29.10.2011,  11:57:17 | 0 comentarii | 616 vizualizari
Încă o călătorie cu trocariciul sau / Și proştii plâng câteodată
de Ziarul Vaii Jiului

Doar madam Lenţi s-a dat în trocarici, dar poftesc şi altele. De pildă, blonda-adjunctă Vass, cea cu zâmbetul cinic de unguroaică rasată, ca şi Lenţi „cadru universitar”, neică!, „mare specialistă”. În ce?! Dar aşteaptă, la rând, să păşească în trocarici şi Roberta, şi Sulfina, şi Ancuţa B.

 

 

Luaţi cu grija gigacaloriei, nimeni nu observă că mai toate femeile „împinse” în faţă în politichia românească sunt frumuşele. Împinse în faţă de marinelu’! îmi şopteşte Mefisto. No-no! Nu cădem în capcană! Marinelul nu împinge în faţă nici măcar pe fii-sa, din motivul simplu că el însuşi e „împins”. El e doar păpuşa Barbie ridicol-saşie şi nimic mai mult! Și Ceauşescu era la fel, nu-i duceţi grija! Zidul de la Târgovişte îşi „caută” aleşii, şi nu invers.

Dar să revenim la „cestiune”! îmi şopteşte Mefisto. Aşadar, să punem în rând primele cinci femei ale falimentarei politici româneşti şi un rând echivalent de cinci „bărbaţi”. Nu trebuie să fii expert ca să-ţi dai seama că, în timp ce primele sunt frumuşele, ceilalţi, dacă îl scoatem din rând pe Videanu (de fapt, l-au cam scos ai lui...), nu trebuie să te mai uiţi la Stan şi Bran! Dacă mai adăugăm, ca supleanţi, un Hoară, Spânu, Popoviciu, sau cine mai vreţi, facem de-un „comici vestiţi ai ecranului”. Cineva poate să obiecteze: românii au femei frumoase şi bărbaţi cam urâţei. E o pistă falsă! Împingerea în faţă a femeilor frumoase în prim planul politicii e o chestiune nu de gust, ci de primitivism politic. E chiar semnul sigur al unei dictaturi sângeroase şi derutate. Uitaţi-vă la frumoasa ucraineancă, acum gata de a fi „legată”, Timoşenco, să ne amintim de Evita Peron. Faptul că noi, românii, am împins în faţă nu o singură fostă missă, ci un pluton, ţine de lipsa de măsură a românului, dar şi de o mare disperare. Și nu e „vina” marinelului, pentru că nu marinelul dirijează Serviciile, ci invers! Un grup de Cineva, care n-a încetat să conducă  România de multe decenii, pune paiaţele pe două rânduri! Trece printre ele, mormăind: „Marinel, iar miroşi a trascău: du-te şi spală-te pe dinţi!”, „Bercovici, controlează-ţi mimica!” , „Oltean,  îţi pute gura! O fi de la broscoiu’ din gât! Marş... şi-l vomită!”. Trecând pe dreapta: „Lenţi, ţi-a crescut curu’! Mai încet cu sarmalele înfulecate pe la tăieri de pamblici!”, „Roberta, azi facem coafura mai înfoiată, să creadă lumea că ai cap mare şi ştii adunările!”.

Da, şi democraţiile trimit, din când în când, femei în avanposturi, însă niciodată pe motiv, şi ca singură calitate, că sunt frumoase. Sunt doamne de fier, de oţel, de mercăl... Pentru că zarul Lumii nu dă mereu şase-şase, şi foarte rar o femeie frumoasă e şi deşteaptă... 

Foştii băieţi cu ochii albaştri s-au metamorfozat, după vremi, în băieţoii cu cefe groase. Dar a căror principală calitate rămâne grobianismul funciar şi lipsa totală de imaginaţie. Ei cred că, dacă în jilţul aurit stă o femeie frumoasă, norodul prost uită şi de foame şi de sete. Alţii din jur au ceva mai multe idei. Preferă pu tin caratişti „subţiri”! 

Hai să încercăm a evita Peronul gol şi să privim înainte: poate trece, venind din Argentina spre  Carpaţi, trocariciul. Și dacă nu prindem loc în primul vagon al tro-cariciului, sigur în al doilea avem scaun rezervat!  Ca orice român fraier...

 

P.S. Dacă trece trocariciul de vineri şi nu mă mai vedeţi pe Peron, e semn că băieţii cu cefe groase şi-au făcut „treaba”. Atunci, mai am un singur dor: pe prima pagină a ziarului unde scriu gratis (dar necenzurat şi cu maximă vizibilitate - n.r.) să se titreze „Băieţi, pe Truţă l-a luat trocariciul comunitar! Dracu’ era prea pu tin, şi oricum la michiduţă are exclusivitate bee... Caligrafic am mai scris azi! Pa!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter