02.06.2015,  21:52:29 | 0 comentarii | 1136 vizualizari
Conform ARACIS, / Universitatea din Petroşani a obţinut pentru următorii cinci ani calificativul de universitate cu „grad de încredere ridicat”!
Booking.com
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Ieri, în Sala Senatului Universităţii din Petroşani am avut parte de o conferinţă de presă susţinută de conducerea Universităţii din Petroşani, pe tema acordării de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (celebrul ARACIS) a calificativului de „grad de încredere ridicat” pentru universitatea de la poalele Parângului.
 
Acest lucru nu face decât să confere, şi de-acum înainte, o stabilitate şi un echilibru studenţilor şi cadrelor universitare care-şi desfăşoară activitatea la Universitatea din Petroşani, iar pe viitor, de ce nu, şi o stabilitate şi un echilibru financiar, după cum mărturisea spre finalul conferinţei şi rectorul Aron Poantă: 
„Am convocat această conferinţă de presă pentru că a avut loc un eveniment deosebit în cadrul Universităţii din Petroşani, fapt pentru care am primit foarte multe telefoane. Le-am spus tuturor celor care m-au sunat că nu putem comunica nimic până nu avem un răspuns oficial. Acest răspuns oficial a sosit şi ne bucurăm de el. Aşa după cum ştiţi, în perioada 27-28 martie, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior a stabilit o comisie formată din 14 membri, între care au fost şi doi studenţi şi un evaluator străin, pentru evaluarea universităţii noastre. Evaluare care a presupus atât evaluare instituţională, cât şi evaluarea unor programe de studii, care aveau perioada de cinci ani de la ultima evaluare (…). Această acreditare sau evaluare instituţională se face o dată la cinci ani, iar Universitatea din Petroşani a fost evaluată în urmă cu cinci ani, după care anul acesta, când comisia s-a aflat la Petroşani. Adresa transmisă recent de către ARACIS sună aşa: Vă informăm că în şedinţa consiliului ARACIS din data de 27 mai 2015 s-a finalizat evaluarea externă a calităţii academice pentru Universitatea din Petroşani. Consiliul ARACIS a decis acordarea calificativul grad de încredere ridicat pentru Universitatea din Petroşani. Acest calificativ, practic, noi l-am păstrat, iar acest comunicat se poate găsi şi pe site-ul ARACIS”.
Au urmat la rând alţi vorbitori din conducerea universităţii. Reţinem intervenţia preşedintelui Senatului, prof. univ. dr. ec. Ilie Răscolean: „Vreau să vă spun că obţinerea calificativului grad de încredere ridicat nu a fost o surpriză pentru noi, ne aşteptam la menţinerea acestui calificativ. A fost o reconfirmare a faptului că Universitatea din Petroşani îşi desfăşoară activitatea pentru a-şi îndeplini misiunea pe cele trei paliere - misiunea didactică, misiunea de cercetare ştiinţifică şi misiunea civică şi culturală -, cu respectarea standardelor de calitate. În această perioadă de la ultima evaluare, de acum cinci ani, am depus eforturi susţinute ca să ne menţinem la standardele iniţiale şi chiar să le îmbunătăţim. La obţinerea acestui calificativ a contribuit întreaga comunitate academică, toate cadrele didactice prin activităţile desfăşurate, conducerea Universităţii din Petroşani, aparatul administrativ care a asigurat condiţii optime de desfăşurare a acestor activităţi şi, nu în ultimul rând, studenţii, cei care prin rezultatele obţinute şi prin participările la simpozioane, acţiuni ştiinţifice şi cultural-sportive au avut un mare merit la obţinerea acestui calificativ. Vreau să vă mai spun că a fost pentru universitatea noastră o perioadă dificilă, cu numeroase constrângeri financiare. Ca întreg sistemul de învăţământ din România şi noi ne-am confruntat în aceşti cinci ani cu un fenomen de reducere a numărului de studenţi, însă obţinerea acestui calificativ ne dă încredere pentru viitor”. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Joi, 9 iulie, la Universitatea din Petroşani a avut loc, începând cu orele 12:00, într-unul din amfiteatrele cl[..]
09.07.2015, 18:17   |    1 comentarii
Sub sceptrul prezenţei, încă, a celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani,[..]
25.06.2015, 18:41   |    3 comentarii
La capitolul „striptease transparenţă” – Universitatea Petroşani ocupă locul 21, din 55 de competitoare 08.06.2015, 00:42   |    1 comentarii

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter