05.11.2011,  21:18:12 | 0 comentarii | 531 vizualizari
Apel public pentru renunţarea la o excursie pe bani publici
de Ziarul Vaii Jiului

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Vulcan din 09.10.2009 a fost adoptată Hotărârea nr. 119/2009 prin care s-a alocat suma de 26.261 lei pentru participarea unei delegaţii la Târgul Entsorga-Koln (în domeniul salubrităţii), în perioada 24.10.2009 – 01.11.2009.

Delegaţia municipiului Vulcan urmează a fi compusă din patru consilieri locali (Socaci Malvine, Bărbiţă Eugenia, Enache Aurelian şi Duna Daniel) şi alte trei persoane care vor fi numite de către primarul municipiului Vulcan. Acestora li se va alătura un grup de salariaţi ai Pregoterm, inclusiv dl. director Marius Danci.

Deşi activitatea în domeniul salubrităţii este una foarte importantă şi, mai ales în municipiul Vulcan, necesită multe îmbunătăţiri, adresez un apel public celor amintiţi mai sus, să renunţe la această deplasare care solicită prea mult bugetul consiliului local.

Ca alternativă, le sugerez să consulte raportul de activitate destul de consistent al delegaţiei municipiului Vulcan care, în perioada 01.09.2007 – 13.09.2007, a participat la o misiune economică în Anglia, Irlanda, Olanda şi Belgia, delegaţie din care au făcut parte, printre alţii chiar dl. primar Gheorghe Ile şi dl. Marius Danci.

Cu acea ocazie a fost realizat, la un nivel profesionist, chiar un documentar filmat despre funcţionarea unei staţii de sortare cum este cea din Vulcan. Sunt convins că, din consultarea atentă a acelui material, se pot găsi şi motivele pentru care nu se reuşeşte eficientizarea staţiei de sortare din Vulcan.

Tot alternativă la această deplasare poate fi şi un studiu de caz pe margi­-nea situaţiei inacceptabile (care durea­ză de aproape un an) de lângă trecerea la nivel cu calea ferată spre Crividia unde, de aproape un an, se descarcă toate europubelele din localitate, după care se încarcă (vântură

de-a binelea) în maşini descoperite şi se transportă la groapa de gunoi. Și toate acestea, la circa. 10 metri de str. Teodora Lucaciu şi la cca 5 metri de pârâul Valea Morii.

Referitor la suma de 26261 lei, aprobată prin Hotărârea nr. 119/2009, parţial,  poate fi direcţionată pentru susţinerea financiară a Festivalului - Concurs Interjudeţean de Gimnastică Aerobică „Cupa Prichindel”, aşa cum s-a cerut  printr-un memoriu al părinţilor de la Clubul Elevilor din Vulcan, înregistrat la Primăria municipiului Vulcan cu nr. 20509/11.06.2009, dar la care încă nu s-a răspuns până acum. 

Prin aceasta, s-ar sprijini o acţiune la care ar participa cca. 100 – 130 de copii de la Palatele/Cluburile Elevilor din Bucureşti, Caracal, Arad, Craiova, Oradea, Slatina, Tg. Jiu, Petroşani şi Vulcan, cluburi care au organizat astfel de manifestări, cu sprijinul administraţiilor locale.

Ar fi o ocazie de a pune din nou în valoare minunata echipă de gimnastică aerobică din Vulcan, dar şi de a veni în întâmpinarea unei dorinţe exprimate, în septembrie, la deschiderea noului an şcolar la Clubului Elevilor, de către d-na consilier local Angela Stoica: „pe această cale îmi arăt deschiderea pentru un parteneriat împreună cu cei care sunt părinţii acestor copii, spre a-i încuraja să practice la astfel de activităţi, să spunem astfel DA pentru educaţia copiilor noştri, pentru educaţia tuturor copiilor din municipiul Vulcan …”.

Vulcan

19.10.2009

Dorel Șchiopu

Consilier local PRM Vulcan

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter