30.10.2014, 20:21:09 | 0 comentarii | 1650 vizualizari
GALERIE:
![]()
După infuzia de caras şi crap din primăvară şi de la începutul verii, / Lacul „Pro Pescar” de pe Dealul Maleia primeşte, în aceste zile, alte 1,5 tone de crap!
![]() Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Într-un timp relativ scurt, Asociaţia „Pro Pescar” Petroşani, condusă de preşedintele Ion Carvaţchi, a reuşit să facă pe Dealul Maleia din Petrila, dintr-o baltă anonimă, plină de mizerii şi vegetaţie, o adevărată bază de pescuit sportiv şi de agrement. Sigur, mai este de muncit, dar toate vin la rândul lor, cert este că acum există acolo un lac curat, plin de peşti, o zonă ecologizată unde s-au plantat foarte mulţi pomi şi s-a însămânţat iarbă, un lac sigur, cu regulament strict respectat de toată lumea. Iar noaptea, cu pază mai ceva ca-n filme. Toate etapele parcurse, prin munca acestor energici oameni din cadrul asociaţiei, le-am relatat la timpul lor.
Crapi în delir
Lacul administrat de Asociaţia „Pro Pescar” Petroşani de pe Maleia va primi astăzi o nouă cantitate de crap. Este vorba de 500 de kg de crap care vor fi aduşi la lac ca să-l populeze, asta pe lângă tonele de peşte viu adus doar în acest an. După cum ne-a informat preşedintele asociaţiei, Ion Carvaţchi, aceasta este prima cantitate din crapul ce va fi adus în aceste zile la lac, fiind de fapt doar crapii cei mai mari. În zilele următoare vor urma alte două populări cu crapi, cu cantități de câte 500 kg, cu specimene mai mici ca şi dimensiune şi greutate.
„În total vor fi 1,5 tone de crap, aduse în trei etape. Vineri vom aduce crapi mari, între 5 şi 10 kg, după care vom aduce şi crapi mai mici sau mijlocii. Totul e în funcţie de cum va fi recoltat (ne gândim ca în următoarele două etape să putem aduce circa 1.000 de crapi, între 3 şi 5 kilograme. Anul acesta am băgat până acum trei tone de crap şi caras, iar cu ce aducem acum vor fi 4,5 tone de peşte”.
Reamintim că acest crap nu este destinat decât pescuitului sportiv. Cine prinde crap la acest lac este obligat să-l elibereze. În schimb, se poate pescui în orice perioadă a anului, inclusiv în perioada de prohibiţie, caras cât cuprinde, sau ştiucă şi somn. „Mai există ceva ştiucă, dar crapii sunt deja mari, nu mai au sorţi de izbândă. Pescarii tot au prins şi s-au împuţinat destul de mult, ceea ce e bine, că altfel aveam probleme cu acest răpitor feroce. Din martie, când crapul are perioada de reproducere, cred că acest peşte nu va mai avea probleme. Tot în martie, pentru cei care pescuiesc mai aducem alte 2-3 tone de caras. Deşi este caras suficient, vrem să împrospătăm lotul”, ne-a mai declarat Ion Carvaţchi.
Ofertă „Pro Pescar”: 2% din impozitul pe venit echivalentul a cinci zile de pescuit gratis!
Pe calea ZVJ, Ion Carvaţchi a ţinut să facă şi un anunţ important pentru pescarii din cadrul asociaţiei: „Cine doreşte, dintre pescarii noştri, să doneze Asociaţiei Pro Pescar cei 2% din impozitul pe venit, o poate face şi îi mulţumim. Aşa vom avea bani mai mulţi, să mai cumpărăm peşte. Pe cei care vor face treaba asta, îi anunţ că vor avea posibilitatea să pescuiască gratuit cinci zile pe lac”.
În momentul de faţă, tariful de pescuit la Lacul Pro Pescar este de 10 lei o jumătate de zi, 20 lei o zi întreagă, tarife valabile doar pentru membrii asociaţiei, ori 15 lei pentru o jumătate de zi şi 30 lei pe zi pentru cei care nu au calitatea de membru în cadrul asociaţiei. Cantitatea maximă de peşte prins care poate fi dus acasă este de 2 kg. Dar, repetăm, se permite acest lucru în mod special la caras. „La răpitori, ştiucă sau somn, se schimbă treaba, pescarii pot duce acasă orice cantitate prinsă”, mai spune Ion Carvaţchi.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cataloage promoţionale 2024 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|