05.04.2015,  20:57:00 | 0 comentarii | 3106 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La partid, / Cine-i harnic şi donează, mult în viaţă acumulează...
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
Monitorul Oficial a publicat, zilele acestea, informații privind sumele provenite din finanțările private ale partidelor politice în 2014, bani utilizați atât pentru activitatea curentă a formațiunilor politice, cât și, în special, în campaniile electorale. Pe lista celor care au băgat adânc mâna în buzunare, ori în conturile firmelor, pentru a dona la partid, am regăsit nume interesante. Ni s-a reconfirmat astfel că orice numire într-o funcţie remunerată din bani publici atrage de la sine obligaţia celui înscăunat ca, încă de a doua zi, să colecteze şi să direcţioneze bani către partidul care l-a susţinut. Oficial, fiecare ocupant al unei funcţii publice donează din dragoste de partid. În realitate însă, ăsta-i trocul: donezi şi câştigi!
 
Lista donatorilor PSD este deschisă de către Ioan Marcel Socol, cu 10.900 de lei. Socol, cadru de nădejde în rezerva de profil a PSD Hunedoara, ocupă actualmente funcţia de director executiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara. Chiar dacă salariul său nu este extraordinar de mare, cifrându-se undeva pe la 4.000 de lei, Socol realizează venituri importante din închirierea unor spaţii comerciale situate în municipiul Brad, din care deţine o cotă de 1/4.
Mihai Dionisie Jula, director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara din luna octombrie 2013, a pus 10.300 de lei la puşculiţa PSD. În Declaraţia de avere şi Declaraţia de interese, disponibile pe ansvsa.ro, directorul DSVSA Hunedoara nu a menţionat faptul că soţia sa, Raluca Maria, deţine şi administrează Miraj Agrofarm SRL, cu sediul în comuna Romos (societate care a încheiat anul financiar anterior depunerii declaraţiilor pe profit). 
Sever Bogdan, comisarul şef la Garda de Mediu Hunedoara, apare în lista donatorilor cu 10.100 de lei, iar Lucian Ioan Rus, acţionar minoritar la Ambient SA Sibiu, fiul lui Ioan Rus – ex-vicepreşedinte CJH, este menţionat cu 10.000 de lei. Donaţia lui Sever de la Garda de Mediu pare colosală în condiţiile în care, potrivit celei mai recente Declaraţii de avere, salariul său a fost de 29.948 de lei şi nu a declarat că ar fi obţinut venituri de la Adicons SRL, societate la care deţine jumătate din părţile sociale (celălalt asociat, dar şi administrator, fiind soţia sa – Mariana Rodica).
De departe cea mai proastă investiţie a PSD Hunedoara a fost Aurel Niculescu. Fost director general, actualmente director general adjunct la Complexul Energetic Hunedoara, Niculescu a donat PSD suma de 9.900 de lei în condiţiile în care, vă reamintim, veniturile sale lunare au depăşit suma de 15.800 de lei (în 2014, a realizat un venit anual de 190.208 lei!). În plus, prin managementul său discreţionar şi defectuos, prin promovarea de plăţi preferenţiale şi înglodarea în datorii a CEH SA, Niculescu a adus importante prejudicii de imagine partidului.
Ilie Toma, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Hunedoara, apare în lista donatorilor cu suma de 9.500 de lei. Pe aceeaşi listă mai apar Nicolae Stanca, fost prefect, administrator al Deva Gold SA, cu suma de 9.200 de lei, şi Radu Daniel Crişan, director al Direcţiei Silvice Hunedoara, cu 9.000 de lei.
Cea mai consistentă donaţie pentru PSD, 20.000 de lei în numerar, a fost cea a universitarului Radu Sorin Mihai, un beneficiar al guvernării PSD. Radu Sorin este preşedinte al Consiliului de Administraţie al Apa Serv Valea Jiului SA şi membru în structura similară a SNÎMVJ SA.
Pe lista donatorilor către PNL i-am regăsit, cu donaţii modeste, pe Mircea Ioan Moloţ (10.524 de lei) şi Rom Adria Prest Construct SRL Haţeg (10.000 de lei). Am scris „donaţii modeste” întrucât, având în vedere cât a profitat, potrivit procurorilor DNA, de funcţia publică pe care a ocupat-o, Moloţ putea să bage mâna mai adânc în buzunare. Firma din Haţeg s-a aflat şi încă se află la încasare, pe linia PNL, din diverse contracte finanţate din fonduri locale, judeţe, de la bugetul de stat ori din fonduri europene.
Donaţii consistente pentru PNL au făcut deputatul Eleonora Carmen Hărău (65.500 de lei), preşedinte al organizaţiei de femei PNL Hunedoara, şi Gabriela Maracu, şefa organizaţiei de femei PNL Deva, care a donat 11.000 de lei.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi şi Comisiei pentru dministraţie publică şi amenajarea teritoriului d[..]
18.02.2015, 20:21   |    1 comentarii
Prima zi după alegeri, reprezentanţi ai forţelor politice care au susţinut cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale au t[..]
17.11.2014, 19:56   |    14 comentarii
În conformitate cu datele parţiale pe care le aveam la închiderea ediţiei, în cele 45 de zile în care or[..]
16.10.2014, 21:31   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter