04.12.2014,  21:34:16 | 19 comentarii | 2208 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Fostul director executiv al AJOFM Hunedoara, / Vasile Velichi Iorgovan, suspectat de mai multe infracţiuni
de Mihaela PETROŞAN
În urma unei evaluări, fostul şef al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, Vasile Constantin Velichi Iorgovan, a fost sesizat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ca fiind prezumtiv autor al mai multor infracţiuni de natură penală (conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene). 
 
În fapt, ANI argumentează acuzaţiile aduse lui Vasile Velichi Iorgovan, punctual, prin câteva fapte: „În vederea implementării Proiectului POSDRU/103/5.1/G/75757 Facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor, în luna octombrie 2010, Asociaţia Thumende, Valea Jiului (în calitate de beneficiar) a încheiat un acord de parteneriat cu A.J.O.F.M. Hunedoara (reprezentantă de către Iorgovan Velichi Vasile Constantin - director), acord care se constituie ca Anexa 3 la contractul de finanţare. Prin semnarea acordului de parteneriat şi angajarea A.J.O.F.M. Hunedoara ca partener în contract, Iorgovan Velichi Vasile Constantin a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie, de către soţia şi fiica sa, conturându-se, astfel, premise în sensul inexistenţei unei selecţii pe criterii obiective a persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Soţia şi fiica persoanei evaluate au obţinut fiecare, pentru o perioadă de 5 luni, cât au fost angajate în cadrul proiectului mai sus menţionat, venituri de natură salarială, în cuantum de 35.135 lei”.
Astfel, „având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele judiciare în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Iorgovan Velichi Vasile Constantin a următoarelor infracţiuni de natură penală: încălcarea legislaţiei penale în materia infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, prevăzută de art. 18^2, alin. (1) din Legea nr. 78/2000, potrivit căruia Schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani; încălcarea legislaţiei în materia abuzului în serviciu, prevăzută de art. 297 din Codul Penal al României, potrivit căruia Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, cu trimitere la prevederile art. 13^2 din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi infracţiunea de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani, coroborat cu prevederile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: […] folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; încălcarea legislaţiei penale în materia conflictului de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, precizează ANI.
Vasile Constantin Velichi Iorgovan a deţinut funcţia publică de conducere a AJOFM Hunedoara în perioada 01 iunie 2005 - 10 iunie 2014.
Potrivit ANI, Vasile Constantin Velichi Iorgovan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Comentarii articol (19 )

#1 VALENTINA04.12.2014,  22:55:35
S-au publicat multe articole privind INCRENGATURILE de la AJOFM Hunedoara, unele din articole fiind publicate chiar in Ziarul Vaii Jiului cotidian care s-a dovedit tot timpul ca informeaza corect cititorii despre anomaliile prezente de cele mai multe ori in interiorul institutiilor statului de unde se poate fura cel mai mult. Iorgovan Velichi fostul director AJOFM Hunedoara a format un sistem de tip mafiot, sistem care s-a "maturizat" in cei aproape 10 ani de conducere a acestei institutii. Trebuie depistati toti cei care au furat, prin diferite modalitati, din bani publici si trimisi acolo unde le este locul, dupa grati.
#2 Angajat AJOFM HD05.12.2014,  08:29:05
Nu numai Iorgovan Luiza si fiica acesteia primea bani de la asociatia Thumende Valea jiului dar si Uifalean Ioan care a primit sub forma de salariu 44.057 lei, si tot acesta a mai primit tot sub forma de salariu de la ACSP Petrosani intr-un an 86.558 lei iar intr-un alt an 29.634 lei. ACSP Petrosani este o asociatie cu sedii la adrese diferite care deruleaza proiecte prin programul Posdru in parteneriat cu AJOFM Hunedoara unde este angajata in functia de sef birou CFP Petrosani Uifalean Dorina nimeni alta decât sotia lui Uifalean ioan. La fel un alt angajat al AJOFM Hunedoara, Bercea Valentin, isi plasează sotia Bercea Mihaela in proiectul derulat de Asociatia Thumende Valea Jiului de la care primeste venituri salariale. Si ca sa nu ramana datoare Bercea Mihaela il angazeaza pe sotul sau Bercea Valentin la ASF Arad unde aceasta este presedinta, asociatie careia Bercea Valentin ii acorda imprumuturi care se intorc in urmatorii ani sub forma de venituri salariale, schema pe care o aplica si cu ACSP Peterosani obtinand de la cele doua asociatii 160.273 lei. Si Uifalean Dorina merge dupa aceiasi schema acordând imprumuturi celor doua asociatii, ACSP Petrosani, AFC Arad dupa care aceste imprumuturi se intorc in urmatorii ani sub forma de salarii din asa zisele activitati didactice. Dupa cum se poate usor observa totul se desfasura in familiile functionarilor publici de la AJOFM Hunedoara, IORGOVAN VELICHI, BERCEA VALENTIN si UIFALEAN DORINA.
#3 Geogel05.12.2014,  09:06:52
La bulău cu ei!!!
#4 XXL05.12.2014,  09:26:12
LA AJOFM HUNEDOARA S-AU CUIBARIT FAMILIILE HOTILOR V.C.IORGOVAN VELICHI, TOMESTEAN LILIANA, BERCEA VALENTIN, UIFALEAN DORINA şi câţi dracu or mai fi. LA BULĂU CU EI!!!
#5 ADRIAN05.12.2014,  12:46:43
In "Drept la replica" lui iorgovan la unul din articolele aparute in presa despre infractiunile comise impreuna cu unii subalterni era paralel cu cele scrise in articol. A venit timpul să fie confirmate, de catre organele de cercetare penela de cele scrise in articolul "Iată cu ce se ocupă unii functionari publici de la AJOFM-Hunedoara", a fi adevarate. Becea Valentin îi sare in ajutor fostului sau sef printr-un asemânător "Drept la replică" astfel spus întrebi despre "pere şi răspunsul este cu privire la "prune". Mari smecheri Iorgovan si obedientul sau Bercea.
#6 RESTRUCTURAT in 201005.12.2014,  13:53:43
IORGOVANE, cea ce ai facut în 2010 nu se cheamă RESTRUCTURARE. Ai reşit să elimini pe cei care ştiau câte ceva şi care se amuzau de beţia de cuvinte pe care le tot spuneai în faţa moderatorilor tv sau în faţa celor din presa scrisă. Ce a ce nu stiau telespectatorii sau cititorii de presă scrisă este faptul ca de cele mai multe ori aceste apariţii erau plătite, prin contracte făcute din bani publici.Împreună cu apropiata TOMEŞTEAN LILIANA ai fost un executant fidel a aşa zisei restructurări, făcută aşa cum au dictat-o cei de la centru, adică ANOFM-BIAN, sti la ce mă refer.Da, SILVIU BIAN in prezent în puscarie pentru infractiuni asemanatoare cu cele pentru care esti cercetat. Ai reuşit performanţa de a elimina pe cei care şi-au făcut studiile temeinic şi ai pastrat în instituţie pe cei care au reşit să primească o diplomă, una care să fie pusă la dosar,obţinută în trecere pe la "facultate" ca raţa prin apă. Iată că a venit şi plata "binelui" pe care l-ai făcut multor oameni nevinovaţi, doar ca să o duci tu bine şi apropiatii tăi.
#7 Valer05.12.2014,  15:41:53
Vor fi nedespartiti, peste tot, chiar si la puşcărie..., dragii de ei!!!
#8 FLORENTIN05.12.2014,  17:33:11
ASOCIAŢIA CALIFICARE, SPECIALIZARE, PERFECŢIONARE PETROŞANI (ACSP Petroşani)nu exista dar era necesara o alta denumire a CENTRULUI DE FORMARE PROFESIONALĂ PETROSANI(CFP Petrosani) unde sefă este Uifalean Dorina. ACSP Petrosani este o bresa de scurgere a banilor, asociatie prin care s-a derulat proiecte in parteneriat cu AJOFM Hunedoara finantate din fonduri europene din care s-au infruptat prinre altii si membri familiilor Iorgovan Velichi, Uifălean Dorina, Bercea Valentin.
#9 Cristi Dioane05.12.2014,  18:48:09
Sa va spun eu cum s-a facut "restructurarea" din 2010. În urmă, cu aprox.10 luni, de "restructurare" s-au trimis in somaj, cu indemnizatie,40-50 de angajati ai agentiei dupa care in septembrie 2010 AJOFM organizeaza un"concurs" pentru ocuparea posturilor de expert culegere date, la care au perticipart somerii iesiti din perioada de somaj. Dupa finalizarea rezultatelor concursului au fost declarati admisi toti somerii care au participat la concurs, devenind experti culegere date. Acesti "experti" sunt folositi si platiti bine, (chiar daca unii au program de 4 ore), de catre diferite "asociatii" care deruleaza proiecte in parteneriat cu ajofm hd.,proiecte finantate din fonduri europene.Detalii despre acesti experti vă poate oferii chiar Uifalean Dorina sefa centrului de formare profesionala Petrosani.
#10 Observatorul06.12.2014,  16:09:33
Să vă zic eu cum e cu asociatiile beneficiare de imprumuturi oferite de catre Bercea Valentin şi Uifălean Dorina. Despre AFC Arad stim ca presedinte este Bercea Mihaela(Indricau)sotia lui Bercea Valentin cel care oferea imprumut atăt asociaţiei cît si presoanei fizice Bercea Mihaela(Indricău. Cât despre ACSP Petrosani am aflat ca aceasta asociatie are ca presedinte o anume CHIMEREL MIHAELA nimeni altcineva decât deţinătoarea cotă parte din Casa de vacanţă din mun Vulcan unde şi Bercea Valentin deţine cotă parte din casa de vacanta respectivă. ACSP Petrosani este un fel de satelit al AJOFM Hunedoara, prin care s-au scurs multi bani in buzunarele unor functionari publici ai agentiei, prin proiecte derulate in care cele doua parti au fost partenere. ACSP Petrosani nici nu are un sediu precis, apărând cu sediul la diferite adrese, si mai mult de atât nu am aflat locaţia unde se tineau cursurile predate de Bercea Valentin, Uifalean Dorina, Uifălean Ioan pentru care se primeau salarii indestulatoare din activităţi didactice. In aceste conditii, sigur, lui Bercea Valentin nu ia fost greu, intr-o perioadă scurtă de timp,să dobăndească două locuinte în Petrosani, teren intravilan in mn.Vulcan, 1/4 cotă dintr-o Casa de vacanta din mn. Vulcan( este vorba de aceeasi casa de vacanţa unde si presedinta ACSP Petrosani CHIMEREL MIHAELA are cotă parte),un autoturism nou "Toyota" an defabricaţie 2010, iar în declaratia de avere nr.15/30.04.2014 scrie ca deţine conturi la diferite bănci, la una dintre ele apare in ultimul an, faţă de anul precedenat, cu un sold de 90.725 lei, unde mai pui si împrumuturile acordate în nume personal în sumă de 171.613 lei care trebuie returnate de catre beneficiari respectivelor împrumuturi.MARI ÎNCRENGĂTURI, AŞTEPTĂM PUNCTUL DE VEDERE AL INSTITUŢIILOR STATULUI ŞI MĂSURILE LEGALE CE SE IMPUN
#11 Anton DUMITRU06.12.2014,  19:20:55
Evidentele dezvaluiri din comentari ar fi normal să ajungă şi la urechile autorităţilor statului, (DNA, ANI), abilitate în a lua măsurile ce se impun conform legii. Lucrurile sunt clare,fără nici-o indoiala, ca este vorba de mai multe infractiuni chiar daca cei vizati, cu creierul şlefuit de minciună, încearcă să ascundă adevărul. Dacă s-ar exporta minciunile indivizilor certaţi cu legea România ar fi mult mai bogată decât fruntaşele U.E.
#12 Turcea06.12.2014,  19:53:39
Nu va mai agitati atat ca acum e cea mai mare jurista a judetului sa faca bani ca sa scoata TELEGONDOLA LUI ILE SI ANGELA SI FARA ALIN.DAR SE AUDE CA AVENIT DNA-UL LA PRIMARIA VULCAN.Foarte bine sa verifice tot inclusiv BULEVARDUL CA ARE MULTE NECUNOSCURTE.E TIMPUL SA NE LASE ORASUL IN PACE DOM ILIE GH.
#13 Turcu06.12.2014,  20:43:20
Ptr."Turcea" Daca va referiti la noul director de la ajofm hd, Rodica Peter, venita din postul de secretar de la primaria Vulcan, e posibil sa aveti dreptate.
#14 ELlA06.12.2014,  22:03:27
Sa nu fi aflat Rodica Peter despre mafia din institutia pe care o conduce din luna august a.c.? Şi dacă da de ce nu ia nicio masura?
#15 eu06.12.2014,  22:52:08
La primaria Vulcan e bai mare se v-a vedea in curand daca d-na de la Deva nu reuseste "sa faca bine !" celui care a trimis-o acol-o iar despre faptul ca nu vede nimic ,NIMIC NOU SUB SOARE , la fel a facut si la primaria Vulcan. Oricum ,sunt sigur ca anul viitor se vor schimba multe pe la judet , doamna aia legata la ochi v-a imparti dreptatea nemteste
#16 AJOFM HUNEDOARA12.12.2014,  10:38:12
Sigur, baronul de Hunedoara, Molot, stia despre mantogariile puscariabilului Iorgovan Velichi cel care dirija o retea de deturnare a fondurilor europene. Intangibilul faraon al ajofm hunedoara si-a platit din fondurile europene atăt familia sa căt si familiile unor subalterni obedienti din institutia pe care a condus-o timp de peste noua ani. Reteaua deturnarii banilor era bine organizata, chiar dand aparenta de legalitate in privinta modului in care erau cheltuiti banii. Prin diferite asociatii care derulau proiecte prin programul Posdru in parteneriat cu ajofm Hd.(As.Thumende valea jiului, ACSP Petrosani, AFC Arad)s-au scurs multi bani in buzunarele familiilor Iorgovan Velichi, Bercea Valentin, Uifalean Dorina iar acestia, la ora actuala, sunt in libertate.
#17 AJOFM cu miros de iorgovan13.12.2014,  10:59:07
Mult timp va trece pentru a disparea mirosul de iorgovan de la ajofm hunedoara si asta pentru ca infractori haladuiesc in libertate.
#18 Tome15.12.2014,  01:59:50
Catre A.N.I. domnilor ginerele acestui Porcovan a facut contract cu firma ginerelui si pentru curatenie. In AJOFM se stie ca acest contract este facut cu soferul Tibi. Eroare acesta este doar paravan, in fapt contractul este facut firma lui AV ginerele inculpatuli. Am sa revin cu alte fapte penale
#19 AJOFM HUNEDOARA07.01.2015,  12:08:57
VREM DREPTATE PANA LA CAPAT, CONFISCAREA AVERILOR OBTINUTE NECINSTIT, SA CURATAM AJOFM HUNEDOARA SI TOT JUDETUL DE LICHELE!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organiz[..]
26.04.2015, 20:38   |    0 comentarii
Vineri, pe 28 februarie, între orele 9 şi 13, Agenţia Ju[..]
24.02.2014, 20:59   |    0 comentarii
► Condiţiile de încadrare pentru bursa socială
 
Numărul burselor sociale d[..]
04.06.2013, 20:46   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter