23.08.2015,  20:09:32 | 8 comentarii | 2451 vizualizari
Costel Avram, vicepreşedinte PNL Hunedoara: / „Când în locul profesioniştilor la conducerea companiilor de stat se preferă yes-men, rezultatele nu pot fi decât dezastruoase!”
de Ziarul Vaii Jiului
- Domnule Costel Avram, cum vedeţi situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ce se mai poate face pentru salvarea acestuia?
- Nu trebuie să ne minţim şi cu atât mai puţin nu trebuie să-i minţim pe oameni în legătură cu situaţia în care se află acum Complexul Energetic Hunedoara, situaţie care este foarte gravă, aproape la limita falimentului. Cred că parcursul pe care l-a avut CEH este, din păcate, demonstraţia cea mai curprinzătoare a felului în care implicarea factorului politic în conducerea unei companii de stat poate deveni o greşeală capitală atunci când funcţiile de acest fel se distribuie, în mod iresponsabil, unor „soldaţi politici” fără expertiză şi fără responsabilitate profesională. Ce se mai poate face? Rămâne să vedem care sunt soluţiile celor pe care guvernul actual îi creditează drept specialişti în minerit şi energie. Ceea ce pot să vă spun este că situaţia este una extrem de gravă, iar cei care au condus CEH spre acest iminent dezastru trebuie să răspundă. Să răspundă politic şi, dacă este cazul, chiar penal.
- Cine sunt cei vinovaţi? 
- Vinovaţi sunt cei care, aşa cum o spune chiar ministrul Energiei, au acţionat preocupaţi fiind doar de jefuirea CEH, şi nu de perspectivele acestei importante entităţi economice din judeţ şi de destinul miilor de oameni care depind de funcţionarea acestuia. Vinovaţi sunt cei care au propus, acceptat şi susţinut acordarea de salarii uriaşe pentru şefi, fără a condiţiona aceste venituri de performanţele manageriale. Vedeţi dumneavoastră, domnul deputat Resmeriţă de la PSD spune acum, în spaţiul public, că şefii de la CEH au salarii care sfidează bunul simţ şi, în consecinţă, ele trebuie urgent redimensionate. Sunt şi eu absolut de acord cu acest lucru. Eu mă întreb însă de ce nu făcea domnul Resmeriţă acelaşi lucru şi atunci când la butoane se aflau chiar marionetele politice ale domniei sale? Nu pot să cred că nu a avut habar despre salariile nesimţite ale directorilor pe care i-a susţinut în numirea la CEH şi pe care i-a girat din punct de vedere politic. Totuşi, e bine că, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, domnul deputat cere micşorarea salariilor. Vreau să vă spun cu toată convingerea că, până la urmă, dacă CEH-ul înregistra performanţe în materie de management, poate că salariile acelea erau chiar meritate. Dar după cum vedem cu toţii, CEH se îndreaptă spre un faliment sigur. Mă întreb, va da oare cineva socoteală? Vor răspunde cei care au încasat cu două mâini fără să facă nimic pentru a merita acest lucru?
- Credeţi că domnul deputat Resmeriţă este vinovat de dezastrul de la CEH ?
- Ca om politic care s-a declarat el însuşi preocupat de acest Complex - şi o sinteză a acţiunilor şi declaraţiilor sale politice pe acest subiect demonstrează că a fost prezent la mai toate deciziile luate în ceea ce priveşte CEH - cred că este unul dintre vinovaţi. Aşa cum la fel de vinovat este şi de faptul că, deşi ştie că lucrurile merg într-o direcţie greşită şi la Societatea de Închideri Mine din Valea Jiului, nu vorbeşte despre acest lucru, doar pentru că la conducerea societăţii se află domnul Anghel. Oare ştie domnul deputat că directorul Aurel Anghel, cumnatul său, încasează mai mult decât preşedintele şi prim ministrul ţării la un loc, iar firma pe care o conduce se află în pragul dezastrului, deşi beneficiază de un consistent ajutor de stat? Personal, am solicitat domnului director Aurel Anghel o situaţie a veniturilor încasate de conducerea SNÎMVJ (inclusiv de către membrii Consiliului de Administraţie) şi încă nu am primit un răspuns. Nu-i nimic, voi merge mai departe şi voi obţine acest răspuns, pentru ca minerii care intră în adâncul pământului să ştie cât câştigă  de pe urma muncii lor. 
- Credeţi că această dispută pe marginea veniturilor încasate de şefii de la companiile miniere şi energetice e în măsură să schimbe lucrurile în ceea ce priveşte parcursul acestor companii?
- Nu ştiu dacă răul făcut mai poate fi înlăturat sau măcar reparat. Dar, în acelaşi timp, sunt convins că oamenii au dreptul să ştie toate aceste lucruri. Minciuna nu mai poate fi tolerată. Aşa cum cred că fiecare om trebuie recompensat după munca depusă. După cum minerul ştie că are salariul pe care l-a negociat condiţionat de „k”-ul înregistrat de mina sa, tot aşa directorul şi ceilalţi şefi trebuie să fie plătiţi după indicatorii de performanţă realizaţi, dar trebuie să fie şi penalizaţi în funcţie de acelaşi criteriu. Altfel nu se poate.
A consemnat Tiberiu VINŢAN

Comentarii articol (8 )

#1 puiu24.08.2015,  00:43:05
..mare tupeist esti Avrame ,tu vb. de salarii si profesionalism ,nimic n-ai facut in viata ,i-ai spalat masina lui Hortopan si te-a bagat la PRM ,acolo te-ai descurcat cu Vadim care te-a cocotat in functia de consilier judetean ,acolo in tandem cu viitorul puscarias Molot a fost partas la toate pocinogurile ,furaciunile facute [era-i vicepresedinte CJ ] ...dupa ejectarea din CJ te-ai dus la APE in functia de general fara sa te recomande nimic pentru asta [nici sportiv n-ai fost bun ] de lucrat n-ai lucrat ...politicul te-a pus si Molot ...in concluzie ,esti ultimul care poate emite judecati despre idiotii astia neprofesionisti pusi politic [si tu esti ca ei ] ....fara suparare .
#2 cetatean24.08.2015,  03:07:00
cred ca si tu avrame ar trebui sa dispari definitiv ca doar si tu tot politic supravietuiesti
#3 goguta24.08.2015,  06:13:29
Zici tu care ai terminat Facultatea de APE, nu? Esti tare! Specialistul in ape si alte ..... curgatoare!
#4 si mon24.08.2015,  06:47:27
DOMNUL AVRAM VINE CU LECTII DE ECONOMIE,DUPA CE ,, FURA,, SISTEMATIC APASERV. SCUMPIREA APEI,INFRASTRUCTURA DE TOATA PRASTIA IN VALE SI MULTA LAUDA MINCINOASA LA PROIECTE PE FONDURI EUROPENE. PE CANT IN CONTURILE ACTIONARIILOR APASERV (CONSILIUL JUDETEAN SI PRIMARIILE DIN VALE) VOR INTRA BANII PE PROFIT (din anii anteriori)IN CONDITIILE CARE APASERV ARE PROFIT DE MULT TIMP.ACTIONARII MAJORITARI TREBUIE SA FIE PRIMARIILE DIN VALE. E MANAGER BUN,DAR CU LIPSURI MULTE.
#5 GOGU24.08.2015,  08:32:12
ANGHEL AUREL A INCASAT IN DOI ANI DE CIND CUMNATUL L A UNS DIRECTOR GENERAL PESTE 5 MILIARDE DE LEI AVIND UN VENIT IN JUR DE 5000 EURO PE LUNA IAR BARONII PSD BOBAR GH SI RADU SORIN SINT RECOMPENSATI ATENTIE CU 1200 DE EURO PE ORA MA ACELASI NIVEL CU CRISTIANO RONALDO ASTA IN TIMP CE UN MINER CISTIGA IN MEDIE 3000 RON PE LUNA.
#6 Dănut B. 24.08.2015,  11:47:19
Tare de tot. Hoțul strigă hoțul. Păi costel Avram cum ocupă locul la Regia de apă a Văii Jiului ??? Simplu, a fost pus pe criterii politice. Este el oare performant. NU, CATEGORIC NU. PERFORMANT PENTRU EL ȘI CLICA LUI ESTE PREȚUL. Un preț al apei EXTREM DE MARE, dacă avem în vedere că vine din Valea de Pești prin cădere, și NU ESTE POMPAT CA ÎN MARE MAJORITATE A REGIILOR DE APĂ DIN ROMÂNIA, CARE ESTE SCOS DIN PĂMÂNT, DE LA ADĂNCIME CU COSTURI URIAȘE, ȘI POMPAT,PE REȚELE,CU COSTURI RIDICATE. DECI LA UN PREȚ AȘA DE MARE AL APEI ÎN VALEA JIULUI, CEL MAI NEPERFORMANT INGINER DE MINĂ ,AR FI PESTE COSTEL AVRAM , LA CAPITOLUL PERFORMANȚĂ MANAGERIALĂ. ASTA NU ÎNSEAMNĂ CA ÎN MINERIT NU SUNT REALE PROBLEMELE, DAR NOI ȘTIM CĂ LA CONDUCEREA CNH, SUNT LIBERALII, SAU MAI EXACT, FOȘTII PD-L iști , ÎN FRUNTE CU DOMNUL JUJAN, DA JUJAN, CARE ÎNCĂ DE PE VREMEA LUI SURULESCU, ERA NUMĂRUL DOI ÎN CNH. ADICĂ , CHIAR COLEGUL DE PARTID AL DOMNULUI COSTEL AVRAM, A DIRECȚIONAT CNH-ul, SPRE DEZASTRU . CUM ??? SIMPLU, : AU FURAT, ȘI NU AU MAI FĂCUT NICI UN PROGRAM DE INVESTIȚII LA CNH. ȘTIAȚI CĂ PNL, NU AU ÎN PROGRAMUL LOR, NIMIC PENTRU MINERITUL VĂII JIULUI ??? DA, EXACT AȘA CUM AȚI AUZIT, MÂINE DACĂ PREIAU GUVERNAREA, PNL, AR URGENTĂ, DA, AR URGENTĂ ÎNCHIDEREA TUTUROR MINELOR DIN VALEA JIULUI. ĂȘTIA AU UN TUPEU DE A MINȚI INCREDIBIL. ORDINAR. SE HRĂNESC CU MINCIUNA, MINT CU O NERUȘINARE NEMAIÎNTÂLNITĂ. DECI REPET , LA CONDUCEREA FOSTULUI CNH, ADICĂ LA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA, NU SE AFLĂ NICI UN DIRECTOR, SAU DIRECTORAȘI , PUS DE PSD. CLAR, REPET, LA NICI O EXPLOATARE MINIERĂ DE LA CEH, NU SE AFLĂ DIRECTOR PE FUNCȚIE, CARE SĂ FIE NUMIT DE PSD. ASTA CA SĂ NU FIE INDUSĂ INTENȚIONAT POPULAȚIA ÎN EROARE, PRIN DEZINFORMARE, SAU INFORMARE PARȚIALA,RUPTĂ DE REALITĂȚI .
#7 Nikita 24.08.2015,  16:57:06
Cine sa gasit sa vorbească marele Avram. Hotul striga hotii. Toti politicienii din tara asta nu s au imbogatit pe munca cinstita, niciunul. Decât furand si mintind si pacalind poporul asta naiv. Asa ca nu exista in tara asta politician cinstit si nu va exista niciodată!! De când la pus Molot la Ape mereu apare in presa si la televiziunea locala parca ar fi Presedinte de tara. Începe campania si cum are nevoie de votanti si voturi.... sau fraieri care sa l voteze...
#8 rusu. constantin31.08.2015,  09:37:26
Exista suspiciunea rezonabila ca,toate comentariile aparute, sunt "opera" unui specimen frustrat. Avram este un gospodar de marca, un politician care are de spus ceva in arena politicii si un OM ONEST. Cei care il cunosc cu adevarat s-au convins de mult de caracterul integru al acestui OM. Cei care sunt macinati de invidie si neputinta si-au gasit ..."obiectul" muncii...sa manance rahat. Luati cu apa de izvor ca cea potabila e scumpa. Rusine ! Rusine! Rusine ! De ce nu va dati numele real ? Aveti proprietatea termenilor ?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
- Domnule Avram, mulţi sunt cei care spun că pentru Valea Jiului, cel puţin pe zona activi­tăţii miniere, nu se mai poate[..]
13.07.2015, 23:33   |    3 comentarii
Miercuri seara a avut loc vernisajul „Salonului de Primăvară” organizat de Fundaţia „Ianza-Art Inter–Cu[..]
09.04.2015, 22:39   |    0 comentarii
Nu mai constituie o noutate pentru nimeni că etapa a doua a proiectului integrat care prevede reabilitarea şi modernizarea reţe[..]
12.02.2015, 20:19   |    3 comentarii
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter