24.06.2015,  20:01:40 | 0 comentarii | 2806 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Declaraţia politică a deputatului PSD Cristian Resmeriţă este fără echivoc: / Mesajul Văii Jiului pentru cei care vor să pună lacătul pe minerit este: DEMISIA!
de Ziarul Vaii Jiului
Înfiinţarea CEH
Stimaţi colegi,/ Complexul Energetic Hunedoara a fost înfiinţat ca urmare a deciziei Guvernului Ponta, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr.1023/2011, la data de 01 noiembrie 2012, ca urmare a fuziunii prin contopire a Societăţii Comerciale Electrocentrale Deva cu Societatea Comercială Electrocentrale Paroşeni SA, iar de la data de 15.07.2013 acesta a absorbit şi Societatea Naţională a Huilei SA, societate care cuprindea patru mine viabile: Lupeni, Vulcan, Livezeni şi Lonea, rezultată în urma divizării Companiei Naţionale a Huilei, căreia i-au fost şterse datoriile istorice.
 
Obiectiv strategic
Complexul Energetic Hunedoara a fost conceput ca obiectiv strategic, dorindu-se a fi o unitate pentru siguranţa sistemului energetic al României, proiectat să funcţioneze  cu cărbune din  Valea Jiului, se asigura în acest fel şi stabilizarea locurilor de muncă de aici, rezolvându-se astfel  şi o problemă socială, Valea Jiului este o zonă monoindustrială, complexul fiind cel mai important agent economic din Vale şi din judeţul Hunedoara.
 
Schimbări de sus în jos
Anul 2015 a găsit Complexul Energetic Hunedoara într-o situaţie economică grea şi întrucât domnul ministru Gerea a considerat că ea s-a datorat unui management defectuos, la data de 18.02.2015 a schimbat întreaga conducere, numindu-l în funcţia de director general pe domnul Constantin Jujan, şi numind un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie, ca o soluţie salvatoare pentru redresarea complexului.
Domnul director general la rândul său, sub directa supraveghere a domnului ministru Gerea, a schimbat toţi directorii de exploatări miniere, directorul economic şi alte organe de conducere, acuzându-i pe cei schimbaţi de lipsă de profesionalism.
 
Dezastruosul mandat al lui Jujan
Pe parcursul a trei luni de zile de la preluarea conducerii, am acordat deplină încredere noii conduceri şi  am aşteptat o revigorare a activităţii complexului,dar întrucât rezultatele au întârziat să apară, pentru a ne forma o imagine cu privire la performanţele noii conduceri, am solicitat prin interpelarea nr. 6718A/07.04.2015, adresată primului ministru Victor Ponta, informaţii  cu privire la activitatea domnului director Jujan Constantin, fost director al Companiei Naţionale a Huilei în perioada iulie 2009 - iunie 2012. Am aflat astfel că pe parcursul mandatului acestuia Compania Naţională a Huilei a înregistrat datorii  de 1.665.141.177 lei, ceea ce reprezintă aproximativ 400 mil. euro, şi numărul total de personal în perioada 31.07.2009 - 01.06.2012 a scăzut de la 10638 persoane la 7683 persoane, ceea ce înseamnă pierderea unui număr de 2955 locuri de muncă. 
 
Cât e de „groasă” (strategia): 6 pagini 
Aceste informaţii, precum şi lipsa apariţiei unor măsuri de remediere a situaţiei complexului, m-au determinat să depun o nouă interpelare cu nr. 6806A/ 15.04.2015, prin care am solicitat să mi se pună la dispoziţie strategia pentru  viabilizarea Complexului Energetic Hunedoara, propusă de domnul director Jujan, pentru a vedea ce soluţii vor fi implementate pentru eficientizarea  complexului şi continuarea activităţii acestuia.
Cu stupoare, am constatat că strategia de viabilizarea a acestui colos industrial, de soarta căruia depind vieţile a mii de oameni, cuprinde 6 pagini şi una din măsurile de bază este  implementarea unui program de concedieri colective pentru un număr de 540 de salariaţi, se poate spune astfel că noua conducere continuă politica PD-L din anul 2012 de reducere a locurilor de muncă.
 
Dăunătoarea lipsă a personalului  
Stimaţi colegi,/ vreau să vă aduc la cunoştinţă faptul că de-a lungul timpului toate reducerile de personal au dus la închiderea unităţilor miniere şi restrângerea activităţii de minerit. Şi, deşi cu mari eforturi în perioada 2013-2014, s-a reuşit efectuarea unui număr de 300 de angajări, de personal direct productiv, în anul  de graţie 2015, noua conducere a reuşit o performanţă neatinsă până acum în istoria mineritului:  Termocentrala Paroşeni şi-a oprit activitatea, întrucât nu a avut cărbune să funcţioneze, personalul angajat fiind insuficient pentru a extrage cărbunele necesar funcţionării termocentralelor. Ce se va întâmpla dacă şi din cel existent va mai fi disponibilizat?
 
Demisia, domnule Gerea et ortacii!
Am mai constatat că după 4 luni de la preluarea conducerii producţia  s-a redus cu aproape 35%, cheltuielile au crescut cu 32%, şi s-au înregistrat pierderi de 55 milioane lei.
Domnule ministru, datorită lipsei unui program serios de eficientizare a activităţii Complexului Energetic Hunedoara pe termen lung, neonorării promisiunii de includere a cărbunelui în strategia energetică naţională, a indiferenţei cu care aţi tratat problemele mineritului şi ale Văii Jiului, singura dvs. acţiune fiind aceea de a semna un protocol prin care să parafaţi închiderea minelor din Valea Jiului, eu, în calitate de deputat de Valea Jiului, dar şi minerii şi locuitorii din Valea Jiului vă solicităm dumneavoastră şi tuturor acelora care vor să pună lacăt pe minele din Valea Jiului: DEMISIA!
Deputat Cornel-Cristian RESMERIŢĂ 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter