29.10.2011,  17:07:13 | 0 comentarii | 627 vizualizari
Primim la redacţie, / Văduva unui ofiţer român, lăsată să moară de foame!
de Ziarul Vaii Jiului

M-am decis să scriu aceste rânduri după ce m-am gândit mult. De ce am făcut-o, totuşi? Deoarece mama mea, o femeie în vârstă, bolnavă de diabet, cu complicaţie polineuropatică adăugată la un atac cerebral şi alte boli cardiovasculare suferite în ultimii ani, se confruntă cu o problemă financiară gravă.

 

Un cetăţean român, un cetăţean european, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO, a fost practic lăsată fără un venit, condamnată la foame şi moarte, începând cu luna august 2010, după decesul tatălui meu.

La începutul lunii august a avut loc decesul tatălui meu, ofiţer pensionar MApN. După acest eveniment din familia mea, personal am încercat să fac toate demersurile pentru mama mea pentru o pensie de urmaş, pentru ca ea să dispună de un venit, conform legilor în vigoare şi conform legilor bunului-simţ al unei ţări, care îşi respectă cetăţenii.

M-am adresat Ministerului Apărării la data de 16 august 2010, trimiţând toate actele necesare, aşteptând apoi, cum era firesc, un răspuns. Văzând că acesta întârzie să apară, m-am adresat din nou, pe data de 1 noiembrie 2010 şi din nou niciun răspuns la cererea mea!

Am reîncercat din nou pe data de 5 ianuarie 2011, dar rezultatul până la data aceasta este din nou zero, cu toate că, conform legii, Statul Român trebuie să răspundă, prin instituţiile abilitate, în termen de 30 de zile calendaristice la o cerere adresată de un petiţionar. Toate cererile mele au fost trimise cu confirmare de primire, deci am verificarea exactă că ele au ajuns la destinaţie, deoarece am primit toate cele trei confirmări de primire la Ministerul Apărării.

Mama mea nu este singura victimă a sistemului românesc, există poate mii, sau zeci de mii de petiţii adresate instituţiilor Statului Român, care n-au primit răspunsuri de niciun fel, ca să nu mai vorbesc de „favorabile” sau „nefavorabile”.

Trecem printr-o perioadă grea ca ţară, deoarece concluzia generală este că ţărişoara asta a fost guvernată mediocru pe parcursul ultimilor 20 de ani. Lipsa resurselor financiare este de înţeles, dar ceea ce este inacceptabil şi nu pot să înţeleg ca cetăţean este comportamentul unei instituţii de bază a statului român, care este incapabilă să răspundă unui cetăţean român la o simplă cerere, în termenul legal, indiferent de răspuns. Din aceasta se poate trage uşor concluzia că în România de astăzi cetăţenii săi, indiferent de vârstă, sex, religie, stare materială sau alte criterii sunt umiliţi şi batjocoriţi.

Fiind sociolog de meserie, cred că aş putea să-mi pun întrebarea şi apoi să răspund cum s-a ajuns la o astfel de degradare a instituţiilor Statului Român? Răspunsul e simplu… În ultimii 20 de ani (deocamdată nu s-a atins nivelul maxim!) s-a instaurat în România un regim mafiot şi criminal, condus de clanuri de interese, de tip mafiot, care au parazitat instituţiile şi factorii de decizie politică – combinat cu un război nedeclarat împotriva propriilor cetăţeni – incapabile mai apoi să-i protejeze pe cetăţenii simpli şi să le asigure un trai decent.

În ultimii doi ani situaţia economică, financiară, politică, morală, religioasă s-a agravat, zi de zi, oră de oră, iar acest proces va continua şi în următorii ani, din păcate pentru cetăţenii oneşti şi simpli ai acestei ţări. Pe fondul crizei economico-financiare globale, situaţia cetăţenilor României se va degrada din ce în ce mai mult şi, reţineţi ce previziune face un sociolog, suntem doar la începutul greutăţilor! Lipsa unei societăţi civile puternice, lipsa statului de drept (care deja se observă tot mai evident) va face imposibilă, într-un interval scurt şi mediu de timp, apariţia unei alternative viabile de oprire a dezastrului ce se prefigurează: sărăcie lucie, mizerie, foamete. Și toate astea pentru marea majoritate a cetăţenilor.

Pe teritoriul de astăzi al României locuieşte nu un popor, ci o populaţie lipsită de idealuri, repere de moralitate – o populaţie debusolată, fără orizonturi, care doar se luptă să supravieţuiască.

Vorba lui Cioran, aceea că suntem „un popor vegetal”, o consider personal prea blândă şi cam puţin spus. După mine, locuitorii acestei ţări (din care trebuie să recunosc că fac şi eu parte!) se comportă în momentul de faţă ca o cireadă umană, condusă de un taur nărăvaş şi idiot.

Fraţilor, aţi crezut numai în promisiuni mincinoase care v-au plăcut, acum tragem cu toţii consecinţele. Când o să vă lecuiţi, poate că o să fie bine şi în România. De la lozinca „Să trăiţi bine!”, o să ajungem la lozinca „Să muriţi înainte de pensie!”. Nu cred că vom trăi mai bine în România cel puţin 10 ani de-acum încolo…

România de astăzi este o ţară în agonie, o ţară prost guvernată, mediocru reprezentată în U.E., un exemplu de ţară care nu trebuie urmat de nimeni. O să urmeze ani buni, cu probleme tot mai mari şi mai grave. Să auzim de bine… deşi probabil că acest lucru se va întâmpla la Paştele Cailor… Ca şi răspunsul pentru mine de la minister. 

Problema mea e alta acum: cum să-i spun unei mame grav bolnave că tata a muncit degeaba, că a contribuit degeaba la fondul de pensii şi la impozite, pentru că se vede că pe „Statul Român” nu-l interesează toate astea, iar ea va rămâne fără niciun venit, atâtea zile cât mai are săraca de trăit? 

Sociolog Marius RAICA

 

N.R. Îi recomandăm sociologului Marius RAICA să-l contacteze pe Aurelian Calistru Serafinceanu, membru marcant al UNPR, partid care girează portofoliul Apărării Naţionale. Dacă nu-l găseşte la sediul UNPR, poate să-l caute la o somptuoasă vilă de pe Maleia. Suntem siguri că fostul prefect PSD abia aşteaptă să rezolve, ca uneperist de vază, acest caz existenţial disperat. Dacă Aurelian Calistru Serafinceanu nu are numărul de telefon al d-lui ministru Oprea, şi el fost pesedist, să ne contacteze la redacţie, pentru a-l pune în posesie.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter