16.04.2015,  18:14:56 | 0 comentarii | 1254 vizualizari
Alte cele / De la conferinţa de presă a senatorului UNPR Vochiţoiu
de Ziarul Vaii Jiului

„Primul loc de muncă”

O veste bună a dat la conferinţa de presă desfăşurată în a treia zi de Paşti la Petroşani senatorul Haralambie Vochiţoiu pentru tinerii absolvenţi de şcoli profesionale, licee şi facultăţi. Dacă proiectul „Primul loc de muncă”, iniţiat de senatorul UNPR, va trece de Parlamentul României şi va fi promulgat de preşedintele ţării, Klaus Iohannis, atunci problema „experienţei” la obţinerea unui loc de muncă pe perioadă nedeterminată va fi rezolvată, angajatorii putând beneficia de un ajutor substanţial, timp de un an şi jumătate, din partea Statului Român.

„Legat de proiectul de lege primul loc de muncă, acesta este un proiect de lege care se adresează tinerilor şi pe care l-am scris ţinând cont de realitatea problemei angajării lor după ce ei termină liceul, şcoala profesională sau facultatea şi doresc să se angajeze. Pentru acest proiect de lege au semnat, în afară de preşedintele meu de partid, dl. general Gabriel Oprea, 84 de parlamentari, practic, toţi parlamentarii UNPR, o bună parte din parlamentarii PSD, precum şi parlamentari din alte partide. Proiectul, numit generic Primul loc de muncă, oferă tuturor tinerilor din România, care nu au avut un loc de muncă pe perioadă nedeterminată, şansa să aibă un astfel de loc de muncă. În primul an şi jumătate, statul român va plăti salariul net şi toate contribuţiile salariale pentru respectivul angajat, rămânând ca angajatorul, firma respectivă să mai plătească încă un an şi jumătate, astfel încât tinerii care se angajează să aibă şansa să-şi acumuleze primii trei ani de experienţă şi să nu se mai lovească pe viitor de această barieră, experienţa. practic, cei un an, doi sau trei de experienţă care se cer acum de către firme şi angajatori. Mai adaug ceva aici, important, în proiect este prevăzut că dacă respectivul om pleacă din firma respectivă în această perioadă de trei ani, angajatorul nu are nicio obligaţie. Este, după cum vedeţi, un proiect de lege simplu de aplicat şi în favoarea şi angajatorilor, dar mai ales a tinerilor. Tineri care, dacă s-ar putea, n-aş mai vrea să-i văd plecaţi cu autocarele prin Spania, Anglia, Germania ş.a. în căutarea unui loc de muncă, mai bine să poată munci în ţara lor, în conformitate cu pregătirea lor, asta însemnând şi să stea să se bucure de viaţă alături de familiile lor, urmând ca în timp să-şi creeze la rândul lor familii în România, nu altundeva, prin ţările UE sau mai departe. Prima veste bună legată de acest proiect de lege şi pe care v-o spun în premieră naţională, pentru că acest proiect a căpătat dimensiuni naţionale, cel puţin până acum – şi sunt convins că el va căpăta şi dimensiuni europene pe piaţa muncii din spaţiul UE – la începutul lunii aprilie am primit deja un aviz favorabil de la Consiliul Economic şi Social al României. Am aici dovada şi v-o arăt şi subliniez că acesta este primul pas pe care trebuie să-l întrunească un proiect de lege, iar acest aviz este un semnal foarte bun, fiindcă acest consiliu este format din buni profesionişti, oameni care dau un semnal important în derularea oricărui proiect de lege (…)”, a spus senatorul Vochiţoiu.

Un hop pentru debranşările colective într-o scară de bloc 

Legat de apa potabilă, eterna sa obsesie, senatorul a reamintit de proiectul de lege iniţiat de UNPR, la propunerea sa. Dacă va trece şi de Camera Deputaţilor nu se vor mai putea face debranşări la serviciul de apă potabilă decât celor care nu-şi plătesc. Cum ar veni, operatorul de apă nu va mai putea debranşa o scară întreagă de bloc, va putea să-i debranşeze doar pe locatarii care nu şi-au plăti facturile, urmând ca prin instanţă societatea de apă să-şi recupereze datoriile.

„Ultimul subiect pe care eu aş vrea să-l discutăm astăzi este legat de apa potabilă. După cum probabil ştiţi, deja Senatul României a aprobat proiectul de lege cu privire la completarea Legii 246/2006, Legea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare. Din momentul în care acest proiect de lege va fi promulgat de preşedintele României, trecând şi de Camera Deputaţilor – am vorbit deja cu conducerea Camerei Deputaţilor şi colegii de-acolo au spus că vor vota acest proiect şi de aceea o să fiu foarte atent şi voi ţine aproape ca acest lucru să se întâmple – România va mai face un pas spre normalitate. Adică, dacă îţi plăteşti factura la apă potabilă, nu mai poate veni nimeni să-ţi închidă apa potabilă. Sigur, am avut neplăcuta surpriză să întâlnesc şi la acest proiect de lege, absolut firesc, oameni, din cadrul PNL, care au votat împotrivă, plângând de mila agenţilor economici. Eu cred în continuare că între cetăţeanul simplu – că este adult, că este în vârstă sau tânăr – şi agentul economic care învârte sute de milioane de euro, trebuie avut grijă, în primul rând, de cetăţean. Până la urmă, agentul economic este al cetăţenilor, iar dacă există în ţară aceste regii de apă, acestea sunt doar pentru că noi, cetăţenii, vrem asta! Noi nu cred că le-am creat să-şi bată joc de noi, le-am creat să ne creeze viaţa confortabilă, având apă la robinetele din gospodării şi pentru care plătim. Să se înţeleagă, nu vreau să încurajăm neplata facturilor, dar vreau să-i încurajăm pe cei care-şi plătesc cu onestitate facturile pentru acest serviciu şi acest produs vital: apa potabilă”, a declarat senatorul Vochiţoiu.

Apa! Apa…

Un al doilea subiect legat de apa potabilă de la robinetele românilor este legat de posibila scădere a preţului la acest produs, care s-ar putea simţi la scăderea TVA-ului, de la 24% la 9%. Este vorba de un amendament propus la Legea noului Cod Fiscal de grupul parlamentar UNPR, la iniţiativa senatorului Haralambie Vochiţoiu, prin care apa să fie şi ea considerată un „produs de bază”. Iată ce a declarat marţi senatorul Văii Jiului în acest sens:

„Tot legat de apa potabilă, vreau să vă spun tuturor celor care m-aţi urmărit de-a lungul anilor şi care ştiu că atunci când lupt pentru o cauză, lupt cu o încăpăţânare ieşită din comun, pentru că tot se lucrează la noul Cod Fiscal şi la Legea Codului Fiscal, am reuşit să-l conving pe dl. preşedinte Gabriel Oprea să semneze alături de mine un amendament la noul Cod Fiscal, astfel încât TVA-ul să scadă şi la apa potabilă, practic cel mai vital şi de bază produs pentru oameni (mai important decât carnea, ouăle sau ce vreţi voi), de la 24% la 9%. Dacă reuşim să scădem TVA la apa potabilă cu 15 procente, va însemna că reuşim să scădem preţul la apă potabilă din toată România cu diferenţa respectivă de procente. Acest amendament a fost depus deja, este în dezbaterea Parlamentului României şi sper ca la 1 Iunie, când va intra în vigoare noul Cod Fiscal, apa potabilă din ţară să fie mai ieftină cu 15%”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter