10.12.2014,  19:40:35 | 0 comentarii | 760 vizualizari
Deva, prezentă între proiectele regionale
de Mihaela PETROŞAN
Marţi, la Consiliul Judeţean Timiş, a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest).  
 
Bilanţ pozitiv
În cadrul acestei şedinţe, membrii CDR Vest au fost informaţi referitor la stadiul implementării Regio-Programul Operaţional Regional la nivelul Regiunii Vest, referitor la stadiul activităţilor de programare pentru perioada 2014-2020, cu privire la Târgul Regional de Inovare ce a avut loc pe parcursul anului 2014, precum şi cu privire la proiectul „Ro-Boost SMEs - European Enterprise Network 2014-2020” în cadrul căruia Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este coordonator.
ADR Vest a supus aprobării membrilor CDR Vest raportul de activitate al agenţiei şi raportul de activitate al CDR Vest corespunzătoare perioadei ianuarie-iunie 2014, cuantumul contribuţiilor consiliilor judeţene din Regiunea Vest la Fondul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest corespunzător anului 2015 şi cuantumul dedicat funcţionării Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara şi Oradea pentru anul 2015, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 al ADR Vest şi bugetul de venituri şi cheltuieli multianual pentru anii 2015-2017 al ADR Vest, precum şi acordul de parteneriat încheiat de ADR Vest cu Universitatea de Vest din Timişoara în vederea implementării proiectului privind susţinerea inovării.
 
Un proiect devean
Şedinţa CDR Vest a fost urmată de semnarea a trei contracte de finanţare pentru proiecte din Regiunea Vest. 
Proiectele care au primit finanţare nerambursabilă ca urmare a semnării contractelor de finanţare sunt: Modernizare Ambulator de Specialitate S.C.J.U.T. (beneficiar: Consiliul Judeţean Timiş), Reabili­tare, dezvoltare şi modernizare ambulatorii ale Spitalului de Boli Cronice Sebiş (beneficiar: oraşul Sebiş) şi Creşterea eficienţei energetice a blocului J - B-dul Iuliu Maniu din municipiul Deva (beneficiar: municipiul Deva).
Prin proiectul „Creşterea eficienţei energetice a blocului J - B-dul Iuliu Maniu din municipiul Deva” se va reabilita termic un bloc de locuinţe cu 91 de apartamente estimându-se astfel o reducere a consumului de energie pentru încălzire cu 61,19 la sută. Proiectul se va implementa pe parcursul a 12 luni. 
Valoarea totală a proiectului este de 1.722.412,10 lei (aproximativ 391.804,58 euro), iar 989.753,59 lei (aproximativ  225.143,56 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.
Proiectul a primit  finanţare în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional prin axa prioritară 1 Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere şi domeniul major de intervenţie 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
De sâmbătă, 1 august, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva propune vizitatorilor o altă categorie de piese [..]
02.08.2015, 21:44   |    0 comentarii
După şapte ani, judeţul Hunedoara a triumfat, prin CNS Cetate Deva, într-un baraj de promovare în Liga a III-a.02.07.2015, 17:54   |    0 comentarii
Începând de miercuri, 1 iulie, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva propune vizitatorilor o nouă piesă[..]
01.07.2015, 21:53   |    0 comentarii
Campioana judeţului nostru, CNS Cetate Deva, a promovat în Liga a III-a, după ce a câştigat şi partida din retur d[..]
28.06.2015, 23:18   |    0 comentarii
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter