10.06.2015,  22:54:49 | 4 comentarii | 1074 vizualizari
Aninoasa - pe drumul cel bun… / Cu primarul Dunca despre alte două proiecte ambiţioase
Booking.com
de Corneliu BRAN
Anul acesta primarul Nicolae Dunca şi-a propus să rezolve ieşirea primăriei din insolvenţă, asfaltarea drumurilor principale din Aninoasa (la Iscroni rezolvând această problemă), extinderea iluminatului public şi trecerea reţelei pe lămpi economice şi branşarea conductei principale de gaz metan din Aninoasa la magistrală.
 
Anul viitor
primarul aninosean doreşte soluţionarea a altor două probleme serioase, pe care cetăţenii i le cer şi pe care le-a promis în 2012: construirea unui bloc social de 60 de apartamente în zona „oraşului de carton”, cu implicarea directă a Ministerului 
Dezvoltării pe baza unui proiect depus la acest minister de mai multă vreme, şi implementarea unui alt proiect, prin fonduri guvernamentale sau de la UE, privind reparaţiile acoperişurilor blocurilor şi caselor de colonie de pe raza localităţii. Două proiecte care, să recunoaştem, sunt ambiţioase şi pe care vechea administraţie care a condus oraşul din 1990 şi până în 2012 n-a reuşit să le implementeze la Aninoasa, rămânând, an de an, la statutul de promisiuni. Dacă-i ies şi aceste planuri anul viitor, Nicolae Dunca susţine că şi-a res­pectat în proporţie de 99% promisiunile electorale, „iar în acest sens aninosenii pot să certifice sau nu ce susţin”.
 
Blocul social, eterna poveste… 
Nici proiectul privind demolarea caselor de la marginea DN 66A de la Iscroni, care aduc grave prejudicii de imagine Văii Jiului şi turismului local, ca să nu mai vorbim şi de problemele sociale ale celor de-acolo, nu a fost abandonat de Nicolae Dunca. Primarul a promis încă de la alegerile din 2012 că se va zbate să rezolve această problemă, veşnic trecută la „index” de guvernanţi, încă din vremea comuniştilor. 
„Dar nu vom construi blocul social acolo, îl vom construi în cu totul altă zonă, iar acolo, lângă drum, vom ecologiza toată zona şi vom încerca să aducem apoi un investitor mai mare, de exemplu unul care să construiască un supermarket sau ceva legat de vânzări de produse, zona pretându-se, fiind imediat lângă drumul principal al Văii Jiului”, spunea localnicilor în vara lui 2012 actualul primar.
„Fiindcă au fost problemele care au fost, legate de insolvenţă, nu m-am putut ocupa prea mult de acest proiect de construire a blocului social, care zace undeva prin sertarele Ministerului Dezvoltării. După ce am scăpat de insolvenţă, lucru pentru care m-am luptat teribil şi mulţumesc celor care ne-au înţeles şi ne-au ajutat, de la guvern, dar şi din cadrul partidului, am considerat că esenţial este drumul principal al Aninoasei, care arăta ca după bombardament, alte drumuri importante din Aninoasa – cum e cel finalizat de la primărie în sus, iluminatul public (pentru scăderea facturii) şi gazul metan. Acum, dacă astea s-au rezolvat, se rezolvă sau sunt pe cale să fie, urmează să atac şi acest proiect, încă de anul acesta urmând să merg de câteva ori la guvern şi minister ca să le aduc aminte de proiect. Iar la anul să fim trecuţi în buget cu această importantă lucrare. Vreau anul acesta să refacem devizul, să-l actualizăm şi să facem o nouă solicitare pentru ca proiectul cu blocul de locuinţe sociale să fie prins în 2016 pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Proiectul depus la minister de multişor vizează construirea unui bloc cu 60 de apartamente cu două camere fiecare, o clădire care va avea trei scări. Amplasamentul din zona oraşului de carton (după ce se trece bariera, înainte de podul de peste Jiu – n.r.), cum îi spunem noi, este aprobat, s-a făcut şi studiu geotehnic, totul e în regulă acolo. Este acum acolo canalizare, energie electrică, apă potabilă curentă, doar blocul trebuie construit şi racordat la utilităţi. Ca să explic şi mai exact, dorim la Aninoasa un bloc social după modelul celor construite la Lonea, proiect finanţat tot prin Ministerul Dezvoltării. Aştept să termin cu proiectarea pentru drumul principal şi după aceea sunt direct la Bucureşti pentru această problemă. 
Un proiect util ca imagine pentru toată Valea Jiului şi necesar din punct de vedere social”.
 
Reabilitarea acoperişurilor blocurilor şi caselor de colonie
Cel de-al doilea proiect de care vă vorbeam mai sus prevede reparaţii la acoperişurile blocurilor şi caselor de colonie din Aninoasa. Un capitol la care imobilele suferă, foarte greu de realizat dar nu imposibil.
„Suntem în parteneriat tot cu Ministerul Dezvoltării pe un proiect european, amplu, la care participă 100 de oraşe din ţară, fiecare oraş cu ideea lui. Eu sunt în consiliul director al Asociaţiei Oraşelor din România şi am pornit proiectul acesta încă de când eram la primărie secretar, fiind atunci membru în asociaţia secretarilor de primării. Acum lucrăm la Strategia de Dezvoltare a Aninoasei, unde vom avea un proiect în acest sens, ceva legat de reabilitări de blocuri, şi cu un altul, major, legat de acel proiect cu 100 de oraşe de care v-am spus. Eu m-am gândit pentru Aninoasa la acoperişuri. Toate blocurile şi casele de colonie din oraş le voi comasa la un singur proiect. Apoi, în exerciţiul financiar 2016-2020 se va putea implementa proiectul după aprobare cu fonduri de la UE. La anul vom şti mai multe, dar aproape singur vom implementa acest proiect, o să vedeţi!”, ne-a declarat optimist primarul Aninoasei.

Comentarii articol (4 )

#1 Un cetatean oarecare11.06.2015,  09:17:06
Credeti ca acest bloc pentru romi va fi vreodata construit pentru comunitatea roma din centrul 2 Iscroni, eu nu cred asa ceva, sunt promisiunile unui parvenit de primar care vrea sa mai castige un mandat anul viitor pe spatele tuturor cetatenilor si in special al romilor, mare rusine pentru acest om.Daca cineva crede cum spune primarul ca, daca de anul viitor va primi bani de parca cineva iar da sacul cu bani si iar zice apucate si nici atunci nar reusi sa-l construiasca, se va apuca de constructia acestui bloc, dar ma intreb numai fundatia unui bloc, numai bransamentele etc etc in cazul sa zicem ca ar avea banisi tot ar dura cel putin 2 sau de ce nu 3 anisi atunci rog opinia publica sa se intrebe daca acest primar minicinos are dreptate ca va termina acest bloc anul viitor.Mare rusine atat pentru primar cat si pentru acolitii sai consilieri care stau si freaca menta in consiliu pe spatele contribuabilor.
#2 costel11.06.2015,  10:55:21
Da sia respectat 99% tot ce a promis veniti pe strada danutoni e praf na pus o piatra nimik puntea iara praf am mai reparato noi ca el numa a promis
#3 costel11.06.2015,  11:04:54
Aa facut ca vine imediat votul si ia ochii la oameni cu un drum fale tata pe toate ca tiau intrat banii de la guvern pentru toata strazile nu numa pentru vale si catanesti unde sta primaru vicele si presedintele de partid titi radoi


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Primăria Aninoasa face achiziții de toamnă, de [..]

09.09.2015, 12:37   |    1 comentarii
Una dintre cele mai stringente probleme, cea a introducerii gazului metan în Aninoasa, e pe cale să fie soluţionată.07.09.2015, 21:12   |    0 comentarii
De la Nicolae Dunca, primarul Aninoasei, am aflat câteva veşti de interes cetăţenesc, pe care le-am consemnat mai la vale[..]
06.07.2015, 23:24   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter