08.04.2015,  20:17:51 | 0 comentarii | 4599 vizualizari
În legătură cu situaţia CEH
de Ziarul Vaii Jiului
Întrebarea senatorului Vochiţoiu
Domnule Ministru,
Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la data de 9 februarie 2015 cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) ce a solicitat restructurări masive şi radicale la Complexul Energetic Hunedoara.
Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, a spus foarte clar că este de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu va accepta măsuri prin care acest sector esenţial pentru siguranţa noastră energetică, pentru dezvoltarea economică şi socială a unor regiuni, măsuri care să ducă pe termen mediu şi lung la dispariţia acestei industrii.
Complexul Energetic Hunedoara parcurge o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, dar cunosc că ministerul dumneavoastră a luat unele măsuri referitoare la derularea unui proces de privatizare a acestei societăţi, privatizare de care s-a arătat interesată şi o firmă americană - Quintana Minerals Corporation.
Având în vedere că Societatea „Complexul Energetic Hunedoara” reprezintă cel mai mare agent economic al judeţului Hunedoara, în calitate de senator al Colegiului nr. 1 Valea Jiului - Hunedoara, vă rog să-mi răspundeţi dacă sunt mai multe firme interesate de această privatizare şi ce măsuri intenţionaţi să întreprindeţi pentru ca această societate să funcţioneze în continuare.
Cu consideraţie,
Solicit răspuns scris.
 
Răspunsul ministrului Gerea
Stimate domnule senator,
Referitor la întrebarea dumneavoastră, având ca obiect: „Complexul Energetic Hunedoara”, vă comunicăm următoarele:
Societatea Complexul Energetic Hunedoara S. A. (“CEH”) este un producător integrat de energie electrică pe bază de huilă din Valea Jiului.
Datorită situaţiei dificile în care se află operatorul economic CEH, este în curs de finalizare un amplu program de restructurare şi eficientizare, urmând a se lua o decizie, în cursul semestrului I al anului 2015, privind continuarea sau nu a procesului de privatizare.
Strategia de privatizare majoritară, constând în vânzarea către un investitor strategic a unui pachet de 51% de acţiuni nou emise prin majorare de capital social, a fost aprobată de Guvernul României prin HG nr. 86/2013.
După cum cunoaşteţi, în februarie 2015, delegaţia comună a FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene s-a aflat în România pentru misiunea de evaluare a Acordului de Stand By.
Concluziile acestei misiuni reflectă necesitatea restructurării CEH în vederea eficientizării acestei companii.
Totodată, instituţia noastră a efectuat analize prelimi­nare privind mixul energetic naţional pentru următoarele două decenii şi constatarea a fost că una dintre resursele energetice importante a fost, este şi va rămâne cărbunele.
În acest context, acordăm o importanţă deosebită dezvoltării sectorului minier din România şi a companiilor din acest domeniu.
Astfel, CEH pregăteşte în prezent punerea în aplicare a unui program de restructurare pentru a-şi eficientiza activitatea, axat pe reducerea pierderilor, diminuarea costurilor şi creşterea veniturilor, în perspectiva privatizării acestei companii.
În data de 17.11.2014, pe site-ul Departamentului pentru Energie (actual Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri), http://energie. gov.ro, a fost publicat „Anunţul de intenţie cu privire la testarea interesului potenţialilor investitori privind privatizarea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A.”.
În urma publicării acestui anunţ, mai mulţi investitori, printre care şi Quintana Minerals Corporation şi-au exprimat interesul de a participa la procesul de privatizare a CEH / de a achiziţiona pachetul de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al companiei, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital social prin emisiune de noi acţiuni.
Sperând că informaţiile furnizate aduc lămuririle necesare referitoare la problema ridicată de dumneavoastră, vă asigurăm, domnule senator, de întreaga noastră consideraţie.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter