23.02.2015, 20:42:56 | 3 comentarii | 1405 vizualizari
GALERIE:
FOTO
La Biblioteca Universităţii din Petroşani / Conferinţă internaţională
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Universitatea din Petroşani - prin Facultatea de Ştiinţe – Departamentul de Ştiinţe Socio-Umane, specializarea Asistenţă Socială - derulează proiectul „Cross-European Blended Learning of Part-time Students”, în parteneriat cu cinci universităţi europene, membre în reţeaua ALLISW, din Finlanda, Slovenia, Portugalia, Lituania şi Republica Cehă: Universitatea din Jyväskylä - Kokkola University Consortium Chydenius, Universitatea din Ljubljana - Facultatea de Asistenţă Socială, Universitatea din Lisabona - Şcoala de Sociologie şi Politici Publice, Universitatea Mykolas Romeris –Facultatea de Ştiinţe Tehnologice Specializarea Asistenţă Socială, Universitatea Hradec Kralove, Departamentul de Asistenţă Socială.
Deschiderea
În cadrul acestui proiect, în perioada 23 - 27 februarie 2015 se derulează, în sala de şedinţe a Bibliotecii Universităţii din Petroşani, Conferinţa Internaţională „Application of the Global Agenda of Social Work in the Education”.
În cele patru zile, invitaţii veniţi de la toate facultăţile enumerate mai înainte vor participa la câteva dezbateri interesante, care au ca temă tendinţele globale contemporane de educaţie, acţiunea şi intervenţia în asistenţa socială.
Ieri dimineaţă, de la 9:30, a avut loc deschiderea oficială a conferinţei, după care s-a intrat pe programul stabilit în desfăşurătorul lărgit, cu dezbateri şi prezentări de lucrări ce au legătură cu acest proiect.
Au fost prezenţi în prima zi, din partea Universităţii din Petroşani, printre cei peste 80 de invitaţi, preşedintele Senatului - Ilie Răscolean, Codruţa Dura - prorector în cadrul universităţii, decanul Facultăţii de Ştiinţe - Mircea Baron, Mihaela Schmidt şi Felicia Andrioni din cadrul Facultăţii de Ştiinţe, şi numeroase cadre didactice şi studenţi ai universităţii din Petroşani.
Demersuri
Lectorul universitar dr. Felicia Andrioni a prezentat pentru cititorii ZVJ toţi paşii care s-au făcut de Universitatea din Petroşani până la a se ajunge ca această instituţie hunedoreană de primă mână să participe la acest proiect complex, împreună cu alte cinci universităţi europene: „Asociaţia Europeană a Şcolilor de Asistenţă Socială (European Association of Schools of Social Work) reprezintă o voce europeană comună în domeniul educaţiei în asistenţa socială. Această asociaţie, în colaborare cu alte organizaţii europene care activează în domeniul asistenţei sociale, doreşte să extindă reţeaua de educaţie europeană în acest domeniu. Urmare a colaborării fructuoase a Universităţii din Petroşani, încă din anul 2008, prin intermediul specializării Asistenţă Socială, cu alte universităţi europene de prestigiu în cadrul reţelei internaţionale în asistenţa socială – Adult Life Long International Social Work (ALLISW), a fost finanţat de Asociaţia Europeană a Şcolilor din Asistenţă Socială o propunere de proiect nerambursabilă, în valoare de 4.000 EUR, în care universităţile europene au devenit partenere.
În primăvara anului 2014, în cadrul reuniunii anuale a Asociaţiei Europene a Şcolilor de Asistenţă Socială (European Association of Schools of Social Work - EASSW), Comitetul Executiv al acesteia a agreat finanţarea proiectului, intitulat Cross-european Blended Learning of Part-time Students, care a fost iniţiat şi elaborat de Universitatea din Petroşani, Facultatea de Ştiinţe prin specializarea Asistenţă Socială, în parteneriat cu alte cinci universităţi europene membre în reţeaua ALLISW, din Finlanda, Slovenia, Portugalia, Lituania şi Republica Cehă”.
Despre proiect
Tot Felicia Andrioni, care este şi coordonatorul grantului internaţional pe acest proiect, ne-a oferit câteva detalii despre proiect: „Proiectul menţionat a îndeplinit toate criteriile pentru finanţarea proiectelor stabilite de EASSW: coerenţă şi acurateţe în formularea obiectivelor, activităţilor, responsabilităţilor partenerilor şi rezultatelor scontate; aplicaţie de înaltă calitate în domeniul asistenţei sociale; proiectarea şi dezvoltarea unor modele inovative de predare în asistenţă socială în contextul dinamic european al adaptării stilurilor de predare centrate pe nevoile specifice contemporane ale studenţilor. Proiectul îşi propune să consolideze educaţia în asistenţa socială europeană prin oferirea unui nou tip de participare pe termen scurt şi prin furnizarea unei forme de educaţie în asistenţă socială internaţionalizată cu ajutorul conexiunilor virtuale, forme de educaţie destinate în special acelor studenţi care nu sunt capabili să utilizeze opţiunile de mobilitate convenţionale pentru internaţionalizare sau studenţilor care lucrează. Scopul proiectului este de a stabili o formă bazată pe învăţarea mixtă (blended learning) şi elaborarea unui modul comun, care permite o conexiune activă europeană şi posibilitatea de învăţare în comun a studenţilor din domeniul asistenţei sociale, cât şi instruirea cadrelor didactice din cadrul universităţilor partenere în utilizarea acestei forme de învăţare mixtă (blended learning) în folosul studenţilor. Acest proiect va crea un model-cadru de lucru pentru această nouă formă de învăţare mixtă, cu posibilitatea extinderii acesteia la nivel internaţional, prin dezvoltarea conţinutului său de la an la an”.
Comentarii articol (3 )
#1 Asistent social practicant24.02.2015, 07:39:39
Asistenta sociala nu inseamna sa imparti plase si sa canti colinde. Asistenta sociala se face pe teren. Ultima oara cand ati facut teren in afara de miau-miau la simpozioane?
#2 Karina24.02.2015, 13:04:01
Unde-i componenta recuperatorie social, economic si profesionala a asistentei sociale? Unde sunt programele de reinsertie sociala a celor defavoriati social? Care sunt proiectele prin care au fost redate societatii persoane care au intrat in situatii de risc? 4000 de euro pentru simpozionisti, dar pentru ASISTENTA SOCIALA ce se face? Cand ai vizitat doamna ultima data asezamintele sociale din Valea Jiului? Dar casa de batrani de la Lonea ca sa gatesti asistatilor, sa le citesti sau sa-i plimbi tinandu-i de mana? Dar casa de copii si centrele de plasament pentru a usura adaptarea si integrarea celor mici in noul mediu psihosocial? Ce faci dumneata nu este asistenta social, este un simulacru. Am invatat meserie dupa ce-am terminat facultatea. Practica facuta cu dumneavoastra consta in lipairea registrelor de la primarii, nicio componenta de teren, faptica. Asistenta social, pfffffffff
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Pe aceeasi tema
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|