29.06.2015,  20:39:54 | 7 comentarii | 1836 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Pentru că a gospodărit bine banii europeni, / Apa Serv a economisit 1,5 milioane de euro. Pe care directorul general Costel Avram îi va investi în trei proiecte aşteptate de cetăţeni
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. a luat decizia de a mai efectua trei lucrări de investiţii, de reabilitare de reţele de apă din trei zone ale Petroşaniului şi Petrilei. Important de reţinut că lucrările se vor face cu banii europeni economisiţi după lucrările primei etape a proiectului integrat, circa 1,5 milioane de euro.Directorul general Costel Avram a prezentat cetăţenilor pe teren, prin intermediul presei, despre ce este vorba. 
 
Prima oprire a fost în Bosnia.
„După cum ştiţi, prima etapă a proiectului european derulat în perioada 2007-2014, în valoare de circa 40 de milioane de euro, s-a încheiat. La el există economii în valoare de 1,5 milioane de euro, bani care trebuie folosiţi cât mai repede, ca să nu-i pierdem, termenul fiind 31 decembrie 2015. Împreună cu colegii mei din conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. am hotărât care sunt lucrările care trebuie efectuate în regim de urgenţă cu această sumă de bani rămasă, astfel încât să facem totul să folosim aceşti bani cu folos şi foarte rapid şi eficient. În urma consultărilor, cele trei lucrări vor fi făcute în următoarele zone: în zona aceasta unde ne aflăm, în apropiere de Bosnia, unde vor fi reabilitate reţelele de apă care duc sus la bazinele de la UMIROM – ceea ce va însemna că după această lucrare în Bosnia nu vor mai fi probleme când există restricţii de apă; a doua zonă este Moliviş-Petrila – o zonă unde oamenii, circa 40 de familii, au mari probleme deoarece nu este apă deloc, sau acolo unde este apă presiunea e foarte scăzută şi reţeaua nu poate fi folosită (lucrarea dorim s-o terminăm aici undeva spre finalul lunii septembrie); zona 9 Mai - intersecţie avion din municipiul Petroşani – reabilitarea unei reţele de apă vechi şi care ne dă multe probleme în prezent”, ne-a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA Costel Avram.
 
În Bosnia nu vor mai fi pierderi la reţeaua de apă la final de an! 
Inginerul Florin Donisă ne-a oferit alte câteva detalii tehnice referitoare la lucrarea care va face ca în Cartierul Bosnia să nu mai fie atâtea pierderi de apă şi probleme, mai ales atunci când apa este restricţionată pentru anumite lucrări în zona Petroşani Nord. „Aici unde suntem vor fi efectuate lucrări de reabilitare la reţeaua de magistrală care alimentează rezervorul din Dărăneşti. Se va efectua o traversare nouă peste Jiu, vorbesc de acele conducte pe care le vedeţi. De asemenea, se va reabilita toată reţeaua până sus la rezervor, astfel încât pe viitor să se poată asigura atât calitatea apei, cât şi continuitatea alimentării cu apă în zona Bosnia, dar şi în zona de nord a Petroşaniului. Constructorul va trebui să se încadreze până la sfârşitul anului cu toate lucrările acestea”.
 
Apă curentă pentru 40 de case din Moliviş 
Ajunşi în zona Moliviş, pe şoseaua de centură a Petrilei, am fost întâmpinaţi de către un angajat al primăriei. 
„De aproximativ doi ani, sunt probleme cu alimentarea cu apă în Moliviş, vorbesc de o parte din case care sunt branşate la reţeaua de apă, dar nu au presiune pe coloană din cauza faptului că sunt în vârf de deal. Din această cauză, ei nu pot folosi maşinile de spălat haine, nu pot folosi boilerele, iar ca să folosească cât de cât apa trebuie să pună în funcţiune tot felul de pompe şi de instalaţii improvizate. În ceea ce priveşte cealaltă parte de case, acestea nu sunt nici măcar racordate la reţea, iar din această cauză aceşti oameni au şi mai mari probleme în gospodării. Din aceste cauze, am solicitat celor de la Apa Serv să facă o investiţie în zonă pentru ca oamenii să poată să aibă în sfârşit presiune la coloana de apă, vorbesc de cele aproximativ 10 familii branşate, iar celelalte circa 30 de familii să se branşeze şi ele la reţeaua de apă, în condiţii optime, astfel încât toate cele 40 de familii din Moliviş să beneficieze de apă potabilă în gospodării. Vreau pe această cale să-i mulţumesc domnului director general Costel Avram că a găsit în cele din urmă posibilităţi de finanţare la această lucrare de investiţie. Probleme cu apa la Petrila mai sunt în Colonia Cimpa, dar ele sunt în curs de rezolvare, în zona Birăoni (unde Apa Serv are conducta aproape de case şi se poate rezolva uşor), Tirici şi Valea Cimpii – ambele în curs de soluţionare. Practic, când se va rezolva problema apei la cele aproximativ 100 de case (cu tot cu Molivişul unde ne aflăm), putem spune că la Petrila în proporţie de 80%, ba chiar 90%, introducerea apei potabile în gospodării este rezolvată”, am reţinut din cele spuse de angajatul primăriei.
 
Magistrala de apă a Petroşaniului - reabilitată integral 
În fine, împreună cu directorul general Costel Avram, cu directorul de proiect Monica Tarcea şi  ing. Florin Donisă, jurnaliştii au ajuns şi în zona de unde va fi dat startul celei de-a treia lucrări de care vorbea şeful de la ape, respectiv strada 9 Mai din Petroşani din zona Dimitrov. De aici, de undeva dinspre capătul garajelor, înspre drumul spre centură va fi dat startul lucrării, care va merge pe trotuar până la intersecţie, în zona avionului de lângă spital. Aici, cei de la Apa Serv au scos harta şi ne-au dat alte câteva explicaţii tehnice.
„Vorbim de magistrala care face legătura între Petroşani Nord cu Petroşani Sud, cu această conductă, cu alte cuvinte, se poate alimenta cu apă fie nordul dinspre sud, fie sudul dinspre nord. Noi vom devia traseul existent deoarece conducta merge pe sub strada 9 Mai, proaspăt reabilitată, coborâm cu noua conductă până jos la drumul de centură, apoi pe sub trotuar până la sensul giratoriu. Se traversează sensul giratoriu şi vom ajunge până la pârâul Slătinioara. Cam acesta este traseul, după cum vedeţi şi pe hartă”.
 
Cele două componente ale proiectului
„Acestea sunt cele trei lucrări şi mă bucur că le putem face anul acesta. Sunt lucrări importante, necesare, iar după ce vor fi finalizate vor scădea în continuare pierderile de apă de pe reţea. Încet, încet, reţelele de apă vor fi toate aşa cum trebuie, etapa a II-a a proiectului fiind de-acum cea mai importantă în acest sens. Dar toate la timpul lor”, a încheiat Costel Avram.
Mai trebuie specificat faptul că, conform datelor prezentate de cei de la Apa Serv, Contractul de finanţare pentru implementarea proiectului  „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului) – Economii”, semnat în data de 8 iunie 2015, are o valoare totală de 5.994.831 lei şi are două componente: 1. Contract de lucrări – VJ 08 – Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată (Valea Jiului) – Economii; 2. Contract achiziţie utilaj – pentru intervenţie şi întreţinere reţele de alimentare cu apă şi canalizare (autospecială cu sistem de încărcat şi transport containere cu cârlig – 1 bucată şi buldoexcavator – 1 bucată).

Comentarii articol (7 )

#1 HHO30.06.2015,  06:37:46
BANII EUROPENI SUNT CU DESTINATIE CLARA,DACA EXISTA ECONOMII SE RETURNEAZA ( FELICITARI MANAGERULUI),NU SE FOLOSEC DUPA BUNUL PLAC. O NOUA INVESTITIE:PROIECTARE,AVIZE,SURSA DE FINANTARE E.T.C RESTUL E !!!!!!!
#2 vasile30.06.2015,  07:50:30
Va rog sa aveti prioritar si canalizarile care sunt o problema in vale ,sunt inca strazi care nu nu au canalizari blocuri care sunt pline cu rahat din cauza canalizari facute prost si sunt adevarate focare de infectie .in VULCAN cartier dalas apa menajera inca mai circula pe strada
#3 rusu constantin30.06.2015,  09:46:18
Sincere felicitări autorului acestui articol. De fapt și de drept maestrul CORNELIU BRAN nu se dezminte. Cât despre OMUL DE VALOARE, COSTEL AVRAM, doar atât : un gospodar onest de o moralitate dincolo de orice suspiciune, caracter integru și un politician desăvârșit. Așa OM ne-ar fi de mare trebuință în scaunul de PRIMAR AL MUNICIPIULUI PETROȘANI. Un moldovean cu multă știință și un bun organizator, cu inima lângă omul de bună credință.
#4 adi30.06.2015,  15:42:20
Hai dom' Rusu, las-o dracu'. Sa se duca primar la el in sat, in moldova. Recunosc, e un moldovean descurcaret. Cu imaginea bine spalata si apretata in presa locala, contra cost, se intelege. Un moldovean care a venit in tenisi la Petrosani si a mancat biscuiti cu gem. Acum pute de bogat ce e, din e a "agonisit" (circa 10% din lucrari). A trecut din partid in partid ca sa ii fie lui bine, cred ca nu a muncit in viata lui nimic, a fost doar sef. Nu exista proiect european cu bani "economisiti". Ce nu se cheltuieste se restituie, punct. Economia probabil a facut-o din carpelile drumurilor. Uitati-va cum arata toate drumurile unde au bagat apa si canalizare: dezastru, acoperite cu lut, nisip si piatra. Legea spune ca trebuiesc readuse la starea initiala, ceea ce nu se intampla.
#5 musiu30.06.2015,  17:19:33
economia la investitii = nerealizari nu mai laudati politicienii ca nu merita
#6 Dănuț30.06.2015,  21:25:14
FONDURILE EUROPENE ECONOMISITE,SE RETURNEAZĂ CLAR. NU AI VOIE SĂ FOLOSEȘTI FONDURILE EUROPENE,DECĂT ATÂTA CÂT SA PREVĂZUT IN CONTRACT ,DUPĂ APLICAREA PROCEDURII DE ACHIZIȚIE ,DUPĂ CAZ. ESTE FIRESC ,CA ÎN URMA UNEI LICITAȚII, SE ÎNCHEIE UN CONTRACT, CLAR ,PENTRU IMPLEMENTAREA PROIECTULUI PENTRU CARE SA ÎNCHEIAT CONTRACTUL. REALIZAREA UNOR OBIECTIVE NOI, CARE NU ERAU PRINSE IN CONTRACT,PRESUPUNE O ALTĂ PROCEDURĂ,O ALTĂ DOCUMENTAȚIE ,O ALTĂ APROBARE. Ori informația NU ESTE CORECTĂ, ori vorbim despre O INFORMAȚIE MANIPULATĂ POLITIC,PENTRU O CAMPANIE DE IMAGINE INCORECTĂ. SAU POATE FI O INFORMAȚIE INCOMPLETĂ, DAU DATĂ PARȚIAL , IN SCOPUL DE A SCOATE DIN CONTEXT, ADEVĂRATA PROCEDURĂ DE IMPLEMENTARE,PUTÂND FI VORBA DE FAPT DE O ALTĂ ETAPĂ ,A INVESTIȚIEI GENERALE, PARTE DIN PROGRAMUL GENERAL DE MODERNIZARE ȘI EXTINDERE APĂ-CANAL ÎN VALEA JIULUI,CEIA CE NU ESTE RĂU. DAR SĂ ÎNCERCI SĂ SPUI CÂ DIN ECONOMIILE FĂCUTE DOAR PRIN FAPTUL CĂ LA LICITAȚIE,FIMA CÂȘTIGĂTOARE A OFERTAT UN PREȚ MAI MIC, NU PRA ESTE ÎN REGULĂ.
#7 Jean01.07.2015,  08:25:40
Să candideze primar acolo la el în Moldova. Traseist politic. Unde e bine,hop și el. Să îmbogățit nu prin muncă cinstită. Cum nici alți politruci din țara asta nu sau îmbogățit prin muncă cinstită. Toți care au funcții de conducere " băga mâna în borcanul cu miere" unii băga ambele mâini. Nu există în România politician cinstit!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
►Şi tot de la distanţă pot fi prinşi şi cei care „aranjează” noile contoarele de apă montate la case[..]
24.06.2015, 19:43   |    6 comentarii
În decursul zilei de joi, 5 martie, conducerea Apa Serv Petroşani, în frunte cu directorul general Costel Avram, şi [..]
05.03.2015, 20:43   |    1 comentarii
Iarna aceasta foarte multe conducte şi ţevi au plesnit, dându-le serioase bătăi de cap celor de la societăţile de term[..]
24.02.2015, 20:00   |    5 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter