14.01.2015,  19:50:16 | 5 comentarii | 5867 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cutremur în sânul mafiei hunedorene! Foarte posibil ca nici DNA să nu aibă aceste documente! / Offshore-ul din Delaware, SUA, asociat la firma timişoreană prin care vicepreşedintele Tiberiu Balint îşi încasa şpăgile de miliarde, este deţinut de un muncitor din Deva. Iată ingeniosul mecanism infracţional aflat la dispoziţia fruntaşului liberal!
Booking.com
de Cătălin DOCEA
Vineri în ZVJ: Lovitura finală! Legătura concretă dintre Tiberiu Ioan Balint și firma prin care-și încasa șpăgile de care este acuzat de către procurorii DNA - ST Alba Iulia!

În dosarul penal 173/P/2013, vicepreşedintele liberal (suspendat) al CJ Hunedoara, Tiberiu Ioan Balint, este cercetat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani în forma instigării. În esenţă, după cum au fost prezentate de către anchetatori, lucrurile stau cam aşa: în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu privitoare la prioritizarea şi/ sau garantarea plăţilor către Trans Construct Import Export SRL (controlată de Pup Emanoil Milică, şi el arestat la domiciliu în acelaşi dosar penal), Balint a primit – în tranşe, în perioada 2013-2014 – suma de 510.000 lei, adică 5,1 miliarde de lei vechi. Banii au fost primiţi printr-o societate interpusă, City Park Solution SRL Timişoara. Balint, spun procurorii, a emis un număr de 4 proforme în numele societăţii timişorene şi tot el a determinat crearea unui circuit comercial fictiv, menit să înlesnească disimularea adevăratei naturi a circulaţiei banilor.
 
Crearea circuitului infracţional...
...descoperit de către procurorii DNA a început în anul 2012. În 31 octombrie 2012, ora 16:20, în Dover, Delaware (SUA), a fost înregistrată de către Richard H. Bell, din cadrul Harvard Business Service Inc. (o societate–agent de înfiinţare), societatea Cityparking Software Company LLC, la a cărei conducere a fost numit Cozma Liviu Ironim, născut în Orăştie şi domiciliat în Deva, la apartamentul nr. 2 al unui bloc de pe B-dul Iuliu Maniu. Documentele de înfiinţare a societăţii au fost elibera­te de către statul Delaware la data de 2 noiembrie 2012. Ajunse în România, documentele de înfiinţare a Cityparking Software Company LLC au fost traduse, spre a fi utilizate pe teritoriul statului nostru, la data de 6 noiembrie 2012, de către traducătorul autorizat Popescu Carmen-Nicoleta (autorizare 13.332/ 2008) şi autentificate de către Biroul Notarului Public Ladan Camelia – Maria din Bacău. Alte documente, utilizate ulterior pe teritoriul României, au fost legalizate la Biroul Notarului Public Cinca Remus din Timişoara. De ce documentele care se referă la o societate deţinută de un hunedorean au fost legali­zate la Bacău şi Timişoara? Cel mai probabil pentru a nu se face vreo legătură cu judeţul nostru, de pe raza căruia societatea, anume înfiinţată, urma să colecteze şpăgi destinate, după cum au spus procurorii DNA, vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Tiberiu Ioan Balint.
 
Să cunoaştem... 
...personajele pion ale acestui veritabil caz de corupţie. Foarte probabil ca numele Cozma Liviu Ironim să nu vă spună nimic. În 2009, figura în concediu pentru creşterea copilului, iar soţia acestuia, Laura-Tiberia, era consilier cu gradul profesional principal la Primăria municipiului Deva. În 2010, figura ca muncitor, cu un salariu modest, la Viva Construct SRL Deva (controlată de Vasile Axinte, arestat la domiciliu în acelaşi dosar cu Moloţ şi Balint). În 2011, undeva la nivelul lunii august, soţia lui Cozma devine consilier în aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Hunedoara, calitate deţinută până în luna octombrie 2012, când avansează ca şef Birou Juridic Resurse Umane în cadrul Direcţiei Sanitar Vete­rinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara. Între timp, Cozma Liviu Ironim devine angajat, cu un salariu foarte modest, la Transutilaj Complex SRL Șoimuş. Anul 2014 găseşte familia Cozma astfel: ea – consilier la DSVSA Hunedoara, iar el – îngrijitor clădire la Aqualand Deva SRL. 
 
Dacă nu v-aţi prins,...
...treaba e simplă: un muncitor din Deva, mai nou îngrijitor clădiri la Aqualand, cu venituri modeste, soţ de doamnă cu loc de muncă pe ruta Primăria Deva – CJ Hunedoara – Aqualand Deva SRL (aflat sub autoritatea Primăriei Deva), şi-a tras – în 2012, spre final – o firmă tocmai în Delaware, SUA. Doamna, angajată la stat, a dat mai multe Declaraţii de avere de la momentul octombrie 2012 încoace. În nici una dintre acestea, nu a menţionat însă faptul că soţul său deţine o societate în SUA. Care societate este, la rândul său, asociat majoritar la o societate din Timişoara. Fapta d-nei Cozma, care avea obligaţia de a declara participarea soţului său, directă ori indirectă, în socie­­tăţi comerciale, se poate lesne încadra la fals în declaraţii.
 
La data de 11 martie 2013,...
...în calitate de unic deţinător al părţilor sociale (acţiunilor) Cityparking Software Company LLC, Cozma Liviu Ironim decide ca societatea amintită să participe ca asociat fondator, cu 800 de lei, reprezentând 80% din părţile sociale, la înfiinţarea City Park Solution SRL Timişoara, împuternicindu-l în acest sens pe viitorul său asociat, timiş­oreanul Ioan Nedel (20%), născut în comuna Hărău, judeţul Hunedoara, să îndeplinească formalităţile necesare. Docu­mentul a fost tradus şi legali­zat a doua zi, în 12 martie 2013, la  Biroul Notarului Public Cinca Remus din Timişoara.
 
Drept urmare,
Ioan Nedel a depus actele pentru înregistrarea firmei la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribu­nalul Hunedoara, termenul de soluţionare a cererii de înfiinţare a  City Park Solution SRL fiind stabilit pentru 8 aprilie 2013. Graba era mare, astfel că – sub pretextul că firma doreş­te să angajeze cât mai curând personal calificat -, Nedel a cerut directorului ORC Timiş ca termenul de soluţionare să fie preschimbat, din 8 aprilie în 25 martie 2013. În realitate însă, mecanismul şpăgilor pentru Balint nu mai avea răbdare. Asta pentru că, potrivit bilanţului pe anul 2013, City Park Solution SRL – societatea care abia aştepta să angajeze oameni calificaţi – a avut fix 0 (zero) angajaţi. Aşadar, mecanismul infracţional aflat la dispozi­ţia lui Balint avea nevoie de o firmă, bine ecranată, nicidecum să facă angajări.
 
Sediul social...
...al societăţii înfiinţate în România cu participare americană (de origine deveană) a fost iniţial stabilit într-un spaţiu de 14 mp închiriat de la Ultra Soft Group SRL, fiind situat la adresa str. Ion Roată nr. 21, parter, camera 2, Timişoara. În baza contractului nr. 69.690 din 16.06.2014, sediul social al firmei a fost mutat, cu caracter temporar, doar până la data de 16.05.2015, cum legea permite, la Cabinet Avocat Sasu Dorin – Cristian, din Timişoara, str. 1 Decembrie nr. 94, parter.
 
Potrivit procurorilor DNA...
...Balint s-a folosit de firma din Timişoara, al cărei asociat majoritar este firma din SUA, deţinută de soţul (muncitor / îngrijitor clădiri) unei angajate pe ruta Primăria Deva – CJ Hunedoara – Aqualand Deva SRL, deci o fostă subordonată a lui Balint, pentru a-şi încasa şpăgile. În acest sens, prin fals în înscrisuri sub semnătură privată, Balint a emis succesiv, în numele (de pe) City Park Solution SRL Timişoara, facturile proforme cu nr. 5 din 10.12.2013, 9 din 03.03.2014, 10 din 05.03.2014 şi 11 din 28.04.2014, în valoare totală de 560.000 de lei, din care s-a încasat efectiv suma de 510.000 de lei, bani primiţi de la Trans Construct Import Export SRL Visca, comuna Vorţa, jud. Hunedoara (controlată de Pup Emanoil Milică, arestat la domiciliu în acelaşi dosar penal cu Moloţ, Balint, omul de afaceri Axinte de la Viva Construct SRL şi Venter Robertto Patrick – ginerele lui Moloţ). 
Banii, spun negru pe alb procurorii DNA Alba Iulia, pe care-i felicităm încă o dată pentru acest excelent dosar penal, care a înfipt barda în inima corupţiei hunedorene, au fost primiţi de Balint în schimbul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu privitoare la prioritizarea şi/ sau garantarea plăţilor către Trans Construct Import Export SRL. Remarcaţi, vă rugăm, că facturile proforme aveau numerele 5, 9, 10 şi 11. Sunteţi curioşi să aflaţi cine au fost beneficiarii celorlalte facturi, 1-4 şi 6-8? Şi noi. Deci, vom afla. Vom reveni.
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii articol (5 )

#1 gheorghe14.01.2015,  22:28:32
Laura-Tiberia sotia lui Cozma Liviu Ironim este SORA lui Tiberiu Balint !!!! VERIFICATI !!!!
#2 Q15.01.2015,  06:47:44
BUN ARTICOLUL.
#3 Bob15.01.2015,  10:05:09
demisia RUSINE !
#4 PETRE15.01.2015,  20:28:03
Felicitări pentru articol!
#5 justițiarul16.01.2015,  10:01:10
Felicitări și ...așteptăm și alte cazuri...familiile de mafioți s-au perfecționat în afacerile de acest gen.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
După ce şi-a creat o adevărată încrengătură de firme, pe care o controla în special prin cumnatul său, Cozma Li[..]
06.07.2015, 23:26   |    0 comentarii
În cazul plângerilor formulate de Mircea Ioan Moloţ şi Tiberiu Balint, preşedintele, respectiv vicepreşedintele suspen[..]
17.05.2015, 20:59   |    0 comentarii
Urmare a deciziei Tribunalului Hunedoara, luată ieri, Tiberiu Balint are mai multă libertate de mişcare, pe teritoriul Rom&acir[..]
11.05.2015, 20:44   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter