru faza a II-a a proiectului. Este vorba de partea ce ţine de asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, regiunea Valea Jiului, în perioada 2014-2020. Această firmă a câştigat asistenţa tehnică a proiectului şi tot dumnealor trebuie să facă acum studiul de fezabilitate şi caietele de sarcini pentru viitoarea lucrare, mai bine spus pentru viitorul contract de 89 de milioane de euro cu TVA, care s-a lansat aici, la noi, la Apa Serv. Dacă prima fază a proiectului s-a finalizat înainte de termen în proporţie de 99%, sperăm că şi cu partea a II-a a proiectului, cu ajutorul specialiştilor de la Halcrow România să ducem la bun sfârşit ce ne-am propus şi Apa Serv Valea Jiului să mai bifeze finalizarea a încă unui proiect realizat cu mulţi bani europeni, implementat în localităţile din Valea Jiului”, a concluzionat directorul general al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., Costel Avram.
Comentarii articol (6 )
#1
![]()
sa fiti ai ... cu apa servu vostru cu tot, nici nu mai are apa gust de apa noastra de munte! avram esti un palavragiu, apa vine ca rahatu la robinet
#2
![]()
Speram ca investitiile astea nu vor majora pretul la apa!Daca nu stiti,chiar e adevarat ca ne am imputinat ca nr(parintii si copiii sunt plecati la lucru in strainatate) si nivelul de trai a scazut!!!Ne am debransat de la caldura pt ca se exagera si nu mai aveam putere sa ne certam pt banutii nostrii,speram sa nu ajungem sa facem asta si la apa apoi cu randul pe la izvoare...
#3
![]()
Evident, cresterea pretului la apa trebuie majorat, de unde credeti ca se plateste toti banii pe investitii decat din banii clientiilor, caci profitul realizat nu se reflecta in pretul apei.
#4
![]()
Costel=No name=
Poate ne spune si noua oamenilor de rand ca sau schimbat tevile si sau pus filtre la intrarea in blocuri,deoarece daca filmeaza filtrele de la robinete si arata ce rugina au si mai ales gustul apei te muti in Moldova si astepti inundatiile.
Deoarece suntem la o altitudine mai mare fata de mare cred ca apa vine sigur prin cadere si nu este pompata ==pret mai mic la apa.
Incercati sa eliminati din factura apa meteorica si pluviala deoarece nu ati curatat de cel putin 20 ani canalizarile de scurgere ale apei pluviale ,menajere doar cu ajutorul ploilor care au mai curatat canalele dar noi platim degeaba
#5
![]()
SA PLATEASCA PROSTIMEA CAT MAI SCUMPA APA CA MERITA CA EI AU VOTAT PRIMARI SI CONSILIERI SI PE TOTI AIA DIN ACTIONARIATU APASERV ASA CA ASA LE TREBUIE SA PLATEASCA
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|