28.09.2015,  19:37:34 | 0 comentarii | 1106 vizualizari
La Deva / Finanţări nerambursabile
de Mihaela PETROŞAN
Consiliul Local al municipiului Deva a aprobat, în şedinţa din 28 septembrie 2015, o serie de finanţări pentru culte religioase, proiecte culturale şi sociale, finanţări dedicate unor organizaţii sau instituţii care nu fac profit şi care sunt nerambursabile.
 
Un milion pentru biserici
Pentru culte religioase, municipalitatea deveană a aprobat acordarea de finanţare nerambursabilă de la bugetul general al municipiului Deva pentru activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local.
Cea mai mare sumă, 390 de mii de lei, a fost acordată Parohiei Ortodoxe Române „Adormirea Maicii Domnului” Deva VI.
150 de mii de lei a primit Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime”, iar câte 100 de mii de lei au fost acordaţi Parohiei Ortodoxe „Sfântul Apostol Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan” Deva VIII şi Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Pantelimon” Deva IX. 
Biserica Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” Deva VII, Parohia Ortodoxă Română „Buna Vestire” Deva II au primit fiecare câte 50 de mii de lei, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” Deva V - 20 de mii de lei, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Vasile” Deva III – 15 mii de lei, Protopopiatul Ortodox Român Deva, Parohia Ortodoxă Română „Naşterea Maicii Domnului” Deva IV, Parohia Romano-Catolică Deva I, Biserica Penticostală Emanuel şi Parohia Unitariană Deva, Parohia Romano-Catolică Cristur – câte 10 mii de lei fiecare, iar câte 5 mii de lei au fost acordaţi Parohiei Romano-Catolice Deva II şi Parohiei Ortodoxe Române Sântuhalm. 
 
70.000 de lei pentru activităţi culturale
De asemenea, s-a aprobat acordarea de finanţare nerambursabilă persoanelor fizice autorizate/ atestate, asociaţiilor/ fundaţiilor/ organizaţiilor din domeniul cultural fără scop patrimonial cu personalitate juridică, care desfăşoară activităţi nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public local.
Din 12 proiecte depuse, 11 au primit finanţare. În urma selecţiei publice a proiectelor nu a îndeplinit condiţiile de eligibilitate şi conformitate administrativă şi nu a obţinut punctajul necesar proiectul Asociaţiei „Aladin” Deva, pentru că „nu este relevant pentru nevoia identificată la nivel local”. De asemenea, proiectul Asociaţiei Antiparkinson nu a intrat în evaluare, deoarece a fost depus după expirarea termenului limită.
Cele mai mari sume au fost acordate Asociaţiei EPARFA – 15 mii de lei, câte 11.500 lei au primit Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Sargeţia” Deva şi Asociaţia Piano „Modus Vivendi”. De asemenea, Asociaţia Culturală „Musica Divina” Deva a primit 7 mii de lei, iar câte 5 mii de lei au fost acordaţi Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Deva şi Asociaţiei Profesorilor de Istorie din România „Clio” - Filiala Hunedoara. 
Proiecte pentru care au obţinut câte 4 mii de lei finanţare au depus Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea” şi Asociaţia Corala „Sargeţia” Deva, iar câte 3 mii de lei fiecare pentru proiectele depuse au obţinut Asociaţia „Liviu Oros” şi Asociaţia Culturală „Sacerdotes”. Cel mai puţin, o mie de lei, au fost alocaţi Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România.
 
40.000 de lei pentru proiecte sociale
Pentru proiecte sociale au primit bani Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Deva - 30 de mii de lei şi Asociaţia Centrul de Îngrijiri la Domiciliu – 10 mii de lei.
În acest caz, proiectul asociaţiei AXED a fost respins din lipsa de Cerificat de Acreditare necesar proiectelor din domeniul social conform ghidului solici­tantului aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local Deva.
 
350.000 pentru sport
În domeniul sportiv au primit finanţare 18 proiecte. Cea mai mare sumă, 190 de mii de lei, a fost acordată Asociaţiei Fotbal Club „Autobergamo”. Pe primele trei locuri la proiecte finanţate pe acest domeniu au fost: Fundaţia For-Gym Filiala Deva - 24 de mii de lei, Club Sportiv Hanzi Deva - 19 mii de lei, Asociaţia Fotbal Club Cetate – 18 mii de lei.
La acest capitol nu a primit finanţare proiectul „Handbal 2015 - Campionatul judeţean de handbal 2015” al Asociaţiei Judeţene de Handbal Hunedoara deoarece „nu este relevant pentru nevoia identificată la nivel local”.
 
Aproape 30 de mii pentru tineret
În categoria proiectelor pentru tineret, au primit finanţare Asociaţia „Corneliu Group” – 19.998 lei, Club Sportiv Făerag – 7 mii de lei şi Asociaţia Pro Şcoala – 3 mii de lei. 
De menţionat că, tot în şedinţa de luni, un alt proiect al Clubului Sportiv Făerag a mai obţinut o finanţare de 10 mii de lei pe domeniul sportiv.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter