06.05.2015,  21:29:43 | 0 comentarii | 1023 vizualizari
Poate vă interesează… / Admiterea în şcolile MAI şi SRI
Booking.com
de Mihaela PETROŞAN
Conform datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, la 28 aprilie 2015, au început înscrierile în vederea şcolarizării într-una dintre instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), precum şi în instituţiile de învăţământ ale Serviciului Român de Informaţii care pregătesc specialişti pentru MAI.
 
Numărul de locuri
Pentru acest an, numărul de locuri în cadrul instituţiilor de învăţământ ale MAI este alocat după cum urmează: la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan -Cuza” Bucureşti - Specializarea „Drept” - 65 de locuri, Specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică” - arma poliţie - 250 de locuri şi 10 locuri pentru minorităţi; la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina - 505 locuri; la Şcoala de Agenţi de  poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca - 125 de locuri; la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti - 3 locuri.
Locurile alocate MAI la instituţiile de învăţământ ale Serviciului Român de Informaţii sunt la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” - 10 locuri.
Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.
 
Condiţii de participare
Pentru a participa la concursurile de admitere în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie – beneficiar Poliţie, în Şcolile de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi Serviciului Român de Informaţii, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii legale şi criterii specifice: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medi­cală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale MAI; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabili­tarea; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; nu au desfăşurat activi­tăţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Criterii specifice 
Să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 8.00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evalu­ează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă înălţimea de minimum 1,65 metri bărbaţii şi 1,60 metri femeile.
Datele limită până la care candidaţii vor depune la dosarul de recrutare toate documentele necesare, cu respectarea condiţiilor de organizare a concursului sunt: 12 iunie 2015 - pentru instituţiile de învăţământ superior, şi 21 august 2015 - pentru şcolile postliceale ale MAI.
 
Detalii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane din cadrul IPJ Hunedoara ori de pe site-ul instituţional (http://hd.politiaromana.ro/), accesând de pe pagina principală butonul „carieră – admitere 2015”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Zilele trecute, la Sala Sporturilor din Deva a avut loc cea de-a XXV-a ediţie a Campionatului de Judo al Ministerului Afacerilor [..]
12.03.2015, 23:04   |    3 comentarii
Începând de astăzi, până în 13 martie, la Sala Sporturilor din municipiul Deva, se va desfăşura etapa [..]
09.03.2015, 19:58   |    0 comentarii
După cum se ştie, cel mai bun jucător al CS Vulcan este Sergiu Maier.
 
Maier este şi [..]
04.02.2015, 21:18   |    0 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter