21.06.2015,  18:29:31 | 9 comentarii | 4817 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deputatul Nistor (cu anexa blondă Natalia) şi gaşca de încasatori de profesie au pus mineritul, Valea şi judeţul pe butuci. Aflaţi pe ce bani s-a întâmplat treaba aceasta
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
Contrar principiilor solide ale jurnalismului, acesta este un material plin de subiectivism. O revoltă, cum probabil mulţi dintre cititorii acestui cotidian o au, împotriva nemernicilor care au condamnat Valea Jiului la sărăcie, la depopulare, la mizerie şi pierderea identităţii. Politicienii de ieri şi de azi, deopotrivă de la PSD, PNL, UNPR ori UDMR, au urmărit un singur scop: să încaseze ca hapsânii, cu 10 mâini, fără a le mai păsa că ziua de mâine nu mai aduce nimic pentru Valea Jiului.
 
Aceşti găinari găunoşi se fac vinovaţi de faptul că generaţiile de tineri iau drumul marilor oraşe, ori al străinătăţii, muncind ca robii. De cele mai multe ori sub nivelul lor de pregătire intelectuală. Aceşti viermi conectaţi la conducta cu bani publici se fac vinovaţi că mii de copii din Valea Jiului au rămas singuri acasă, în îngrijirea bunicilor, a vecinilor sau a sorţii, pentru că părinţii lor au fost nevoiţi să caute o sursă de trai la mii de kilometri depărtare. Astăzi, Valea mea nu mai e deloc verde pentru că aceste termite au dus totul de râpă şi, culmea nesimţirii, continuă să încaseze cu un tupeu inimaginabil. Şi când va fi să ajungem cu toţii pe străzi, cu stomacul lipit de şira spinării din pricina lipsei locurilor de muncă, a unei surse de trai, aceşti nemernici vor continua să ne bage mâna în buzunar, vor găsi o metodă să ne mai fure ceva. Din alocaţia copiilor, din ajutorul social. Din ce vom putea să mai strângem din vânzarea de pet-uri. Chiar de pare prăpăstios acest scenariu, nimic bun nu se mai anunţă pentru Valea Jiului: bugetari, pensionari şi şomeri. Orice persoană activă care încă se mai încăpăţânează să creadă într-o minune va ajunge să plece din Valea Jiului, atunci când locuinţa sa nu va mai valora absolut nimic. 
În afară de gargară ieftină, nimeni nu pune nimic în loc. Factorii de decizie se mulţumesc cu faptul că lor li se umple cardul lunar, fără a mai gândi la ceea ce se va întâmpla cu noi, ceilalţi. Plătitori de taxe şi impozite, simpli angajaţi, papagalii care-i cocoţează pe ei, cu un dram de speranţă, în mandate de câte patru ani. Măcar de nu le-ar mai ajunge mandatele, măcar de-ar putrezi în carceră...
Înainte de a vă mai putea permite un abonament la internet, recitiţi cu atenţie aceste rânduri. Asta se va alege de noi: dintr-o Vale curată, frumoasă şi prosperă, au reuşit să ne-o transforme (de fapt, mai au puţin de tot) într-un ghetou, un azil al sărăciei, bolii şi lipsei de speranţă.
Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ, nu e deloc străin de toate astea. În 2012, când lui Nistor i s-a făcut pofta, iar PSD a ajuns la guvernare, zeci de pelerini din întreg judeţul băteau la uşa ex-primarului comunal. Sfioşi, îşi prezentau scuze pentru deranj, asta pentru că Nistor era musai însoţit de blonda Natalia, şi se cereau numiţi în diverse funcţii, comitete şi comisii, regeşte recompensate din bani publici. Doct, cu o privire inteligentă, antrenată la număratul clăilor de fân, Laurenţiu Nistor - specializat în management de pe vremea când conducea o comună - decreta: tu eşti bun la minerit, tu la ape, tu la Cadastru, tu la Şomaj, şi, uitându-se către Natalia, tu eşti bună la… externe.
Adevărul absolut e că gaşca aprobată de Nistor şi blonda Natalia pentru a prelua puterea, asupra căreia şi cotidianul nostru a exprimat, în nenumărate rânduri, rezerve, nu a performat.
Aurel Niculescu, uns cu girul lui Nistor în calitatea de director general al Complexului Energetic Hunedoara SA, a adus societatea în colaps, cu datorii uriaşe către stat şi terţi, perspectiva pe termen scurt şi mediu fiind doar aceea de a pune lacătul pe unităţile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni. Ca să ducă mineritul de râpă, dar şi pentru nişte contracte păguboase pentru care-l paşte cel puţin un dosar penal, incompetentul Niculescu a fost recompensat cu peste 1,9 miliarde de lei vechi în 2014. Venituri colosale, fără vreo legătură cu performanţele sale manageriale execrabile. Cu toate acestea, la insistenţele lui Nistor, incompetentul Niculescu este în continuare membru al echipei de conducere a CEH SA. Nu contează că e incompetent, că „performanţele” CEH SA au dovedit asta. Dacă Nistor a zis că trebuie să rămână director al Direcţiei Energie, aşa s-a întâmplat. Şi gata!
Alţi profitori giraţi de Nistor sunt Bobar Gheorghe, preşedintele perdantei organizaţii PSD Petrila, şi Radu Sorin Mihai, un veşnic perdant al competiţiilor electorale la care a participat. Deşi, din punct de vedere electoral, sunt praf, cei doi au primit din partea lui Nistor mandate de a reprezenta PSD în diverse consilii de administraţie. În calitate de membru şi, respectiv, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului SA, Radu Sorin şi Gheorghe Bobar au încasat fiecare câte aproximativ 56.200 de lei anul trecut (pe bani vechi, asta înseamnă mai mult de o jumătate de miliard de lei!). Calităţile deţinute de aceştia în CA-ul de la Închideri de Mine au fost recompensate cu „numai” 2.566 de lei pe lună. Cum au ajuns, totuşi, să câştige aproape dublu în întreg anul 2014? Prin bonusuri, oameni buni!!! Aşadar, pe lângă cei peste 30.000 de lei câştigaţi strict pentru prezenţa periodică la şedinţele Consiliului de Administraţie, cei doi au fost recompensaţi suplimentar. Bonusuri care, doar anul trecut, au depăşit 250 de milioane de lei vechi de persoană! Oare nu le-a tremurat mâna, obrazul şi conştiinţa când, pentru performanţa de a lăsa oameni pe drumuri, condamnând Valea la sărăcie şi depopulare (contrar principiilor social-democraţiei), cei doi au încasat şi bonusuri? Sute şi sute de milioane de lei vechi, de vreo două ori mai mulţi bani decât au câştigat minerii care şi-au rupt oasele în măruntaiele pământului.
La Apa Serv Valea Jiului SA, o entitate performantă în raport cu SNÎMVJ SA, calitatea de preşedinte CA a fost recom­pensată cu 6.012 lei pentru tot anul 2014. La SNÎMVJ SA, ca să pună totul pe butuci, un membru CA a câştigat de aproape 10 ori mai mult? Nu-i asta, la o adică, nesimţire în formă pură? Nu-i vorba aici de dispreţ faţă de populaţia Văii, care - în marea ei majoritate - se târăşte de la o lună la alta cu 10 milioane de lei vechi? Tot la SNÎMVJ SA, pentru interpuşii politici, calitatea de reprezentant AGA a fost recompensată cu 3.850 de lei/ şedinţă. Vom reveni.

 


Comentarii articol (9 )

#1 alin21.06.2015,  19:41:02
nu le e rusine acest bobar e mot in toate subiectele controversate si care au miros penal chiar nimeni nu se sesizeaza de activitatea acestui vechi comunist pe care revolutia din 89 il gasea in functii inalte in UTC ,e lasat sa faca trafic de influenta sa taie si sa spinzure in snim vj unde directorul anghel a devenit un simplu executant al ordinelor lui bobar,la car petrila se intimpla multe lucruri dubioase si cu toate astea organele statului dorm cu toate ca dvs presa a ti sesizat nenumarate aspecte dubioase in legatura cu acest om.
#2 ion21.06.2015,  19:51:41
acest bobar care a tergiversat un proces de conducere sub influenta alcolului pina a obtinut o condamnare mai blinda il sustine la primaria petrila pe jurca vasilica omul care nu i iese din cuvint ,amindoi umilesc petrilenii cu aroganta conferita de jeepurile de zeci mii euro ,n au miscat un deget pentru salvarea minei petrila lasint sute de familii pe drumuri si erau pe puctul de a distruge mina lonea sub comanda omului lor zamfir dacian despre care ziarul dvs scria ca si a cumparat postul cu mii de euro ...oare de la cine?
#3 miner21.06.2015,  22:10:19
dar primarul paducel ,ce a facut? ca e de cand lumea ,nu a miscat un deget pt salvarea mineritului?
#4 doru21.06.2015,  23:50:05
Aceste lucruri se fac in cardasie, atunci nu mai contează culoarea politica. Care partid e la putere hop si alesii neamului sa bage cotul in borcanul cu miere!!
#5 o.m.d.21.06.2015,  23:56:42
Vorba unei persoane: Ba pe mine ma doare in c.. de viitorul tarii asteia de c.. In trei ani fac opt milioane de euro si va spun PA! Asta e clasa politica din Romania!!!
#6 iliuta 22.06.2015,  06:17:34
uitati va cine vrea sa puna mina pe petrila un comunist bobar si altul care si a lasat nevasta pentru amanta pai nu le e rusine asa un pic?
#7 Gazator22.06.2015,  11:48:52
Cine şi-a lăsat nevasta pentru prospătură?
#8 Dorel Pamflet22.06.2015,  13:18:19
Păi se poate domnilor? Îl uităm pe Abramburache, om de plumb, pfuuu, accumulator greu, profesionist emulat din oala acoperită a ps-Deva? Și el e Hunedorean, e drept mai nociv (ca un țipirig)! El e începutul și sfârșitul, mâNița care a ”poluat” județul, după ce a primit CEH-ul cu ”0” (zero) datorii și i-a dat direcția spre abșticul minus (milioane de euro). Odată rambleiată în acel punct (pentru colectare) nu a mai fost cale de întoarcere pentru companie, restul e isterie. Știa bine ce face, dar bătea din gură ca tampela, așa că a fost evacuat din atmosfera explozivă pe care a creeat-o în Vale, la suprafață, subsecretar de stat. ComuNistorul, ca orice mare vizonar, plin de meserie (a se citi trufie), a primit o funcție proaspătă, dar fără viziuni a închis preliminarul tot repede și tot pe minus. Când s-au convins băieții că e în fund de sac, l-au extras ca pe grizu și l-au refulat ca...ca... Director General (la stat, păi ce privat l-ar angaja?). Vă mai amintiți de afacerea Kopex? Nuuuu? Abramburache, ca și răzmerățitul Prădoi, sunt două chei de pilugă, gropi de încasare acoperite, loz la greu…!!! Acum toți strigați să schimbăm schimarea, dar în rampa puțului, acoperit cu uși de vizitare, se antrenează alții pentru a intra în colivie, spre subterane – i-a uitați-vă cine și cum schimbă molozul în PNL și CJ Hunedoara. Din păcate, se pare că asta e Hunedoara. Sictir acestor lichele, ce fac de râs chiar și tagma jefuitorilor darămite onorabilele servicii ale minerilor și energeticenilor!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter