15.01.2015,  20:17:28 | 5 comentarii | 3965 vizualizari
Offshore-ul cu ajutorul căruia vicepreşedintele Balint şi-a creat sistemul de încasare a şpăgilor este deţinut chiar de cumnatul său! Prin interpuşi, fruntaşul liberal controlează mai multe societăţi comerciale, plănuind importante participări în media
de Cătălin DOCEA
Dezvăluiri năcitoare despre preocupările corupţilor din fruntea judeţului! Iată cine sunt (aproape) toţi oamenii vicepreşedintelui!
 
Am demonstrat în ediţia de ieri a cotidianului nostru faptul că Cityparking Software Company LLC Delaware, SUA, societatea offshore asociată (80%) la firma timişoreană prin care Tiberiu Ioan Balint, vicepreşedintele liberal suspendat şi aflat în arest la domiciliu, îşi întorcea – potrivit procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia – şpăgile de miliarde, este deţinută, în calitate de asociat unic, de către Cozma Liviu Ironim, un muncitor cu venituri modeste din Deva.
Ei bine, aflaţi încă o informaţie importantă, pe care am omis – pentru o păstra suspansul – să o dezvăluim în ediţia de ieri: Cozma Liviu Ironim este chiar cumnatul lui Tiberiu Ioan Balint, fiind căsătorit cu Cozma (fostă Balint) Laura – Tiberia, nimeni alta decât sora fruntaşului liberal. O soră care, de-a lungul timpului, a lucrat la Primăria municipiului Deva şi Consiliul Judeţean Hunedoara, iar din 2012 lucrează la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara.
În calitatea sa de angajat al unei entităţi de stat, d-na Cozma (fostă Balint) avea obligaţia, nicidecum opţiunea, de a declara anual, sau de câte ori intervenea o schimbare majoră, participarea soţului său, în calitate de asociat ori acţionar, în societăţi comerciale înregistrate în România sau în alte ţări.
Nedeclararea acestor informaţii poate însemna, în eventualitatea deschiderii unui dosar penal, infracţiunea de fals întrucât d-na Cozma avea obligaţia să declare că soţul său deţine direct Cityparking Software Company LLC Delaware, asociată – la rândul său – la City Park Solution SRL Timişoara.
Aceeaşi doamnă Cozma (fostă Balint) a uitat să declare şi faptul că, pe lângă societăţile de mai sus, soţul său – un muncitor cu venituri foarte modeste din Deva – deţine 47,62% din părţile sociale ale Glasswood Trust SRL Vaţa de Jos (înfiinţată în 2012, şi în care este asociat cu Oană Florin Ionuţ – 52,38%, firma fiind administrată de Nicolae Bulea) şi Victor Credit IFN SRL Deva (înfiinţată în 2010, în care Cozma Liviu Ironim este unic asociat, dar şi administrator).
În lumina informaţiilor pe care le-am colectat începând cu anul 2013, putem afirma fără teama de a greşi prea mult că, prin interpuşi, vicepreşedintele Balint a controlat / controlează parţial ori total, dacă nu toate, cu siguranţă o bună parte din societăţile următoare:
Welt Megatrust SRL Deva – asociaţi Oană Florin Ionuţ (50%), Costa Cosmin Cristian (consilier judeţean, 50%, firmă nedeclarată de acesta în documentele publice), administrator Pinte Cristian Laurenţiu, firmă înfiinţată în 2014.
Media One Television Channel SRL Sebeş – asociaţi Toma Alina Loredana (95%), Oană Florin Ionuţ (5%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2014.
Alto Piscicola SRL Timişoara – asociaţi Toma Alina Loredana (90%), Oană Florin Ionuţ (10%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2014.
Media Univers Valea Jiului SRL Sebeş – asociaţi Toma Alina Loredana (95%), Oană Florin Ionuţ (5%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2014.
Media One Producţie SRL Sebeş – asociaţi Toma Alina Loredana (95%), Oană Florin Ionuţ (5%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2014.
Lexim Eco Energy SRL Deva – asociaţi Arghirescu Ofelia Cristiana (40%), Moldovan Lucian (40), Oană Florin Ionuţ (5%), Lexim Invest Company SRL (5%), Lexim Expert Management SRL (5%), Consulting Center SRL (5%), administratori Moldovan Lucian şi Arghirescu Ofelia Cristiana, firmă înfiinţată în 2011. Includem şi această firmă, cu oarecare rezerve, în prezenta listă, posibil fiind ca participarea persoanei Oană Florin Ionuţ (prin care Balint îşi pregătea controlul media) să fie independentă de grupul de firme special creat de vicepreşedintele Balint pentru a-i servi interesele.
Media Zone Unu HD SRL Simeria – asociaţi Toma Alina Loredana (95,48%), Oană Florin Ionuţ (4,52%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2010.
Media Zone Unu Broadcasting SRL Deva – asociaţi Toma Alina Loredana (95,48%), Oană Florin Ionuţ (4,52%), administrator Toma Alina Loredana, firmă înfiinţată în 2010.
Şi Simplu Net SRL Deva – Pascu Gheorghe Florin (50,00%), Oană Florin Ionuţ (50,00%), administrator Pascu Gheorghe Florin, firmă înfiinţată în 2005, aflată în lichidare. Includem şi această firmă, cu oarecare rezerve, în prezenta listă, posibil fiind ca participarea persoanei Oana Florin Ionuţ (prin care Balint îşi pregătea controlul media) să fie independentă de grupul de firme special creat de vicepreşedintele Balint pentru a-i servi interesele.
 
Parte din firmele menţionate urmau a fi folosite pentru intrarea ecranată a lui Tiberiu Ioan Balint pe piaţa media, unde deja deţine, potrivit informaţiilor în posesia cărora ne aflăm, controlul asupra mai multor organe media (în special site-uri de ştiri), aspect asupra căruia vom reveni cu informaţii proaspete în ediţiile noastre viitoare.
 
Citiți și:

Comentarii articol (5 )

#1 Momo Barabaş15.01.2015,  22:31:12
Bravo, ZVJ! Seria de firme şi înlănţuirile lor sunt cutremurătoare. Incredibil câte nume poate avea HOŢIA în ROMÂNIA! Oamenii vor fi cuprinşi, foarte curând, nu doar de silă, ci şi furie şi poftă de răzbunare. O mână de păduchi, asistaţi de trepăduşii lor, îşi bat joc de MILIOANE de oameni. Unii vor să ne convingă ca aşa merg lucrurile în Democraţie Treburile astea nu vor rămâne nepedepsite, jigodiilor! O să vă bată în curând clopotele, indiferent de fustele partidelor sub care v-aţi ascuns! Oameni buni! Atâţia câţi aţi mai rămas! TREZIŢI-VĂ!
#2 OM16.01.2015,  06:43:47
IN DEMOCRATIE AR TREBUII SA FII LIBER IN CUGET SI SI SIMTIRI FARA A DERANJA PE CEI DI APROPIEREA SI IN CAPITALISM S-A FII RENUMERAT CORECT PENTRU MUNCA DEPUSA CI NU EXPLOATAT CA IN ANUL 1907, AVIND STIGMATUL DE ,,SCLAV MODERN,,
#3 mihai16.01.2015,  09:13:26
domnule Docea de magarile si afacerile pe care lea facut AVRAM inpreuna cu MOLOT,de ce nu scrietii va spun eu findca aveti contracte babane cu infractorul de AVRAM ,care o sa iasa cit de curind la iveala ,aceste contracte sunt platite de poulatia VAI JIULUI(sunt curios daca apare comentariul)
#4 ioan etcaetera17.01.2015,  13:29:47
Bravo mai baieti! Pretins mult mai invatatii vostri colegi din municipiul resedinta de judet nu scriu nimic. Tacerea are si ea un pret mai ales daca a fost acoperit cu generozitate ca doar bani sint girla.Alati ca are mult mai multe ispravi cum ar fi falimentarea societatii Apaserv Deva unde a colaborat cu Alin Simota si cu fratele nevestei, o alta isprava a fost la primaria Harau unde a facturat oaresce proiecte de consultanta avind firma cu Bogdan Timpau, falimentata ulterior de directorul Faur Irinel actual director Aqua Land si sef al surioarei devenita jurist la apelul surzilor. Tot aici sau mai derulat oaresce afaceri cu teren care s-a dovedit ulterior a fi exact pe traseul autostrazii situatie in care au intrat in conflict cu alt paduche pe nume Sandu Borbeanu care ii injura extrem de consistent la momentul respectiv si mai sint si altele.Ma preocupa faptul ca inca nu l-au luat la pastrare si conservare lasindu-l sa mai traga sfori cu uite demisia, nu e demisia si daca va da inapoi miliardele pe care ni le-a furat.
#5 Hateganu Densusianu17.01.2015,  18:31:29
felicitari!sunteti buni! dar despre Stefoni Sorin actual mare director la judet, despre cum forteaza mana firmelor private sa-ia anajeze fictiv nevasta pe fonduri europene, si mai ales cum firma fiului sau face lucrari la fel de fictive de constructii (gata facute de altii)tot pe proiecte, despre legaturile lui de afaceri cu sefii de la judeti -care stau cuminti la domiciliu acum, despre dezastrul in carea lasat primaria Densus -poate ajuta si curtea de conturi...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
După ce şi-a creat o adevărată încrengătură de firme, pe care o controla în special prin cumnatul său, Cozma Li[..]
06.07.2015, 23:26   |    0 comentarii
În cazul plângerilor formulate de Mircea Ioan Moloţ şi Tiberiu Balint, preşedintele, respectiv vicepreşedintele suspen[..]
17.05.2015, 20:59   |    0 comentarii
Urmare a deciziei Tribunalului Hunedoara, luată ieri, Tiberiu Balint are mai multă libertate de mişcare, pe teritoriul Rom&acir[..]
11.05.2015, 20:44   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter