01.02.2015,  19:13:48 | 0 comentarii | 1013 vizualizari
Final de proiect la AJOFM / Acces prin internet la dosarele de şomaj
de Mihaela PETROŞAN
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a participat, în premieră pentru spaţiul românesc, la dezvoltarea unei platforme informatice care vine atât în sprijinul funcţionarului public din Serviciul 
Public de Ocupare, cât şi a beneficiarilor – angajatori, şomeri, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul „Acces direct în SPO (ADSPO)” - cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a ajuns la capătul celor 36 de luni de implementare.
 
De pe hârtie, în format electronic
Conform datelor de bilanţ, în cele două Servicii Publice de Ocupare partenere în acest proiect (AJOFM Hunedoara şi AJOFM Alba), au fost obţinute următoarele rezultate: baza de date electronică ce cuprinde peste 345.000 de dosare de şomaj arhivate în format electronic; dosarele existente în format clasic (hârtie) au fost scanate şi arhivate în format electronic (aceasta are utilitate instituţională, prin reducerea timpului de lucru, accesarea rapidă a datelor, evitarea manipulării şi a degradării documentelor, stocarea durabilă şi sigură); pentru şomer, baza de date oferă posibilitatea consultării online a propriului dosar; baza de date electronică cuprinde peste 12.600 documente interne; documentele rezultate din activitatea internă a personalului propriu din cadrul AJOFM sunt scanate şi transfera­te în baza de date, în format electronic.
 
Acces online la toate datele necesare
De asemenea, a fost dată în utilizare platforma informatică ADSPO (www.adspo.ro) - serviciu de tip „self-service”, aflat la dispoziţia angajatorilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă înregistraţi în evidenţa AJOFM.
Persoanele fizice sau juridice înscrise în baza de date pot accesa aplicaţia informatică din orice locaţie pentru a efectua operaţiunile dorite, fără a fi necesară deplasarea la sediul Serviciului Public de Ocupare. Dezvoltarea infrastructurii informatice va extinde accesibilizarea serviciilor oferite de AJOFM Hunedoara şi va facilita schimbul interinstituţional de documente.
Până în prezent sunt înregistrate pe platforma informatică peste 2.200 de accesări pentru solicitarea de servicii specifice SPO (informare, consiliere, mediere, formare etc). De asemenea, mai mult de 1.000 de angajatori accesează platforma informatică pentru a îndeplini diferitele proceduri specifice pieţei muncii, rezultat al actelor normative în vigoare, care definesc colaborarea dintre firmele private şi SPO. 
Accesarea propriului dosar prin intermediul portalului a fost realizată de peste 1.200 de şomeri.  
 
 
Servicii furnizate persoanelor fizice (persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri): informare şi consiliere profesională online, servicii online în sprijinul formării profesionale, mediere electronică a muncii, accesul online la propriul dosar, din baza de date a SPO. Servicii furnizate persoanelor juridice (angajatori): recrutarea online a angajaţilor, participarea la Bursa Locurilor de Muncă, interogarea bazei de date pentru identificarea persoanelor în căutarea unui loc de muncă care să corespundă cerinţelor postului ofertat, desfăşurarea procesului de mediere electronică în mod direct.
 
Proiectul „Acces direct în SPO (ADSPO)”, implementat de AJOFM Hunedoara în parteneriat cu AJOFM Alba şi Asociaţia Nonprofit L&C Consulting Hunedoara, are o durată de 36 de luni fiind implementat în perioada 1 martie 2012 – 28 februarie 2015. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea şi diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienţilor, prin simplificarea accesului la serviciile oferite şi fluidizarea schimbului interinstituţional de informaţii şi documente, între Serviciile Publice de Ocupare din Regiunea Vest (reprezentată de AJOFM Hunedoara) şi Regiunea Centru (reprezentată de AJOFM Alba).
 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organiz[..]
26.04.2015, 20:38   |    0 comentarii
Conform datelor oficiale, luni Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organizat, la solicitare[..]
24.02.2015, 20:21   |    1 comentarii
În urma unei evaluări, fostul şef al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, Vasile Const[..]
04.12.2014, 21:34   |    19 comentarii
La sfârşitul săptămânii trecute, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de M[..]
30.03.2014, 21:34   |    1 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter