14.07.2015,  18:58:34 | 13 comentarii | 4932 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deputatul Resmeriţă declanşează jihadul împotriva salariilor şi indemnizaţiilor nesimţite din minerit. După 1 august, cei ce vor avea venituri lunare nete mai mari de 5.000 de lei de la stat îşi pierd sprijinul politic şi zboară!
de Cătălin DOCEA

Cristian Resmeriţă, deputat PSD de Valea Jiului, le-a cerut marţi directorilor din minerit, dar şi reprezentanţilor în AGA şi CA-uri (unii chiar colegi de-ai săi de partid, ori chiar rude prin alianţă), o minimă dovadă de bun-simţ. Totul a plecat de la scandalul declanşat de salariul ABSOLUT NESIMŢIT, un brut de 24.300 de lei lunar, la care se adaugă sporuri, încasat de către actualul director general al CEH SA, Constantin Jujan. Domnului Jujan, spune Resmeriţă, i s-ar băga lunar pe card peste 400 de milioane de lei vechi, în total dispreţ faţă de situaţia economică actuală a colosului industrial (conturile CEH SA sunt blocate, alte executări silite sunt pe drum, salariile şi bonurile se dau cu întârziere plus că nici vorbă de performanţe economice în minerit şi energie ş.a.).

Cristian Resmeriţă s-a arătat în repetate rânduri dispus să susţină, la Bucureşti, orice propunere argumentată de redresare economică a activităţii din minerit şi energie. Cererea s-a lovit de un zid de indifenţă. Şi din partea directorului general Jujan, care ieri a transmis o demisie pe adresa ministerului, şi din partea sindicalistului Petre Nica, zis “Bebe”, unul dintre groparii acestei zone. De ce este şi Bebe printre groparii mineritului? Pentru simplul fapt că, pentru avantaje mărunte, a forţat semnarea unui CCM nerealist, în care erau prevăzute drepturi cu nemiluita, în totală discordanţă cu posibilităţile şi performanţele economice ale CEH SA. Ce ar fi preferat minerii? Bani mai mulţi, sporuri şi facilităţi pentru un an, iar mai apoi să rămână fără locuri de muncă? Sau drepturi şi facilităţi corecte, care să poată fi acordate, şi o mai mare siguranţă a locurilor de muncă? Noi zicem că partea a doua e mai realistă. 
 
În ultima perioadă,...
...deputatul de Valea Jiului a făcut o serie de interpelări cu privire la situaţia CEH SA. Printre altele, în luna aprilie a.c., a cerut să afle şi salariul directorului general Constantin Jujan. Răspunsul ministerului, datat 09.07.2015 (deci cu o foarte mare întârziere) a picat ca o bombă: salariul brut al d-lui Jujan a fost, în martie a.c., de 24.300 de lei. Resmeriţă a făcut şi calculele. Dacă adăugăm sporurile, de 130%, şi scădem impozitele, şi ele consistente, rezultă că dl. Jujan bagă lunar la portofel peste 400 de milioane de lei vechi. Să-ţi tremure carnea pe tine de nervi, nu alta!
 
“Este total imoral!”,...
...spune deputatul Resmeriţă. Care a solicitat ca, până cel târziu la 1 august 2015, salariile şefilor din minerit şi energie (la CEH SA şi SNÎMVJ SA) să fie plafonate la maxim 5.000 de lei net (inclusiv pentru directori de exploatări şi divizii), iar indemnizaţiile membrilor CA şi AGA, care şi ele tindeau spre 5.000 de lei lunar, să fie reduse proporţional. Dacă un reprezentat în CA câştigă aproape 5.000 de lei pe lună, ar urma – conform propunerii lui Resmeriţă – să câştige în jur de 1.000 de lei. În actualul context, salariile propuse de Resmeriţă par realiste, lumeşti. Cine nu se conformează, îşi pierde sprijinul politic şi zboară din funcţie. Pe lista celor astfel vizaţi de Resmeriţă se află şi mai mulţi pesedişti, cum ar fi directorul Anghel de la Închideri Mine, pesedist şi cumnat cu Resmeriţă, dar şi membrii CA de la SNÎMVJ SA, pesediştii Bobar şi Radu Sorin. Şi mulţi alţii.
 
Cum s-a ajuns,...
...totuşi, la aceste salarii şi indemnizaţii nesimţite? Resmeriţă crede că stimularea financiară a directorilor şi liderilor, plătiţi regeşte, a determinat semnarea de către aceştia a protocolului care, în esenţă, girează dispariţia mineritului de pe aceste meleaguri. Poate că pentru dl. Jujan şi dl. Nica, pensionabili azi şi aflaţi de ani de zile la încasare, nu mai contează ziua de mâine, când statul le va băga pensii babane pe card. Dar, oare, oamenii simpli din Valea Jiului nu au dreptul la un viitor?
 
Resmeriţă spune că,...
...numai în condiţia în care Complexul îşi permite, economiile făcute prin eliminarea salariilor şi indemnizaţiilor nesimţite ar trebui să ajungă la personalul direct productiv. Adică minerul, cel care dă efectiv cărbune, ar trebui să fie primul recompensat suplimentar. Abia apoi cei care-i stau în cârcă.
 
Era să uităm că,..
...în conferinţa de presă de marţi, deputatul Resmeriţă a anunţat că va face şi plângeri, unele chiar penale. Ministrului Gerea, pentru răspunsurile date cu întârziere. Dar şi responsabililor din minerit, pentru jefuirea constantă a bugetelor publice prin salariile şi indemnizaţiile nesimţite menţionate. Vom reveni.
 

Comentarii articol (13 )

#1 gogu14.07.2015,  21:43:08
Munca de jos trebuie platita mai bine nu munca de birou toate utilitatile si preturile la alimente au crescut dar salariile muncitorilor din minerit si energie au fost stopate de citiva ani buni cu pretextul ca nu sunt bani, intradevar de unde sa mai fie daca ei si-au facut salari nesimtite.
#2 siretul15.07.2015,  00:02:03
oricum CEH nu va mai merge mai mult de 3 luni asa ca isi face si el campanie pe final insa atatia ani de ce nu a spus nimic in legatura cu asta si la SNIMVJ unde este cumnatasu sau cat timp a fost Dragoi ? acum s-a trezit el sa mai puna niste voturi ca este pe minus.
#3 alinus15.07.2015,  00:07:50
cretinoidul asta stie ca cumnatul lui incaseaza 230 milioane lunar net si aincasat anul acesta o prima de un miliard nu i e rusine va rugam publicati si veniturile lui anghel dir snim vj si cumnatelul deputatu;ui.
#4 antibolsevic15.07.2015,  00:42:37
Trebuie sa existe o clara departajare si in cadrul salariatilor bugetari,in functie demai multi factori:studii,pregatire profesionala,eficienta sociala.Nu este firesc sa existe o diferenta prea mare intre salariul minim si cel maxim, cred ca 1 la 8 cum era in perioada anterioara anului 1989 si nu 1 la 15 cum se doreste acum. De asemenea, nu trebuie sa se admita,la stat,ca un om cu studii superioare, debutant ori cu toate gradele/gradatiile/treptele, sa castige mai putin decat un om studii medii ori doar profesionala, altfel nu putem incuraja tineretul studios sa se angajeze,in tara,in sectorul educativ, medical,altfel migratia creierelor inteligente va continua...
#5 Vladut15.07.2015,  01:14:18
O PLANGERE PENALA LU JUJAN SI ROZMENTEMUIC CARE ASCUND FURTURILE DE LA MINA VULCAN DE CUPRU SI ASA ZIS FIER VECHI SI DE TERMOFICARE DE LA UZUINA PAROSENI.PAI ASTIA CHIAR NE CRED PROSTI DL REZMERITA?
#6 tesa2 15.07.2015,  06:50:30
Gogule, nu uita ca eu pot face munca de jos, pot plimba o geanta cu scule prin subteran pot da si la lopata da tu si cu Razmerita nu puteti face munca mea. E drept ca prin birouri sunt si nevestele celor de la sindicat, ale politicienilor , unele amante care habar nu au ce trebuie sa faca dapai sa mai si faca un lucru ca lumea. E o prostie mai mare ca el ce vrea Razmerita. Ca sa mearga treaba ar trebui marite salariile cele mai mici ca aici ai dreptate Gogule, preturile au crescut si salariile nu au crescut. Asta nu o sa inteleaga unul ca Nica.Fara sa fiu stimulat ma fac ca muncesc.
#7 RUSINE ROMANIA15.07.2015,  08:03:34
OAMENI CINSTITI,CARE MUNCESC IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI,NU SUNT PLATITI LA ADEVARATA VALOARE A LOR. EXEMPLU:MEDICI,PROFESORI E.T.C.FACETI UN SIMPLU CALCUL CATI PROFESORI POT AVEA SALARIILE PLATITE COMPARATIV CU SALARIUL PREZENTAT MAI SUS...COMPARATIA E MULT MAI GROAZNICA DEOARECE ACESTI $OAMENI$,NU MAI DISCUTAM DE SINDICATELE DE CARTON,PUN LACATUL PE VALEA JIULUI.
#8 valea jiului15.07.2015,  09:08:06
Da Domnule Rasmerita exact cum spui tu, din 2016 se declanseaza jihadul ,incep alegerile locale si parlamentare si tu nu o sa mai fi votat,la primaria lupeni jihadul din hunedoara a demonstrat ca banii alocati ca mita electorala in 2012 au fost acordati ilegal bani alocati din bugetul local ,spre bucuria cetatenilor acesti bani vor fi recuperati ,pacat ca de la oamenii beneficiari,acesti bani trebuie opriti din salariul celor care au pus semnatura si de la taticul penal.In 2016 ERA Rasmerita dispare ,va veni un nou primar la Lupeni si sper ca aceste va cere un audit asupra primariei si acel jihad de care vb matale va fi foarte usturator.Doar vorbele sunt de tine faptele nu se vad deloc si nici nu sau vazut pe perioada mandatelor clanului .
#9 costy15.07.2015,  09:12:42
Numai Jujan are salariu nesimtit,Dragoi il avea pe merit??!!
#10 webasto15.07.2015,  10:05:28
resmerita asta e fantastic, ca sa iasa senator face si pe dracu-n 4, se leaga de salarii ca asta prinde bine la votanti chiar daca da in colegi de partid si rude, e bine totusi daca s-ar face ceva dar musiu resmerita nu asta e intentia lui ci VOTURILE, propunem sa candideze in statul islamic
#11 MOSU15.07.2015,  10:47:58
INTREBARE? Cei care se arata suparati pe Razmerita au ceva frustrari sau se regasesc cumva printre profitori sistemului ca tare mai sunt suparati probabil pleiada de pupincuristi dau si eu cu presupusul.
#12 ALIN15.07.2015,  11:56:02
OARE CEI CARE ASCUND VENITURI ILICITE SUB UN DAR DE NUNTA SAU UNUL DE BOTEZ CUM SE NUMESC ,ADEVARUL E CA SI DRAGOI SI JUJAN SI ANGHEL SI NICOLESCU SAU BOBAR SI RADU SORIN INCASEAZA BANI NEMERITATI MULT PESTE SALARIILE DIN ROMANIA .
#13 MIRCEA16.07.2015,  14:37:02
CE SPUNE DL DEPUTAT DE SALARIUL DE 50 MILIOANE PE LUNA INCASAR DE CONSILIERA DIR ANGHEL DOAMNA DONDERA CEA CARE INCASEAZA SI PENSIE SI A INCASAT SI 350 MILIOANE ORDONANTA OARE N AR FI FOST MAI CORECT CA DE BANII ASTIA SA FIE ANGAJATI 3 SAU 4 TINERI ABSOLVENTI?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Pe aceeasi tema
Prezentă joi, într-o emisiune la un post naţional de televiziune, deputatul hunedorean liberal Carmen Hărău a făcut o s[..]
02.08.2015, 21:45   |    0 comentarii
Miercuri, într-o emisiune la B1TV, deputatul hunedorean Carmen Hărău a abordat, într-o manieră extrem de dură, pro[..]
09.07.2015, 17:30   |    0 comentarii
Pierderi zi de zi
- Cu cât se produce megawattul acum? Credeţi că există şanse ca în viitorul [..]
06.07.2015, 23:27   |    3 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter