12.02.2015,  20:19:34 | 3 comentarii | 1275 vizualizari
Noutăţi de la Costel Avram / Pentru vestul şi restul Văii Jiului
de Corneliu BRAN
Nu mai constituie o noutate pentru nimeni că etapa a doua a proiectului integrat care prevede reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare în toate locali­tăţile Văii Jiului, cel mai mare proiect finanţat cu fonduri europene ce se derulează în Valea Jiului, va demara în acest an.
 
Ce nu se ştie însă,
sau se ştie mai puţin, este că lucrările efective vor începe de-abia din 2016, după ce totul va fi pus la punct, inclusiv licitaţiile de lucrări. După cum ne-a dat de înţeles directorul general Costel Avram, primele lucrări vor începe în cele două localităţi unde lucrările de la etapa I a proiectului au lipsit, la Lupeni şi la Uricani.
„Suntem primii din România care am demarat studiul de fezabilitate în vede­rea întocmirii caietelor de sarcini pentru etapa a II-a a proiectului. Pe la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie se va preda studiul de fezabilitate, după care se vor scoate la licitaţie lucrările. Între timp, se va semna şi proiectul; spun acest lucru deoarece încă proiectul nu este semnat. Noi sperăm că de anul acesta vor începe licitaţiile, iar la anul viitor să înceapă lucrările. Este prematur să spun acum unde vor fi primele lucrări, dar cred că normal şi omeneşte este să înceapă în oraşele care n-au avut lucrări în prima etapă a proiectului: Uricani şi Lupeni”, ne-a declarat Costel Avram.
 
Se va lucra nemţeşte…
Ceea ce nu s-a spus până acum, dar foarte important pentru administraţiile locale, mai ales pentru cele care în ultimii ani au lucrat serios, prin diverse proiecte finanţate din bani europeni, sau de la bugetul de stat ori local, la reabilitarea şi modernizarea drumurilor şi trotuarelor. După discuţiile purtate de către conducerea Apa Serv cu primarii, s-a stabilit foarte clar că săpăturile ce vor avea loc în cadrul etapei a II-a vor fi făcute cu cap. Adică, acolo unde drumurile sau trotuarele sunt reabilitate, trecerile de conducte vor fi făcute prin forare, astfel încât asfaltul nou turnat să nu sufere deloc. 
„Discuţii pe această temă am avut deja cu toţi primarii din Valea Jiului, iar în zonele unde s-a lucrat şi s-a turnat covor asfaltic nou s-a stabilit că traversările de conducte se vor face numai prin forare. Aşa va fi trecut şi în caietul de sarcini”.
 
Apă potabilă 
la chiuvetă şi canalizare la Câmpu lui Neag În fine, o a treia veste interesantă, am putea spune chiar foarte bună pentru cetăţenii din Câmpu lui Neag, este că în urma discuţiei dintre directorul general Costel Avram şi primarul Dănuţ Buhăescu, s-a stabilit că există posibilitatea clară ca localitatea aparţinătoare Uricaniului, satul Câmpu lui Neag, să poată fi prins în programul de introduce­re a reţelei de apă şi canalizare prevăzut în această etapă a proiectului. Chiar dacă nu tot satul, numeroase gospodării vor beneficia de acest lucru, ceea ce va însemna un mare pas făcut spre normalitate şi civilizaţie şi în această zonă vestică a Văii Jiului.
„Nu ascund faptul că marţea care a trecut am fost la Uricani, cu toţi colegii mei, vorbesc de şefii de departamente. Ne-am înţeles cu primarul Buhăescu, cu viceprimarul Braia şi cu tot staff-ul primarului să avem în vedere să tragem conducte de apă şi canalizare în Câmpu lui Neag. Sunt şanse foarte mari ca localitatea Câmpu lui Neag să aibă în viitorul apropiat apă şi canalizare, bineînţeles nu toată lumea, dar cât se încadrează în proiect. Fiindcă oraşul Uricani are prevăzută o anumită sumă pentru lucrările din etapa a II-a, aşteptăm ca firma de asistenţă să facă toate studiile, să ne spună exact cât ar costa această investiţie şi apoi să vedem cât ne încadrăm. Aceste lucrări vor avea loc în partea a doua a proiectului. Dar, cred eu, cea mai importantă veste pentru localnicii din Câmpu lui Neag este că noi şi primăria din Uricani dorim să tragem apă şi canalizare şi în acest sat aparţinător, astfel încât dumnealor să beneficieze de condiţii civilizate, conform anilor pe care-i trăim”, a precizat directorul de la ape.
 

Comentarii articol (3 )

#1 orez13.02.2015,  05:46:39
DEJA, SE AMANA LUCRARIILE PE 2016 CAND ESTE CAMPANIE ELECTORALA. CANDIDEAZA AVRAM COSTEL CA DEPUTAT DIN PARTEA PNL-PDL MINUS 25% ? ETAPELE PROIECTULUI SUNT CORECTE, PE DEVIZELE DE LUCRARI VOR AVEA SUME COLOSALE DE UNDE SE VOR ,,SIFONA,, BANI NECESARI PENTRU CAMPANIA ELECTORALA. MOTIE PENTRU DEMOCRATIE!
#2 Colţan Arvinte13.02.2015,  11:44:01
Costel Avram ne poate spune lucruri foarte interesante despre Moloţ care l-a făcut liberal, pe Costel, dar şi pe Simota. Simota a luminat DNA ul în cazul Moloţ. Poate şi Costel Avram va spune ceva despre Moloţ. Sau poate Moloţ despre Costel Avram. Oare firma de publicitate a prinţesei Moloţ Venter n-a bâgat nici o factură la Apaserv? Tare m-aş mira...
#3 aurica15.02.2015,  17:00:47
Molot la numit pe Avram la Ape,Molot la ținut in brațe pe Avram. Sa speram ca va ajunge si el acolo unde i este locul......


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
- Domnule Costel Avram, cum vedeţi situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ce se mai poate face pent[..]
23.08.2015, 20:09   |    8 comentarii
- Domnule Avram, mulţi sunt cei care spun că pentru Valea Jiului, cel puţin pe zona activi­tăţii miniere, nu se mai poate[..]
13.07.2015, 23:33   |    3 comentarii
Miercuri seara a avut loc vernisajul „Salonului de Primăvară” organizat de Fundaţia „Ianza-Art Inter–Cu[..]
09.04.2015, 22:39   |    0 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter