29.10.2011,  16:02:09 | 0 comentarii | 1427 vizualizari
Iată cine dă lecţii de moralitate! În virtutea bunei colaborări cu organele...
de Ziarul Vaii Jiului

Deşi în Valea Jiului apar, la acest moment, fix două publicaţii în regim cotidian, tind să cred că Gazeta Văii Jiului caută musai să ajungă pe locul 3. Nu mai este, cred, un secret pentru nimeni faptul că Gazeta şi TV Parâng se află sub sfera de influenţă a omului de afaceri Aurelian Calistru Serafinceanu. Nu-i vreo ruşine, ci ar trebui să fie chiar un motiv de mândrie, cu toate că omul - caracterizat de mult mai multe intenţii bune în general - vrea ca treaba să rămână dacă nu la secret, măcar la... discret.

Deşi am demonstrat cine şi cum deţine licenţa TV şi marca înregistrată pentru ziar (asupra acestui subiect revenim ceva mai încolo), doamna Roşulescu&company ţin morţiş să demonstreze contrariul. Ramona, pe cine minţim? Pe noi, care am lucrat ani buni în firma deţinută, prin interpuşi, de fostul prefect? Opinia publică, mult mai inteligentă decât văd că o crezi? Nicidecum. N-am putea să minţim pe nimeni pe tema asta şi, oricât ai insista, nu faci decât să te afunzi în penibil. În încercarea disperată de a-l apăra pe fostul prefect, Gazeta reacţionează la fiecare rând scris de Ziarul cu referire la respectiva persoană. V-aţi prins? Gazeta nu are nicio legătură cu omul, dar îi sare în apărare, cu modestele sale resurse, la fiecare virgulă.

Schimbând stilul de adresare, îţi mulţumesc, dragă Ramona, pentru felul în care întreţii atmosfera în aceste clipe atât de dificile pentru familia mea. N-aveai de unde să ştii, e drept, că în ziua apariţiei primului articol un membru al familiei mele a fost internat la Spitalul'Judeţean Timişoara şi nici că, după al doilea, a suportat o foarte complexă intervenţie chirugicală. Toate trec, dar - din nefericire pentru tine - adevărul iese la suprafaţă.

Continui, explicând opiniei publice (foarte puţin interesată, sunt convins, de această luptă surdă care nu duce la nimic) câteva din pricinile pentru care doamna Roşulescu & company întreţin această campanie plină de ură viscerală împotriva subsemnatului.

În 2009, cu trei administratori pricepuţi la cârmă, Gazeta Văii Jiului SRL a realizat o cifră de afaceri de 186.156 de lei, cu o pierdere de 81.323 de lei. În acelaşi an, societatea pe care o administrez, Ziarul'Văii Jiului'SRL, a realizat o cifră de afaceri de 392.815 lei, cu un profit de 6.100 de lei. 

Când eşti sărac şi consumi 3 lei ca să câştigi, precum CNH'SA, doar 1 leu, invidia te doboară şi stai, mai mereu, cu unghia-n gât. Nu uitaţi că, în anul la care facem referire, Gazeta a avut şi o ditamai televiziunea regională alături, iar Ziarul a avut parte de reclamaţii şi drumuri la Parchet. Drept mulţumire, probabil, pentru vremurile când doamna Roşulescu şi câţiva din actualii săi colegi şi-au luat sala-riile, primele şi pachetele la timp. Care a fost efectul strădaniei Gazetei de a ne reclama şi răsreclama? O cifră de afaceri jalnică pentru ei, o reconfirmare a cazierului alb pentru noi. 

Anul trecut, în 2010, Ziarul a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 120.000 de euro. Ramona, dacă ţi-ai scoate unghia din gât, ţi-ar tremura mâna când ai scrie echivalentul în lei, la cursul zilei? E cumva echivalentul a trei ani de activitate a firmei pe care, cu mare succes, o conduci? Se pare că da. Și asta pare că te macină rău.

O a doua pricină ar fi că, în ultimii doi ani, Loredana, Anamaria, Maxi şi nea Aurel, patru iscusiţi colaboratori, au părăsit-o pe Ramona şi au trecut la Ziarul. N-au câştigat la loto, viaţa nu li s-a schimbat radical, dar au măcar parte de apreciere pentru munca lor.

Gazeta Văii Jiului, foarte pricepută când e vorba de a relata despre datorii la stat, a încheiat anul 2010 cu taxe şi impo-zite neachitate către stat în sumă 7.037 de lei, sumă pentru care societatea a fost înscrisă de către DGFP'Hunedoara în lista agenţilor economici cu obligaţii de plată restante.

Știţi ce datorii la stat avea Ziarul Văii Jiului la 31.12.2010? ZERO! Păi, să nu-ţi înfigi şi mai tare unghia în gât, măi, Ramona?

Ultimul argument asupra căruia mai zăbovesc astăzi ar fi că, între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2010, pagina de internet a cotidianului Ziarul'Văii Jiului a fost accesată de un număr de 250.284 de vizitatori unici. În acelaşi interval, Gazeta a avut parte de 153.563 de vizitatori unici. Onorabil, n-am ce zice, dar mai puţini. Mult mai puţini.

Revin acum asupra subiectelor fierbinţi abordate în ultimele zile de Gazeta Văii Jiului cu privire la subsemnatul. În primul articol, neştiind că legea interzice categoric publicarea de informaţii dintr-un dosar aflat în cercetare, ba chiar dezvăluirea de asemenea informaţii e infracţiune, Gazeta publică senzaţionala ştire că aş datora bugetului de stat peste 40.000 de lei, vine prăpădul şi - vai!, vai! şi iar vai! - uite unde stătea pitită infracţionalitatea. De unde-s, de fapt, debitele astea? Autorul/ autorii articolului nesemnat pe această temă n-au fost informaţi, se pare, că pe parcursul mandatului meu de administrator al SC'TVP'Media SRL'Petroşani au existat mai multe rapoarte de control ale DGFP'Hunedoara, care au stabilit obligaţii suplimentare faţă de bugetul de stat. Obligaţii stabilite aferent perioadei în care, fatalitate, nu eu eram administratorul societăţii. Ce a scris Gazeta, de fapt? Un fel de “Docea, de ce nu achiţi impozitele ce au fost stabilite în sarcina fostului administrator al firmei, de care oricum nu aveai cum să ai habar la data preluării firmei?”. Știţi cam cum e treaba? Preiei o firmă cu 10 lei datorii şi, ulterior, Finanţele te anunţă că ăştia zece lei erau, de fapt, vreo 50. Cam ce ar fi trebuit să fac, măi, Ramona? Să te iau de mână şi, împreună, să predăm firma lui Aurelian'Serafinceanu, cel ce ne-a făcut cadou 25% din TVP'Media? Era o variantă.

Nici poliţiştii, după ce au răscolit arhiva AFP'Petroşani, cu dorinţa de a compune cât mai repede un dosar penal pe numele subsemnatului, n-au fost interesaţi să vadă - cu adevărat - dacă acele taxe şi impozite neachitate nu se datorează cumva unor factori independenţi de voinţa subsemnatului. Ei doreau musai un dosar.

Semnalez pe această cale opiniei publice un fenomen straniu. În zilele premergătoare primului articol, directorul de la Gazeta Văii Jiului şi comandantul Poliţiei municipiului Petroşani s-au întâlnit la Jiul Shopping Center. În preziua apariţiei articolului, după ora 16:00, cine credeţi că urca în sediul Poliţiei municipiului Petroşani? Doamna Roşulescu şi domnul Brăgaru. A doua zi, “total întâmplător”, în ziarul condus de doamna Roşulescu apar citate largi dintr-un dosar instrumentat de Poliţia municipiului Petroşani. Momentul a fost bine ales.

Articolul a apărut exact în perioada în care dosarul, SECRET DE'SERVICIU, a plecat spre Parchet. Adică, pentru a nu se putea stabili, deşi se cam poate şi se va putea, dacă informaţiile secrete ajunse în presă provin de la Poliţie ori de la Parchet. Convingerea mea intimă este că ele au plecat de la Poliţie, dar numai o anchetă va lămuri lucrurile.

Fenomenul straniu de care vorbeam se perpetuează. După apariţia informaţiilor secrete din dosar în ziarul condus de doamna Roşulescu, o apropiată a domnului comandant Brăgaru (fotografiile sunt, cred, destul de elocvente), am adresat IPJ şi IGPR solicitarea ca, în urma unei anchete interne, să se stabilească în ce mod informaţiile nepublice din dosarul penal au fost citate abundent în Gazeta Văii Jiului. Un prim efect a apărut.'Doamna Roşulescu nu s-a mai deplasat la Poliţie, dar marţi - probabil cu nişte mărţişoare în buzunar - comandantul Brăgaru urca, pe la orele prânzului, către etajul unde-şi are sediul Gazeta Văii Jiului. Când cei doi oameni se află la mică distanţă unul de altul, se produc fenomene deja previzibile. A doua zi apare un articol despre subsemnatul în Gazeta Văii Jiului.

Personal, mi se cam rupe. Doamna Roşulescu n-are decât să mă reclame încontinuu la Poliţie, la Parchet, la IGPR şi, dacă vrea, chiar şi la mormântul mamei lui'Ștefan cel Mare. Să adoarmă cu pixul pe o reclamaţie, să se trezească pe alta. Și tot aşa. 

Ramona! Nu reclamându-ţi concurentul construieşti o firmă bună, o cifră de afaceri bună, un ziar bun, un radio şi o televiziune. Ia, te rog, exemplul domnului  Serafinceanu. A ajuns în Top 300 punându-şi angajaţii la muncă, nu să scrie reclamaţii. Sunt însă dezamăgit de faptul că doamna Roşulescu, cea care dă lecţii de moralitate, nu fructifică la maxim şi cu folos timpul petrecut în preajma domnului comandant Brăgaru. Dumnealui ar fi putut să o informeze, sunt convins, că nu este permisă dezvăluirea de informaţii (cu atât mai puţin citate abundente) dintr-un dosar aflat în cercetare. Dumnealui ar fi putut să o informeze, sunt convins, că o acuzaţie nu este în mod obligatoriu egală cu o culpă. Am relatat, în urmă cu ceva vreme, faptul că licenţa TV Parâng şi marca Gazeta Văii Jiului se află în sfera de influenţă a lui Aurelian'Serafinceanu. Reiau informaţiile, să fie cât se poate de clare şi pentru doamna Roşulescu.

“Alexandru Serafinceanu, uluitor de potent om de afaceri [...], deţine 664 de părţi sociale a 1.000 de lei fiecare (adică 45,74%) din Gerom'Real Estate SRL'Petroşani.

[...] 

Dacă Gerom Real Estate SRL'nu vă spune nimic, vă spunem noi că, printr-un proiect de fuziune, a absorbit SC'Televiziunea Parâng SRL'şi SC'Consulting Business Center SRL la 31.08.2010. Odată cu absorbţia, societatea controlată de Serafinceanu jr. alături de Nausica Brîncuş şi Diana Grigorie s-a ales direct cu licenţa de emisie pentru TV'Parâng Petroşani şi, respectiv, dreptul asupra mărcii Gazeta Văii Jiului (înregistrată la OSIM sub numărul de depozit M 2002 00728), marcă ce a mai fost deţinută, în ordine invers cronologică, de Televiziunea Parâng SRL'şi Gerom Invest SA”.

Posesorul licenţei TV rezultă, fără dubii, din datele publice disponibile pe pagina de Internet a CNA.'De altfel, Gazeta Văii Jiului nici nu a mai contestat acest lucru, pentru că nici nu mai avea cum. Licenţa de emisie aparţine unei firme la care acţionar este fiul fostului prefect. Nu e un secret, nu e o ruşine, sunt doar informaţii oficiale pe care, personal, nu înţeleg de ce are cineva interesul să le tot ţină pitite, în condiţiile în care aceste aspecte sunt de notorietate. Și, repet, omul are licenţă! Să fie sănătos, să o folosească cu spor, să se bucure de ea şi de beneficii de pe urma ei. În privinţa mărcii Gazeta Văii Jiului, ziarul condus de doamna Roşulescu răcneşte că - de prin 2008 - marca înregistrată nu mai e sub sfera de influenţă a domnului Serafinceanu. Ba chiar publică şi un contract de cesiune în acest sens, fără dată certă. Dacă şefa supremă a ziarului şi televiziunii semnează lângă ştampila cu nr. 2, oare la cine o fi cea cu numărul 1? Să n-o piardă cumva tânărul pe la cazinoul verde din centru...

Aici, doamna Roşulescu, din nou nu v-ar fi stricat o consultaţie de la domnul comandant Brăgaru! Dumnealui v-ar fi putut, probabil, facilita accesul la HG 1134 privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Care HG prevede, la articolul 34, punctul 5, că “Dacă cesiunea nu a fost înscrisă în Registrul mărcilor şi publicată, succesorul în drepturi NU'POATE'SÄ‚'SE'PREVALEZE de drepturile ce decurg din înregistrarea mărcii”. Ce înseamnă asta mai pe înţelesul tău? Că poţi publica zilnic în ziar câte un contract fără dată certă cu privire la orice cesiune vrei, atâta timp cât cesiunea respectivei mărci nu este înscrisă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi publicată în Buletinul'Oficial, la secţiunea Mărci. Tu, cea care dai lecţii de moralitate şi (mai nou) chiar şi de jurnalism, nu cred să nu fi ştiut că OSIM-ul ăsta e un fel de Carte Funciară, dar într-un alt domeniu. Nu cred să nu fi ştiut tocmai tu, un munte de moralitate, că un conducător auto nu e neapărat şi proprietarul maşinii cu care rulează (asta cu maşinile te oftică tare, aşa-i?, stai pe aproape...), că utilizatorul unui teren nu e neapărat şi posesorul lui, că utilizatorul unei mărci nu e neapărat şi proprietarul ei. Pentru asta există instituţii abilitate, măi,'Ramona!'Să înregistreze şi să protejeze drepturile proprietarilor. Iar OSIM, instituţie abilitată, spune clar: posesorul mărcii Gazeta Văii Jiului este, potrivit datelor înscrise, Televiziunea Parâng SRL, absorbită între timp de Gerom-ul, la care acţionar semnificativ este Serafinceanu junior, iar succesorul în drepturi nu poate să se prevaleze de drepturile ce decurg din înregistrarea mărcii dacă cesiunea nu a fost înscrisă în Registrul mărcilor şi publicată. Suficient de clar?

Un ultim aspect asupra căruia vreau să te scot din ceaţă şi să te invit să ceri asistenţă de specialitate de la domnul comandant Brăgaru este dosarul cu privire la Bălăeţ Dumitru. În primul rând, ar trebui să îţi iei dracu’ un avocat competent cu care să te mai sfătuieşti, că scrii prostii mai mari decât tine. Scrii, negru pe alb în Gazeta de ieri, că vei reveni cu informaţii despre “sentinţa dată în cazul fostului poliţist Bălăieţ acuzat de jurnalist că a plătit o anumită persoană pentru a-l agresa. Instanţele au fost de altă părere”. Eroare, draga mea, gravă eroare!

În plângerea adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara am solicitat investigaţii cu privire la mesajul telefonic care mi s-a transmis în cadrul unei emisiuni la Mondo TV. NU l-am acuzat NICIODATÄ‚, iar documentul există, pe Dumitru Bălăeţ (fără “i”, aşa apare pe portalul instanţelor de judecată) că ar fi plătit o persoană pentru a mă agresa. Îţi pot pune, oricând, la dispoziţie o copie după plângerea adresată Parchetului şi poţi, dacă te pasionează grija aşa de tare, să soliciţi chiar tu plângerea şi declaraţiile date de mine în dosar. Reţine! Notează! Afirmaţia anterior citată şi publicată în Gazeta Văii Jiului de ieri este FALSÄ‚'şi NECONFORMÄ‚'CU REALITATEA! 

“Instanţele au fost de altă părere”. Aici chiar ai dreptate! Dosarul a fost finalizat de procurorii hunedoreni în baza art. 10 litera a). din Codul de procedură penală, adică “fapta nu există”. Am contestat rezoluţia în instanţă şi, aşa cum spui, instanţa a fost de altă părere. A schimbat temeiul legal în art. 10 litera d), adică “faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii”. Cum nu prea te pricepi şi scrii din vorbe, întreabă şi tu ce înseamnă în interpretarea legală art. 10 lit. d). din Codul de Procedură Penală.

Ramona,

Am alocat deja prea mult spaţiu lămuririlor pe această temă. În rest, n-ai decât să te iei de cot cu domnul comandant (deja ai idee cum, nu-i aşa?) şi să compuneţi articole, plângeri şi dosare penale până vă dă sângele pe nas. Asta nu vă va face mai buni.


P.S.: Îţi înţeleg, oarecum, frustrarea. Patru colaboratori te-au părăsit şi au venit la Ziarul. Mai mulţi angajaţi ai TV'Parâng ne-au contactat deja. Vor să lucreze la Kapital TV. Să nu-ţi bagi unghia în gât, spune şi tu acum?

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter