29.10.2011,  12:17:43 | 0 comentarii | 1933 vizualizari
La Asociaţia Culturală LES AMIS DE LA FRANCE - Petrila, un nou vernisaj foto: / „Clipiri”
de Marian BOBOC

● Partener media „Ziarul Văii Jiului”

Această  expoziţie de artă fotografică a fost, de fapt, o primă „evaluare” a proiectului asociaţiei Tabăra de creaţie „Artă & Natură”, recent organizată la poalele Munţilor Parâng. Și pentru acest vernisaj, zile întregi, s-a lucrat în echipă. A fost o activitate laborioasă, constând în selecţia fotografiilor doar pe două tematici, macro şi peisagistică, în prelucrarea fotografiilor, în panotarea acestora în funcţie de elementele sugestive, de încadrare şi de cromatică.

Au expus membrii Clubului de Arte Vizuale „Zenith” din cadrul asociaţiei: Ioana Alexandra BRÄ‚TESCU, Vlad-Theodor CIONTESCU, Aura-Denisa CREȚESCU, Kristina-Monika FODOR, Ramona-Alexandra RUSU, Anda STANCU, Ștefan Bogdan TOTORAN.

 

Petre Mănici - fotograful senior

Pe perioada elaborării expoziţiei, dar şi la vernisaj, Petre Mănici, fotograful senior, a fost alături de fotografii juniori, apreciin­-du-le progresul, oferindu-le sugestii, propunân­du-le noi tematici şi raiduri foto. 

 

Petrila - un loc de pelerinaj cultural

Și la acest vernisaj, al treilea din vara aceasta, au participat în special persoane din Petroşani - semn că Mediateca Francofonă „Jean Monnet” existentă în sediul asociaţiei a devenit un reper cultural pentru Valea Jiului. Acest vernisaj a fost organizat pentru a sărbători - şi la Petrila - Ziua Internaţională a Tineretului, eveniment înscris în calendarul ONU. 

La eveniment au participat bunici, părinţi şi prieteni ai celor care au expus, dar, fireşte,  şi unele cadre didactice: Gilbert Danciu (director, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” - Petroşani), Constantin Dorian Barbu (director, Clubul Copiilor - Petrila), Daniela Ciontescu, Ramona Asan, Constantin Fotău, Artur Braiţ, Petre Birău, Aida Roşca, Alin Roşca. Au mai participat Ion Cristescu (Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale), Ilie Pintea (Radio România Actualităţi).

Toţi au fost încântaţi de lucrările expuse, dar şi de faptul că sediul asociaţiei este primitor, cochet, dar şi modern prin cele peste 2.200 de volume existente pe rafturile bibliotecilor cât şi de dotările de care asociaţia dispune: calculatoare, imprimante, televizor, aparate foto, cameră video.

 

„Nu am decât să-i felicit pe copii... ”

Valoarea fotografiilor, activităţile şi perspectivele asociaţiei, toate acestea au fost apreciate şi în unele luări de cuvânt.

Gilbert Danciu: „Mă bucur că o parte dintre cei care au expus sunt elevi ai Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Petroşani. Apreciez iniţiativele dlui Zmău. Văd că atunci când cadrele didactice sau o mare parte din ele sunt în vacanţă, e bine că asociaţia preia activitatea educativă şi mă bucur că organizează astfel de activităţi”.

Ion Cristescu: „Nu am decât să-i felicit pe copii, să-i rog să participe cât mai mulţi la asemenea activităţi, să facă o publicitate a activităţilor printre colegi, să-i atragă alături de asociaţie şi să le urez succes. Mi-au plăcut fotografiile şi vă urez succes pe mai departe”.

Autorii fotografiilor au fost răsplătiţi cu numeroase ropote de aplauze, dar şi cu diplome de participare, oferite de asociaţie.

 

Clubului de Arte Vizuale „Zenith” aşteaptă noi membri...

Pe unul dintre panouri nu era expusă nicio fotografie, ci doar un anunţ mic, dar provocator: „Asociaţia Culturală LES AMIS DE LA FRANCE aşteaptă noi membri în cadrul Clubului de Arte Vizuale ZENITH...Vor primi sfaturi şi spaţiu expoziţional...”.

Și nouă, redacţiei Ziarului Văii Jiului, ne face o plăcere să mediatizăm acest gen de activităţi mai ales culturale, subscriind tacit la ceea ce Ionel Zmău, preşedintele fondator al asociaţiei, declară mereu: „În România, nu există doar persoane cu dizabilităţi, copii abandonaţi sau bătrâni părăsiţi de cei apropiaţi sau de soartă. Există şi starea de normalitate - cea europeană, spre care tindem. Asociaţia Culturală LES AMIS DE LA FRANCE este deschisă în special copiilor şi tinerilor, urmărind promovarea valorilor Uniunii Europene: accesul la cultură şi la educaţia nonformală, cetăţenia activă, pluriculturalismul...”. Dorim, la rându-ne, mult succes acestei asociaţii.

 

 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter