02.12.2014,  20:57:37 | 11 comentarii | 1943 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Conform CCM „istoric” negociat de Nica, Ciubotaru, Cozma, Pavăl ş.a. / De Sfânta Varvara ortacii de la C.E.H. vor băga ca MIG-urile. Când vor mânca suplimentul, îşi vor aminti cu nostalgie, printre înjurăturile minereşti, că până mai an, de 4 decembrie, lovau şi o primă…
de Marian BOBOC
►Apelul ZVJ: Niculescu, Drăgoi şi Petrescu, lăsaţi-i pe ortaci liber de Sf. Varvara!  Ortacii de la SNÎMVJ au luat tichetele-cadou şi mâine vor fi liberi!
 
Mâine, 4 decembrie, minerii, atâţia câţi mai sunt, o celebrează pe Sfânta Varvara, protectoarea lor. Acest obicei nu datează de ieri, de alaltăieri, ci de secole bune. Dar ce sărbătoare este aceea când mergi la şut cu buzunarele goale? Până şi comuniştii, cât erau ei de atei, de sărbători mai opreau motoarele industriei extractive şi o ardeau în defilări şi petreceri tovărăşeşti.
 
Chiar nu ne interesează
dacă inspectorii sociali de la Sindicatul „Muntele”, care inspectează de zor pe salarii grase, se pot uita mâine în ochii trişti ai ortacilor lor. Cotidianul nostru şi-a făcut datoria, semnalând, la timpul cuvenit, monstruozităţile Contractului Colectiv de Muncă, caracterizat, în pofida celor mulţi, de unii lideri, pardon inspectori sociali, ca unul „istoric”. Dragi ortaci de la „Muntele”, truditori ai pământului, bravi luptători cu întunericul, mâine, în subteranele minelor, puteţi să le mulţumiţi domnilor inspectori sociali de la Sindicatul „Muntele” (oare ei vor lua vreo primă? Întrebăm, nu dăm cu parul…) pentru că faceţi şut în această zi cu adevărat sfântă, e adevărat pentru minerul adevărat, nu pentru dieselişti-pensionabili… Dar până atunci, alte sindicate, mult mai raţionale şi verticale, le „mulţumesc”… 
 
…prin intermediul ziarului nostru
„Mulţumim Sindicatului Muntele pentru protocolul încheiat cu conducerea CEH pentru ziua de 4 decembrie (ziua Sfintei Mari Muceniţe Varvara, ocrotitoarea minerilor) şi încă o dată mii de mulţumiri pentru prima tăiată cu ocazia sărbătoririi acestei zile”.
Semnează şi ştampilează liderii a 5 sindicate: Sindicatul Liber şi Independent EM Lupeni, Sindicatul Libertatea 2008 Livezeni, Sindicatul Liber EPCVJ, Sindicatul Muncitorilor şi TESA şi Sindicatul „Noroc Bun”.
 
Fiind vorba de cele sfinte,
ne aşteptam ca măcar grangurii huilei – Niculescu, Drăgoi şi Petrescu – să fie mai străbătuţi de fiorul religios şi să nu-i comande la şut pe ortaci exact în ziua când Sfânta Varvara, protectoarea minerilor, est prăznuită în biserică. Până mâine mai e timp ca acest triumvirat de tristă amintire – Niculescu, Drăgoi şi Petrescu – să nu se mai joace cu cele sfinte şi să dispună zi liberă la minele viabile ale Văii Jiului, atâtea câte mai sunt… Dacă faţă de PSD, partidul care i-a înfipt în funcţii, cei trei pot să fie dupli-triplicitari, dacă pe mineri sau pe alţi parteneri îi mai pot aburi, cred că atunci când vine vorba de cele sfinte nu ar trebui să-l mânie pe Dumnezeu… Nu de alta, dar să nu mijlocească puterea divină căderea guvernului Ponta. 
 
Bunii creştini de la SNÎMVJ
De la ing. Aurel Anghel, directorul general al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, am aflat că la cele 3 mine – Petrila, Paroşeni şi Uricani – nu se va lucra: „Specificul meseriei obligă minerul să aibă o relaţie deosebită cu Divinitatea. De aceea, mâine, 4 decembrie, ziua când este prăznuită Sfânta Mare Muceniţă Varvara, la minele SNÎMVJ nu se va lucra. Vor fi oficiate slujbe de pomenire în memoria celor care au pierit în mină şi pentru sănătatea celor care lucrează. Astfel, am preferat să respectăm această zi sfântă pentru mineri, zi a cărei tradiţie se pierde în negura vremurilor… Desigur, o vom recupera, pentru ca oamenii să nu piardă la venituri. Chiar astăzi (ieri – n.r.) am început să distribuim angajaţilor noştri tichetele-cadou în valoare de 350 lei/ persoană, acordate conform prevederi­lor CCM şi BCV, astfel ca să simtă şi familiile lor că e sărbătoare. Profit de acest prilej, pentru a le ura tuturor muncitorilor din mine: sănătate, putere de muncă şi tradiţionalul Noroc Bun!”.
 
Am prezentat două realităţi. Cum nu noi suntem cei îndrituiţi să judecăm, îi lăsăm pe bunul Dumnezeu şi pe Sfânta Varvara să judece cine este creştin şi cine nu… 
 
„Mulţumim Sindicatului Muntele pentru protocolul încheiat cu conducerea CEH pentru ziua de 4 decembrie (ziua Sfintei Mari Muceniţe Varvara, ocrotitoarea minerilor) şi încă o dată mii de mulţumiri pentru prima tăiată cu ocazia sărbătoririi acestei zile”.

Comentarii articol (11 )

#1 Vulcanean03.12.2014,  06:39:23
DOI TRADATORI SI GASCA LOR AU DISTRUS VALEA JIULUI.DRAGOI SI ANGHEL AUREL CU CETELE LOR DE HOTI SUSTINUTI DE MARELE CRISTI R CUMNATUL,DE.SA VINA ODATA ORGANELE STATULUI SI SAI IA SA LASE PROFESIONISTII SA READUCA MINERITUL LA LOC DE ONOARE.
#2 mineru 203.12.2014,  09:17:58
buna dimineata, stimata redactie cati bani primiti de la sindicateel cu stampila enumerate mai sus pentru acest articol pe care il inserati cu mare of in acest ziar? Stimata redactie daca sunte-ti corecti fiti corecti pana la capat, de ce nu va intereseaza ce fac acei lideri stampilari in timpul serviciului(jurca , calota ,vamos etc)in afara de nimic? Am inteles ca, presedintel Calota nu mai poate sa vina la dvs la redactie ca are de lucru tot pe spinarea sindicatului muntele care a facut lobyy sa vina carbunele in preparatie ca altfel se inchidea preparatia,unde a fost presedintele calota cand cei de la muntele erau in greva foamei pentru salvarea preparatiei? Calota este cum se aude CFL-ist la incarcare deci era strict legat de activitatea lui si atunci se pune intrebarea unde era el? Va spun eu la mare la o discutie sunt convins ca nu pe probleme pe preparare.FTI OBIECTIVI DOMNILOR
#3 minru03.12.2014,  11:06:12
Bah mineru 2 !!! Tu ai citit articolul ?? E vb de SF VARVARA OCROTITOAREA MINRILOR ...CRETINULE!! LASA tu abureala la care te pretezi !! SA cada mina pe tine de SF VARVARA !! MINER PROST !!!
#4 Marian Boboc03.12.2014,  11:28:19
Către Mineru 2: Dacă nu-ţi dai numele real, nu avem ce discuta. Dacă nu ai curaj să-ţi dai numele, înseamnă că nu eşti miner! Mnerii sunt oameni curajoşi, nu laşi... Faptul că ţi-am permis postarea anonimă a delaţiunilor tale dovedeşte cât suntem obiectivi. Cât despre câţi bani a primit ZVJ de la sindicate, răspunsul e: nici un ban! Noi nu suntem vânduţi nici unui sindicat! Religia adevărului nu ne permite aceasta.Dacă tot te-ai băgat în seamă, puteai să faci referire la subiectul articolului, la prevederile CCM negociat de Bebe Nica et. comp referitoare la 4 decembrie, Sf. Varvara. Noroc bun!
#5 Santa Claus03.12.2014,  15:32:06
Capo di tutti capi-Don BEBE NICA (zis si VILA-N STRAJA), decorat de Aurel Niculescu cu titlul de MARE INSPECTOR SOCIAL si-a dat consimtamantul pentru acest istoric CCM.Dar uita ca s-ar putea sa-i cada MUNTELE in cap cand DNA-ul trece de la Consiliul Judetean pe la CEH si implicit pe la sindicat(caci contractul cu noile posturi de inspectori sociali nu este parafat doar de Zeus Niculescu ci si de Don BEBE).De Sf. VARVARA noi iti uram ca de aceste sarbatori de iarna sa ai INZECIT bucuriile pe care tu le-ai facut ortacilor.
#6 bebe03.12.2014,  17:33:02
bai mineru 2 ,cred ca nu stii ce face campeanu si ciubotaru(si ce-au facut pana acum) ! sau tu esti chiar namila ?
#7 Ciobi03.12.2014,  19:51:09
Felicitari ptr articol,sunteti singurul care incearca sa le deschida ochii. Bravo MUNTELE,ti-ai batut joc din nou de mineri.Mai aveti si prosti care va scriu de ''bine'' gen mineru 2.
#8 vasile03.12.2014,  21:20:27
Slaninosul de Darius si ceilalți circari de la muntele câștiga 7000 si 8000 lei pe spatele nostru poate de acea nu avem prima de varvara. pentru stupidul de mineru 2.
#9 Gologan04.12.2014,  13:09:02
Dragi mineri! Staţi liniştiţi pe turul de la salopetă. Aţi auzit ce-a spus vicepremierul Liviu Dragnea, coleg de partid gaşca de primari vânduţi ai Văii Jiului. Dragnea v-a cerut voturile pentru Ponta, asigurându-vă că MINERITUL ARE VIITOR! Cuvântul lui Dragnea a fost întărit de spusele primarilor penali ai Văii Jiului! Şi voi l-aţi votat pe Ponta, ca apucaţii. Aşa că staţi cuminţii. Dacă directorii pesedişti fac o chetă din salariile lor nesimţite, o să primiţi şi voi "preme" de Varvara. Până atunci, păpaţi-vă suplimentul, ciocu mic şi faţa spre front.
#10 Gigi04.12.2014,  21:44:57
Bai gologan golan tu tot nu înțelege despre ce e vorba ,o tot dai cu politicul.Daca bolovani negociază in propriul interes ce vrei sa îți facă politicul.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema

Ieri, la jurnalul de la ora 13:00 de la Radio România Actuali­tăţi, pe lângă anunţul cu plecarea la Petroşani a[..]

27.05.2015, 23:04   |    2 comentarii
Deşi poziţia ziarului nostru faţă de mascarada de miting politico-sindical organizat de numitul Nica Petre a fost publică, la[..]
27.05.2015, 22:28   |    1 comentarii
Prin fiecare acţiune, conducerea Sindicatului „Orizonturi Noi” de la Mina Petrila vrea să demonstreze membrilor săi[..]
28.08.2014, 20:29   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter