29.06.2015,  20:13:16 | 26 comentarii | 5245 vizualizari
Acuzaţii grave. Posibile nereguli la CAR Petrila. / Cititorii solicită derularea de verificări la IFN-ul a cărui activitate este coordonată de Gh. Bobar
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Cotidianul nostru a intrat în posesia unor informaţii care, şi dacă nu s-ar confirma în totalitate, impun derularea de verificări asupra activităţii CAR Petrila IFN, instituţie coordonată (unii zic chiar „controlată”) de către Gh. Bobar, liderul organizaţiei locale a PSD, şi apropiaţi ai acestuia.

Aşa cum, în mod constant, am arătat în coloanele cotidianului nostru, toţi cei care doresc să aducă informaţii suplimentare, ori precizări menite să ducă spre o perfectă reflectare a adevărului, sunt invitaţi să o facă. Nu punem la îndoială performanţele CAR Petrila IFN, o instituţie de nădejde pentru mulţi cetăţeni din Valea Jiului. Şi nu numai. Însă, tocmai prin prisma acestor performanţe, considerăm oportun ca toate aceste aspecte să fie pe deplin lămurite. Sens în care, aşa cum am arătat, stăm la dispoziţia celor interesaţi.

În esenţă, actuala echipă de conducere este acuzată de acordarea unor împrumuturi aşa-zis preferenţiale, mult peste posibilităţile reale de îndatorare (şi, implicit, de a le returna) ale celor împrumutaţi. Dar şi de împrumuturi acordate în numele unor persoane care habar nu aveau că s-au împrumutat.
Ne-au fost semnalate mai multe cazuri, pe care le prezentăm pe scurt. De departe cea mai gravă situaţie care ni s-a adus la cunoştinţă pare cea a d-nei N. Rădulescu. Fără ocupaţie, pe numele acesteia s-ar fi acordat de către CAR Petrila IFN un împrumut. Asta deşi N. Rădulescu nu a fost vreodată, fizic, la sediul CAR-ului amintit, anterior acordării împrumutului. A aflat de situaţie abia atunci când la domiciliul său s-a prezentat soţia unuia dintre giranţii săi, reproşându-i că nu îşi achită ratele. S-a deplasat la CAR Petrila IFN, de unde a aflat că, într-adevăr, pe numele său figurează un împrumut girat de 10 persoane. Cazul s-a aflat în atenţia organelor de cercetare, iar N. Rădulescu a fost vizitată de un angajat al Poliţiei Petrila, care i-a spus „să nu îşi mai facă probleme, pentru că totul este rezolvat”. Cu alte cuvinte, dosarul a fost muşamalizat. La această situaţie s-ar fi ajuns după ce o fostă angajată a Primăriei Aninoasa, care se ocupa şi de activitatea unei asociaţii de proprietari din Petroşani, ar fi avut o copie după cartea de identitate a N. Rădulescu, putând astfel „aranja” un împrumut pe numele acesteia.
Un alt caz este cel al unui apropiat al preşedintelui de la CAR, V. Barbu. Care, împreună cu soţia, ar fi beneficiat de un număr de 4 împrumuturi la formele A şi B, atât el cât şi soţia, suma astfel împrumutată cifrându-se în jurul a 1 miliard de lei vechi. Situaţia nu ar fi trezit întrebări din partea conducerii executive a CAR Petrila IFN, cu toate că, după cum am fost informaţi, respectiva familie nu realiza, la oficial, nici măcar venituri de 50% din valoarea ratelor pe care le avea de achitat lunar. Având, în plus, şi credi­te bancare în rambursare. Ar fi fost acceptaţi aceiaşi giranţi pentru mai multe împrumuturi. Aceleiaşi familii i s-ar fi acceptat şi împrumuturi (cel puţin 4) pe numele altor persoane: M. Şerean – 25.000 de lei, I. Văduva – 20.000 de lei. La această situaţie s-ar fi ajuns, după cum am fi fost informaţi, după ce chiar Gh. Bobar ar fi transmis subordonaţilor săi ordine precise cu privire la întocmirea actelor necesare împrumuturilor. Astăzi, spus sursele noastre, cel puţin 10 familii ar plăti bani grei de pe urma acestor aranjamente. De altfel, o banală verificare pe portalul instanţelor de judecată a scos la iveală mai multe litigii care s-au aflat ori se află pe rol.
Un alt caz, dar nu ultimul, se referă la împrumuturile acordate lui N. Gîrlişte şi soţiei acestuia. Ar fi primit împrumuturi la formele A şi B, fără ca din adeverin­ţele prezentate să rezulte posibilitatea plăţii ratelor lunare. Împrumutul a fost achitat de către giranţi, însă această situaţie, ca şi altele, denotă o prea mare largheţe atunci când vine vorba de analiza posibilităţilor reale de rambursare ale celor împrumutaţi. De altfel, verificarea pe portalul instanţelor de judecată a scos la iveală mai multe litigii care s-au aflat ori se află pe rol.
În fapt, pentru că gestionează economiile atâtor oameni, asta i se reproşează preşedintelui Bobar, că acordă, preferenţial ori cu o mare largheţe, împrumuturi pe care CAR Petrila IFN le recuperează foarte greu. Ori chiar deloc. Vom reveni. 

Comentarii articol (26 )

#1 alexa30.06.2015,  05:41:15
La CAR Petrila IFN de 13 ani ani de cand presedinte este BOBAR GHE. inca nu a existat nici un credit care nu a fost recuperat. Chiar si al dumneavoastra domnule DOCEA.Parca?
#2 ionel30.06.2015,  06:22:37
bobar si a alcatuit la car petrila un comitet director alcatuit din oameni de casa care ii aproba toate miscarile se spune de asemenea ca sediile din vulcan si petrosani au mincat mult mai multi bani decit era normal pe principiol paraindarat ,o alta neregula este acordarea unor dobinzi preferentiale unor oameni de care bobar are nevoie gura lumii spune ca pe aceste liste ar fi sotii de politisti,judecatori,avocati si chiar mai marele psd laurentiu nistor.
#3 girantu30.06.2015,  06:52:23
Domnule Docea. nici un CAR nu raspunde si nu-l intereseaza ce face omul cu bani imprumutati.Acesta este liber sa faca ce doreste.Domnul Vaduva era maistru lui Barbu si nu isi facea probleme iar domnul Serean credea ca va putea inmulti bani in firma de taxi a lui Barbu. Mai mult primul a mai rugat subordonati sa-l gireze pe Barbu.Cred ca nu a existat nici un coleg de ecchipa sa nu fie girant la barbu.As fi curios sa le luati interviu girantilor sa vad cati au fost du-si de Bobar
#4 girantul30.06.2015,  07:03:53
Referitor la cazul Garliste .Afost girat de toti mecanici de extractie de la Petrila .Pe vremea aia era moda curieratului rapid. aveau nevoie de masini.luati si acei giranti si vorbiti cu ei . O avea si Bobar ca noi toti bubele lui dar nu-i bagati omului ce nu merita. Mi-as dori sa fiti la CAR si sa vedeti o singura zi ce probleme au oameni.Dar cred Domnule Docea ca ati trecut si dumneavoastra pe acolo atunci cand nu puteati plati un credit minor. Oare Bobar a fost de vina ca a incercat sa va ajute.Astept un comentariu din partea dumneavoastra referitor la ce va spun eu. Dati dovada de omenie.
#5 rusu constantin30.06.2015,  09:36:26
Creditele neperformante acordate de CAR se pot constitui dovezi materiale ale săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe grave pentru bunul mers al unității. Introducerea în contabilitate a unor acte neconforme cu realitatea face dovada înșelăciunii,falsului și a traficului de influență. De luat aminte : acest BOBAR nu v-a fi anchetat și verificat sub nici o formă, nici de DNA și nici de Parchetul Petroșani. Cârdășiile ordinare între diverși polițiști,procurori, judecători, avocați și oameni politici din Valea Jiului sunt patronate cu maximă grijă de către serviciile de informații. Indivizii din servicii, "monitorizează, se infiltrează, raportează (???!!!) și urmăresc infractorii pentru a împărți prada " .Dețin dovezi clare precum că SRI are cunoștință de jafurile din CAR-uri și se prefac a nu-i interesa subiectul. O justiție de tot râsul și un popor umilit și înșelat. Arhiva subsemnatului obținută după 8 ani de investigații jurnalistice stă mărturie și dovadă relevantă că tot ce am afirmat în presă este adevărul bazat pe probe legale, precise,temeinice,relevante și utile. Semnez cu numele real și îmi asum răspunderea celor scrise.
#6 simi30.06.2015,  10:28:49
incredibil ce spune ti politia petrila acopere smenurile lui bobar ar fi interesant sa va interesati la politia petrila sa vedem cum s a finalizat plingerea depusa de doamna radulescu n din petrosani/
#7 rusu constantin30.06.2015,  10:31:02
Îmi asum răspunderea în cazul în care sunteți de acord să publicați documente (în copii xerox) care dovedesc în mod clar spolierea finanțelor asoc.pens.Petroșani. Vă rog să-mi răspundeți și în situația în care nu acceptați propunerea subsemnatului. Sănătate vă doresc.
#8 Doru30.06.2015,  10:48:47
Cam tarziu,dar niciodata nu-i tarziu,Bobar si cu sleata lui sa primeasca ce merita....speram,aduce o imagine negativa Orasului Petrila,toti care l-au cunoscut stiu acest lucru...RUSINE D-nule Bobar,cati bani incasezi pe luna ,ce pensie ai ??...D.N.A. spor la treaba !
#9 bebe30.06.2015,  13:19:46
deja v a sunat bobar de cenzurati comentariile....
#10 CD30.06.2015,  15:43:43
Pentru "girantul". Toate imprumuturile acordate subsemnatului de CAR Petrila IFN au fost achitate de mine integral, cu dobanzi, penalitati (daca a fost cazul) etc. Toate imprumuturile acordate au tinut cont de veniturile realizate si nu mi s-au acordat imprumuturi preferentiale. Deci, indiferent de sustinerile dvs., nu aveam nevoie sa ma ajute in niciun fel dl. Bobar sau orice alt angajat al CAR Petrila IFN. Sunt si in prezent membru al CAR Petrila IFN si nu am imprumuturi in derulare de cativa ani. Asadar, nu incercati sa ma conexati in vreun fel cu vreun ajutor de la dl. Bobar pentru ca nu a fost cazul. Nu incercati sa treceti in derizoriu informatiile din articol schimband subiectul. Sunt un marunt membru cotizant al CAR, nu am datorii catre acest IFN si nici solicitari de imprumuturi. Asadar, nu ar avea de ce sa fie de vina dl. Bobar pentru ca, va repet, toate imprumuturile subsemnatului au fost achitate (cu dobanzi si penalitati - daca a fost cazul), iar CAR Petrila IFN nu i s-a produs niciun prejudiciu.
#11 victima30.06.2015,  16:16:33
Sunt una din victimile acestui CAR. Se roaga de tine pana te prind apoi nu mai scapi de ei asta este CAR Petrila pe care Bobar il conduce in sistem mafiot ca de ani de zile nu au mai fost alegeri libere acolo ci numai aranjamente pentru consiliul director iar Bobar ii santajeaza pe toti. Sa mearga si DNA si controlul financiar sa vada ce se intampla acolo.
#12 cetateanul30.06.2015,  18:58:28
in spatele acestui articol e prietenul paducica ,dar de ilegalitatiile facute de el la primarie ,nu scrie nimeni ,sau de milioanele de eu din defrisari ?
#13 unpr30.06.2015,  19:09:28
După înscăunarea la em lonea ,a dir Petrescu de către paducel si Păduraru ,e,clar ca psd din Petrila pierde alegerile la fotoliul primăriei,castigator.ilie.p. Chiar. Daca e organizatia cu un număr mare de membrii, nu reuseste sa impună un director la mina.vin lnl si praf se alege de psd.
#14 Costel30.06.2015,  19:22:39
Ca de obicei aceleași povești, nefondate, neverificate, fără un punct de vedere al CAR Petrila IFN. Unde este profesionalismul de jurnalist? Din câte surse a-ți verificat informațiile? Verificați rezultatul cercetărilor care s-au făcut de către Poliția din Petrila la sesizarea împrumutului d-nei Rădulescu. Greșeala CAR Petrila a fost că nu a acționat împotriva doamnei respective pentru denunț calomnios. În rest nu a scăpat și nu va scăpa nimeni fără să achite împrumutul acordat. Dar acest lucru îl știți d-le Docea, parcă și dumneavoastră ați crezut că CAR este un sat fără câini, de unde poți să iei și să nu dai înapoi. Nu cred că există instituție financiară în lume care să nu recupereze împrumuturile.
#15 johny30.06.2015,  19:28:47
in cazurile barbu si girliste imprumuturile acordate au depasit cu foarte mult posibilitatile lor financiare ere clar ca se ve ajunge la executare iar doamna radulescu n a fost membra car niciodata ,actele depuse la dosar erau false iar girantii n au semnat la ghiseu asa cum e procedura ,exista o plingere din anul 2012 in acest sens la politia petrila ,a mai fost un caz pop caruia i s a oferit un imprumut care ii depaseau posibilitatile pentru a cumpara un autoturism apartinind cuiccuiva din conducerea car.
#16 ionica30.06.2015,  19:32:40
dl docea va rugam daca puteti afla ce depozit are dl bobar la faza b si daca dinsul si amicii sai incaseaza o dobinda preferentiala dubla decit a depunatorilor cinstiti si onesti gura lumii spune ca in acest an dobinda incasa ta de dl bobar a fost de citeva miliarde lei vechi.de asemenea daca sediile cumparate dde car in petrosani si vulcan nu sint supraeveluate.
#17 pentru „victima”30.06.2015,  19:32:41
Băi „victimă”, parcă îl văd pe Bobar cum umblă după tine, în genunchi, să te convingă să iei împrumut. Nu ai specificat câte zile, luni, a insistat să iei împrumutul. Poate ne spui că s-a jurat că nu trebuie (dacă nu vrei), să restitui împrumutul. Să știi că mi-a dat o lacrimă când am citit cât rău a putut să îți facă Bobar.
#18 ION01.07.2015,  06:51:06
DACA GIRANTUL EW UN GRASAN SLINOS CARE PUTE SI MAI ARE UN SINGUR DINTE PE MAXILAR E CLAR E O SLUGA SUPUSA A LUI BOBAR CUNOSCUT IN ZONA DREPT COLT ALB MAI CIUPESTE SI EL FARAMITURI DE LA CAR SI SCRIE DE BINE DE NEA GHITA .
#19 ILIE01.07.2015,  06:52:12
iata cu cine vrea psd sa conduca petrila cu doi papagali un camatar si altul un curvar care si a lasat femeia.
#20 rusu constantin01.07.2015,  12:07:11
Cu respect, domnule director Cătălin Docea, vă rog să-mi răsundeți la propunerea făcută de subsemnatul. Sănătate vă doresc !
#21 marius01.07.2015,  17:55:42
la car petrila nu s au mai organizat de mult alegeri cinstite in care bobar sa prezinte un bilant cinstit ,a fost abil si si a format un comitet director din slugi carora le arunca cite un os si care ii aproba toate magariile organele statului ar trebui sa se implice mai ales ca semnale negative sint multe ,dar bobar se lauda peste tot ca are intre beneficiarii celebrelor dobinzi la faza b politisti,politicieni,ziaristi si oameni influenti oare asta ne e o forma de trafic de inflenta ,abuz in functie sau chiar si unele incopatiblilitati.
#22 CURCUBEUL VAII01.07.2015,  19:51:42
AVETI DESTULE POSIBILITATI SA VA ALEGETI ALT ...CAR... IN PETROSANI,VULCAN SI LUPENI.
#23 MITA02.07.2015,  09:00:50
DL DOCEA VEDEM CU STUPOARE CUM SINTE TI ATACAT IN MAI MULTE COMENTARII BANUIM SCRISE DE ACELASI OM DE CASA AL LUI GH BOBAR UN ANUME ANATOLI BUTUZA .
#24 gore02.07.2015,  10:19:24
bobar=minciuna,trafic de influenta si nenumarate abuzuri in functie
#25 delia04.07.2015,  10:53:22
UN MARE ABUZ CARE ARE LOC DE VREO DOI ANI ESTE CA OAMENII DE LA PETRILA CARE SINT EXECUTATI PENTRU DATORII LA CAR CU COMPLICITATEA DIRECTORULUI CARE E O SLUGA A LUI BOBAR SINT EXECUTATI LA PLAFON MAXIM DE 30 LA SUTA DIN VENITURI NUMAI IN FAVOAREA CAR IFN PETRILA CU TOATE CA LEGEA SPUNE CLAR CA VALOAREA CUMULATA A RETINERILOR UNUI OM NU POT DEPASI 30 LA SUTA DIN VENITURILE SALE UN ABUZ LA CARE CA DE OBICEI POLITIA PETRILA A INCHIS OCHII.
#26 MISU04.07.2015,  19:09:09
Draga Delia esti pe langa subiect se poate retine 33 la suta din venitul net.Directorul sluga este doar de trei luni.cred ca stii si tu ca venitul net la mina este destul de mare asa ca laso cu 30 la suta. Esti penibila .Despre politie te asigur ca nu pot interveni ,deoarece retinerea se face pe baza unei hotarari judecatoresti de catre executorul fudecatoresc la cei care nu platec ratele. La CAR bani nu sunt ai lui BOBAR sunt ai membrilor sai.Dar toate acestea trebuia sa le stiti de cand erati Directoare.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter