23.11.2014,  20:44:45 | 14 comentarii | 5150 vizualizari
Studenţii basarabeni de la Universitatea din Petroşani, / Revoltaţi pe comportamentul de duzină al lui Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara
de Corneliu BRAN
Continuă scandalul declanşat de obscurul om politic Tiberiu Balint vicepreşedintele PNL Hunedoara şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara) după alegerile pe care PNL Hunedoara le-a pierdut. Veţi vedea că studenţii basarabeni de la Universitatea din Petroşani răspund civilizat. Nu cu… „Puye Balint”… Domnule Balint, chiar aveţi ce învăţa de la aceşti tineri. Pe bune… 
 
După apariţia televizată de la o televiziune locală, unde Balint l-a luat la întrebări pe Dacian Ciodaru, vineri, după acţiunea de decernare a titlului de „Doctor Honoris Causa” din Sala Senatului, pesedistul a organizat ad-hoc, în afara instituţiei, mai exact în parcarea din faţa universităţii, o conferinţă de presă, Ciodaru declarând că procedează aşa „ca să nu atrag universitatea într-o acţiune politică sau de alt fel”. Alături de Dacian Ciodaru s-au prezentat şi doi studenţi basarabeni, liderii studenţilor basarabeni din cadrul Universităţii din Petroşani, este vorba de Maria Malanciuc şi Danu Cojocaru, rolul lor fiind acela de a răspunde „ce căutau în duminica alegerilor la Şoimuş, împreună cu alţi colegi basarabeni, să voteze”, cum a acuzat în emisiunea lui Ionuţ Drăgotesc vicepreşedintele Tiberiu Balint.
Fără a interveni în niciun fel, iată declaraţiile.
„Am văzut joi după-amiază modul prin care domnul vicepreşedinte al consiliului judeţean a făcut un desant în Valea Jiului şi a apărut la toate televiziunile şi în toate ziarele, încercând să propage anumite informaţii care sunt greşite sau neadevărate. M-a deranjat, în primul rând, foarte mult, modul dumnealui de adresare, iar apoi modul cum a pus problema legată de studenţii basarabeni din cadrul Universităţii din Petroşani. Nu, în ultimul rând, m-au deranjat apelativele şi adjectivele aduse mie. Eu vă spun că nu sunt genul de persoană care să jignesc sau care ţin neapărat să dau un drept la replică, în atâţia ani de când fac politică cred că am demonstrat asta, aşa cum face dumnealui. Sper doar că România lucrului bine făcut să se transforme şi în România bunului simţ. Asta îi cer dumnealui, în primul rând. În al doilea rând, referitor la discuţiile legate de clubul de rugby Ştiinţa Petroşani, vreau să spun că clubul a depus toate actele necesare ce au fost cerute de către consiliul judeţean, ori de câte ori s-a solicitat acest lucru. Clubul de rugby Ştiinţa Petroşani a fost controlat atât de către consiliul judeţean cât şi de Curtea de Conturi şi nu s-au găsit nereguli din punctul acesta de vedere. Astfel, dacă există o neregulă semnalată către consiliul judeţean, nu este problema noastră şi să-şi rezolve dumnealor problemele. Ceea ce spunem noi este că documentele sunt de partea noastră, în sensul că am depus corect toate documentele cerute de consiliul judeţean. Am depus până şi documentele în care am solicitat şi finanţarea pentru ultima parte şi am cerut şi cerem în continuare o adresă prin care să se spună că cei de la consiliul judeţean au suspendat finanţarea. În al treilea rând, am văzut afirmaţiile domnului Balint referitoare la studenţii basarabeni. Care au votat în altă parte a judeţului. Aş vrea să-i aduc aminte domnului respectiv, probabil din punctul de vedere al istoriei nu ştiu cât de bine ştie, că basarabenii sunt români şi sunt fraţii noştri de peste Prut. Ei au aceleaşi drepturi ca şi noi dacă au actele în regulă. Şi atunci, dacă tot sunt fraţii noştri de peste Prut şi ne mândrim cu treaba aceasta, ar fi bine ca judeţul Hunedoara să se mândrească cu ei aici, studenţi, iar ori de câte ori au nevoie de ceva să fie sprijiniţi. Dacă ei au votat în altă parte, în afară de campusul Universităţii din Petroşani, este dreptul lor şi nu-i putem acuza. N-a fost vorba de un vot multiplu, a fost vorba de un simplu vot. E ca şi cum a-i plăti factura de telefonie într-un alt oraş decât locul de domiciliu, viaţa prinzându-te mai departe de locul unde stai. Este asta o încălcare a legii electorale din România? Nu. Şi atunci?”, a declarat Dacian Ciodaru.
„Deşi nu trebuie să-i explicăm domnului Balint de ce ne plimbăm prin judeţul Hunedoara, sau prin România, o vom face… Noi nu suntem aici ca să facem campanie politică sau să ne implicăm politic în viaţa unui partid sau altul. Reglementarea guvernului, care a vizat ziua de vineri şi ziua de luni ca fiind libere, a făcut ca noi să avem timp să ne plimbăm, dorind să cunoaştem mai bine judeţul în care învăţăm, mai exact istoria şi cultura lui, frumuseţile locurilor şi tot ce ţine de Hunedoara. Nu am luat în acest sens un autocar, tocmai ca să nu spună lumea şi poliţia că mergem şi facem campanie unora sau altora. Ne-am dus cu mai multe maşini mici, cu nişte prieteni de-ai noştri, toţi punând bani pentru benzină, mână de la mână, cum se obişnuieşte în lumea studenţească. Am fost vreo 15-16 şi am vizitat Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Densuş şi până la Mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea. N-a fost o cheltuială foarte mare, dar am putut vedea foarte multe locuri încărcate de istorie, foarte multe locuri încărcate de spiritualitate, foarte multe locuri care ne-au făcut să fim mândri că suntem fraţii voştri. Noi ştiam că, fiind duminică o zi de votare, nu vom avea cum să votăm la Petroşani. De aceea am oprit pe drum, fiecare cu maşina unde era, într-una din localităţile unde ni se părea că putem să votăm mai repede, deci unde nu era aglomerat sau unde secţia de votare era aproape de drum. De exemplu, la Haţeg erau foarte mulţi la vot, am votat în altă parte, unii dintre noi probabil şi la Şoimuş, cum susţine domnul Balint. Dar întreb şi eu, ce rău am făcut? E drept, la unele secţii colegi de-ai noştri au fost alungaţi, spunându-li-se că ce caută acolo?! După care, au chemat presa şi i-au dat exemplu… Lucruri care nu se fac, dar asta este… păcat”, ne-a declarat Danu Cojocaru, unul din liderii studenţilor basarabeni.
În fine, studenta Maria Malanciuc, un alt lider al studenţilor basarabeni din cadrul Universităţii din Petroşani, a avut şi ea un punct de vedere referitor la această situaţie: „Vineri şi sâmbătă n-am putut pleca în excursie deoarece am fost prinşi în repetiţii pentru Balul Bobocilor Basarabeni, care va avea loc la 28 noiembrie, la casa de cultură, o acţiune la care vă invităm şi pe dumneavoastră, cei din presă. Primind şi luni zi liberă de la guvern, am stabilit că duminică va fi ziua perfectă să ne relaxăm şi să mergem să vizităm judeţul Hunedoara, împreună cu prieteni care deţin maşini mici – noi urmând să contribuim, fiecare, cu banii de benzină, iar ziua de luni s-o dedicăm odihnei. Băieţii au fost interesaţi şi de târgul de maşini, de obiectivele turistice, de monumente şi biserici vechi, de tot ce ţine de istorie, astfel că vreo 30 de oameni am plecat duminică în excursie. De exemplu, din maşina mea unii au votat la Şoimuş, alţii la Boholt, unde am putut pe traseu, ţinând cont fireşte de timp, deci unde mergea votarea mai repede… N-am votat toţi într-un loc, tocmai de asta ca să nu pierdem timp, astfel că pe traseu fiecare a votat cum a prins ocazia, dar o singură dată fiecare. Dacă am fi votat multiplu, cred că până la ora asta eram prinşi şi cercetaţi… Cum să votăm multiplu? Întreb şi eu: ce rău am făcut sau ce încălcare de lege am făcut? Dacă legea nu interzice treaba aceasta, de ce un domn care este şi vicepreşedinte de consiliu judeţean ne înfierează? Îmi pare rău că suntem trataţi aşa!”.

Comentarii articol (14 )

#1 dodu24.11.2014,  06:23:00
studentii basarabeni ar trebui sa aiba decenta sa taca din gura dupa ce i a plimbat ciordaru pe la soimus sa voteze sa aiba coloana vertebrala si sa nu se mai lase manipulati.
#2 Luiza Mateciuc24.11.2014,  07:41:48
Pute de-ti muta nasu treaba asta. O simpla intrebare: ce cauta Ciodaru cu studentii basarabeni la Soimus exact, dar exact, in ziua votului din 16 noiembrie. daca spune ca l-a prins credinta exact in ziua aia si exact cu studentii basarabeni, hai sa-i spunem ca nu tine. Domnule Balint, nu va certati cu ceatateanul asta. O plangere penala rezolva totul, pentru ca le vor verifica cnp-urile.
#3 anonim24.11.2014,  09:18:53
astia se mint singuri ca lumea va crede prostiile pe care le debiteaza
#4 calin24.11.2014,  09:19:56
Ar trebui ca studentii sa faca o vizita si la Deva , vizavi de Dacia Service ,sa vada ce inseamna sa faci parte din PNL,si anume somtuoasa vila a lui Balint, contruita in cateva luni de zile ,sa il intrebe cum a reusit din salariul de viceprejedinte la CJH in timp record sa aibe o asemenea vila ,iar in curte parcate doua masini de lux , mercedes si bmw.
#5 GOGU24.11.2014,  10:24:28
O SMOCHINITA TRASEISTA POLITICA ISI TAIA VENELE LA OMV CA A DEPISTAT TURISMUL ELECTORAL CU DOUA AUTOCARE DE MOSI SI BABE CE VENEAU DE LA PRISLOP DAR ASTA CUM SE NUMESTE DL CIORDARU?
#6 SASE24.11.2014,  11:42:11
DUPA CE PNL S-A VIRUSAT CU E.PDL ,VIN OFTICOSI SUB ACOPERIRE S-A FACA MORALA LA TINERII TSD, CARE AU SI EI VINA LOR ,, PRIN OMISIUNE,,, DAR O VINA MAI MICA FATA DE CEI DE LA PNL DEVA- HUNEDOARA, CARE SE CRED CA SUNT MORALA INTRUCHIPATA IN JUDET.
#7 timisoreanul24.11.2014,  13:50:21
ne spuneti si noua ce obiectve turistice din judet ati vizitat, sau ati uitat. la Soimus e un mare obiectiv turistic(care) mai bine ati tacea
#8 OPT24.11.2014,  15:37:14
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba au facut, percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara, fiind ridicate documente din biroul preşedintelui CJ Mircea Ioan Moloţ, şi cel al vicepreşedintelui Tiberiu Ioan Balint.Oare e imaculat TIBERIU BALINT ?????
#9 dan meza 24.11.2014,  15:45:13
Foarte convingatori ....probabil tot cineva de la ei din Basarabia ar fi atat de naiv sa creada . Sau , ma rog , unii din Vale ...
#10 anca24.11.2014,  18:52:55
Moralistul Tibieriu Balint sa spuna mai bine procurorilor DNA ce afaceri a facut impreuna cu liberalul Alin Simota, poate fac procurori o vizita la Apa Serv Deva , sau Balint nu prea bea apa ,ca ruginesc suruburile dupa ce bine parfumat a cazut pe zapada in Elvetia, din salariul mic de bugetar Balint se zvoneste ca ar avea milioane de euro
#11 Platforma Unionista Actiunea 2012 -Filiala Valea Jiului-24.11.2014,  20:08:23
Nu cred ca cineva si-ar risca credibilitatea la o asociatie (aici ca fapt A.S.B. Asociatia Stundetilor Basarabeni din Petrosani). Pe langa asta stundetii au fost in jur de 20 de persoane maxim deci ce vot sau ce aport credeti ca au adus ei la influentarea alegerilor. Nimeni nu`si risca pielea pentru cativa lei chiar fiind ei si studenti in cazul de fata. Mai mult respect va rog pentru niste studenti,care au avut actiuni de care Valea Jiului poate fi mandra. https://www.facebook.com/asbpetrosani?fref=ts Aici puteti gasi mai multe activitati recente. Deci va rog jos labele de pe stundetii Romani din Basarabia veniti la studii in orasul nostru. Basarabia e Romania !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Urmare a deciziei Tribunalului Hunedoara, luată ieri, Tiberiu Balint are mai multă libertate de mişcare, pe teritoriul Rom&acir[..]
11.05.2015, 20:44   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter