29.10.2011,  17:01:42 | 0 comentarii | 606 vizualizari
Primim la redacţie, / Despre niscai fapte petrecute la Cimitirul din Aeroport
de Ziarul Vaii Jiului

Stimată redacţie a Ziarului Văii Jiului,

Subsemnatul, Ioan Opriş, domiciliat în Petroşani, doresc să publicaţi în ziarul dumneavoastră, care este cel mai citit ziar din Vale, ce se întâmplă la cimitirul de lângă spital şi de lângă liceul economic.

 

Un cetăţean pe nume Dorel Vulcan, în calitate de administrator „fără acte de numire în această funcţie”, ia în primire pe toţi cei ce îşi cumpără un loc de veci de la preotul Pătraşcu, de la Biserica Sfânta Varvara din Aeroport şi care apoi se duc la cimitirul respectiv să îşi aleagă locul, cu cuvintele: „Nu mai am locuri decât la poarta 2 a cimitirului, restul sunt date toate”. Întrebat respectuos de către cine sunt repartizate aceste locuri, vine şi răspunsul: „De către mine, deoarece eu mă ocup de acest cimitir”.

Dacă acela care întreabă încearcă să-i arate domnului respectiv că, totuşi, mai sunt locuri de veci libere, dumnealui răspunde că ştie mai bine şi că ceea ce se vede sunt locuri „repartizate altor persoane”.

Cu chiu cu vai, îţi găseşti astfel un loc de veci, dar numai în partea de jos a cimitirului, în zona porţii 2, practic acolo pe unde se scurg toate apele, mocirla fiind până la glezne. Trebuie să vă spun tuturor celor care îmi citiţi aceste rânduri că în zona respectivă apa se scurge liber, cam pe unde vrea ea, a săpat deja în drumul ce urcă spre interiorul cimitirului, neavând o scurgere controlată printr-un eventual şanţ făcut de gropari în timpul liber. Cum să se mai ocupe de şanţuri şi de apă, dacă aceşti gropari, în timpul liber al orelor de muncă (deci, când nu au înmormântări sau gropi de săpat) fac îngrădiri de morminte din ciment, pe care încasează bani frumoşi, fără a elibera facturi, ci numai chitanţe, asta când e gata lucrarea şi nu când primesc banii (în acont), cum ar trebui?

Eu am apucat să-i dau arvună domnului Vulcan, 15 milioane de lei vechi, dar nu mi-a mai făcut lucrarea şi acum nici banii nu mai vrea să mi restituie, spunându-mi că, dacă încerc să fac presiuni asupra lui, repartizează locurile mele de veci unei alte persoane, cerându-mi să aştept să-mi facă lucrarea la primăvară, deşi termenul de predare era 1 noiembrie 2010, de Luminaţie, iar acum suntem la finalul lunii ianuarie 2011!

Culmea este că am aflat că nu sunt singurul păcălit, iar preotul Pătraşcu, pe care l-am contactat telefonic, mi-a spus, anul trecut, că îi va atrage atenţia respectivului domn să-mi restituie banii, însă aceşti bani nu mi-au mai fost restituiţi nici până azi! Cred că preotul ştie ce face acest om la cimitir, dar nu înţeleg de ce nu ia măsuri şi nu îl schimbă - deşi este în puterea dumnealui - deoarece e terenul parohiei unde slujeşte, iar administratorul este numit de către parohie?

În încheiere, fac apel prin intermediul presei că doresc să-mi primesc banii înapoi, nu mai vreau lucrarea de-acolo deoarece, între timp, am auzit şi de la alte persoane că domnul respectiv şi oamenii lui nu fac lucrări de calitate, adică, în loc de 50 de centimetri, cât ar trebui să fie adâncimea unei lucrări, dumnealor fac doar 20-25 de centimetri, deşi ei cunosc exact care ar trebui să fie adâncimea lucrării (care este una pe vecie şi nu pe 3-4 ani), sau care trebuie să fie cantitatea de ciment şi fier beton (grosimea) - nici pe astea nu le respectă, deşi ar trebui să o facă obligatoriu.

Am scris aceste rânduri pentru a-mi recupera banii (nu e vorba neapărat de sumă, ci mai mult de chestiunea morală a problemei) şi pentru ca să nu păţească şi alte persoane din Petroşani ceea ce am păţit eu.

Cu stimă şi respect,
Ioan Opriş

Petroşani, 30 ianuarie 2011


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter