25.06.2015,  18:47:46 | 3 comentarii | 1918 vizualizari
În aşteptarea ultimei suflări a mineritului, / Aleşii noştri locali inventează, una după alta, fel de fel de asociaţii de dezvoltare intercomunitară
de Gheorghe OLTEANU
Ca niciodată până acum, şedinţa de consiliu local din luna iunie a fost programată la ora 9:00. Asta le-a cam dereglat programul matinal al aleşilor locali vulcăneni, dar, dacă a fost cu poruncă de la primar, ordinul a fost îndeplinit întocmai şi la timp.
 
Doar doi consilieri
locali din totalul de nouăsprezece nu şi-au putut îndeplini obligaţia de ales al vulcănenilor cu sau fără drept de vot. Dar au avut motive întemeiate, ca să fie absenţi, aşa că nimeni nu s-a îngrijorat pentru ei. În atare situaţie, pepededistul Vasile Holban, aflat la prima sa postură în calitate de preşedinte de şedinţă, şi-a învins emoţiile şi l-a invitat să ia cuvântul pe primarul Gheorghe Ile, ca să glăsuiască ordinea de zi a adunării.
 
Aceasta a fost subţirică.
Doar trei proiecte de hotărâre au tânjit după votul consilierilor locali vulcăneni. Primul a fost cel referitor la componenţa Comisiei tehnice de Amenajare a municipiului Vulcan, a doua a adus vorba despre constituirea unui nou „ADI POL (al câtelea, oare?) de creştere a Văii Jiului”, iar ultimul a fost acela cu  extinderea spre Petrila-Lonea a „Line Gree”. Linia aceea de autobuze electrice despre care se tot vorbeşte în ultimul timp. De votat au fost votate toate, adică „au trecut”, ca să mă exprim în limbajul specific consilierilor locali. 
 
Nu-mi dau seama exact
în ce măsură vă interesează componenţa comisiei de urbanism. Dacă vă spun că primarul Gheorghe Ile e preşedin­tele ei v-am spus deja totul. Restul numelor sunt ale unor funcţionari din primărie şi ale unora din afară, iar din experienţa mea nu am auzit ca vreunul să-i fi ieşit din cuvânt impulsivului dregător local al taxelor şi impozitelor locale vulcănene. Dar, fiindcă deontologia profesională mă ciupeşte de ureche, vi-i spun şi pe dumnealor. Aşadar, în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a municipiului Vulcan o mai avem pe arhitectul şef Acs Paraschiva, secretar, iar ca membri pe Ailincăi Monica, arhitect atestat, Poenar Petru, conductor arhitect, Moldovan Adrian, inginer la Inspectoratul Judeţean de Construcţii, Eşiu Ioan, consultant tehnic,  inginer constructor PFA,  Deac Cornel, inginer constructor la SC Hefaistos Constprod SRL Petroşani, Tradnik Rudolf Iosif, şef Serviciu Tehnic CEH, Mihai Costel, şef secţie apă-canal Vulcan-Aninoasa, Balu Nelu Ioan, şef birou avize E-ON Deva, şi Arhitculesei Vasile, inginer Enel Distribuţie Banat. 
 
Despre proiectul, deja
devenit hotărâre, cu privire la asocierea consiliilor locale din Valea Jiului – sunt toate, nu le mai amintesc pe fiecare în parte - în „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară A.D.I. POL de creştere a Văii Jiului” nu voi spune prea multe. Asta, fiindcă mi s-a urât deja, şi cred că nu doar mie, să aud noi şi noi abureli, asezonate cu vrăjeli, pe tema modului cum că, dacă ne adunăm grămadă toate oraşele şi mai facem un A.D.I. din acesta, ne vor îngropa de vii fondurile europene care vor veni în varianta închiderii mineritului, cum s-a precizat clar. Aşadar, ce să mai înţelegem? Pe de o parte, cu orice ocazie în care se găsesc gură cască să-i asculte, barosanii  zilei agită lozinca patriotismului local şi-i dau în sus şi-n jos că mineritul, nu trebuie să dispară din Valea Jiului, iar pe de alta îi pregătesc de pe acum înmormântarea?

Comentarii articol (3 )

#1 Dan Meza 26.06.2015,  17:17:51
Amice , alesii locali sunt pregatiti pentru inchiderea mineritului . Si-au cumparat de mult timp case in zone mai prospere ....:)
#2 Doina Bratu26.06.2015,  22:48:40
Bine spui mai dane ca pe astia ii doare in cot de mineri ca ei si-au facut plinul insa acum incearca sa ne mai abureasca de un mandat la loc cald iar cum sa faca bani pentru campanie daca nu cu nedeia asta vulcaneana. o prostie prin care primarul alaturi de viceprimar si consiliul local celebreaza inchiderea mineritului si infiintarea de noi comisii fantoma.
#3 mineru28.06.2015,  01:50:08
Oare mai pasa cuiva de valea asta!??


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Marţi după amiază, fotbaliştii vulcăneni au jucat un meci de pregătire în compania divizionare „C” din Fil[..]
05.08.2015, 17:35   |    0 comentarii
Unul dintre cei mai buni jucători ai Minerului Uricani, Elian Proteasa, este foarte aproape de a-şi schimba echipa.02.08.2015, 22:26   |    0 comentarii
O urgenţă neaşteptată a făcut necesară, vineri, 31 iulie, convocarea, în şedinţă extraordinară, a Consiliului Loca[..]
02.08.2015, 22:23   |    0 comentarii
La sfârşitul săptămânii trecute, câţiva reprezentanţi ai unei societăţi de proiectare au luat la pas stra[..]
26.07.2015, 23:50   |    2 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter