15.10.2015,  14:13:36 | 2 comentarii | 1562 vizualizari
Joaca de-a managementul. Conducerea CEH SA: “S-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare...”
de Cătălin DOCEA

După ce, în 10 octombrie a.c., Biroul de presă al CEH SA anunţa reluarea furnizării agentului termic în Valea Jiului abia din 30 octombrie (informaţia fiind oricum pusă sub semnul întrebării de stocurile absolut derizorii de cărbune), Aurelian Ghimpău, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al CEH SA, a revenit joi cu informaţia că “s-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare”.

În comunicatul pe care îl redăm integral la finalul acestui articol, Ghimpău mai arată că se va “urgenta finalizarea reparaţiilor necesare astfel încât să avem instalaţiile operaţionale pentru momentul în care condiţiile meteorologice vor necesita pornirea încălzirii”.

Joaca de-a managementul, căci despre asta vorbim la nivelul CEH SA, impune o serie de comentarii, pe care le considerăm pertinente.

În ciuda managementului absolut dezastruos, reprezentanţii PSD, UNPR şi ALDE la vârful şi în CA-ul CEH SA obţin în continuare venituri absolut nesimţite. Criza există, dar ea nu-i afectează în niciun fel pe ministrul Gerea, preşedintele Nistor (PSD Hunedoara), Vochiţoiu (UNPR Hunedoara), pe copreşedinţii ALDE de la nivel de judeţ, pe directorul general Floruţ, pe Ghimpău (preşedinte CA), pe Offenberg, Purcaru, Sîrbu Negrea şi Tudorache (membri CA pe linia PSD – UNPR – ALDE).

Absolut imorală a fost şi decizia de a sista furnizarea agentului termic doar în Valea Jiului, nu şi la Deva, de parcă abonaţii serviciului de termoficare din Valea Jiului ar fi, pe motiv că nu se învecinează cu preacuviosul Nistor de la PSD Hunedoara, nişte ciumaţi. Mai puţin importanţi ca devenii...

Comunicatul anterior nu vorbea despre lipsa stocurilor de cărbune. Prin cel de joi, 15 octombrie, preşedintele CA al CEH SA ne-a anunţat că ar fi rezolvat o problemă pe care, iniţial, nu a recunoscut că o are: stocurile de cărbune.

Joaca aceasta de-a managementul provoacă, pe lângă disconfort şi nesiguranţă, chiar şi prejudicii. Pe fondul anunţurilor făcute de CEH SA, administraţia locală de la Petroşani a programat investiții în regim de urgență pentru dotarea unităților de învățământ cu centrale pe gaz, care să asigure alternativa în caz de avarie a sistemului centralizat de termoficare. La Vulcan, administraţia locală a contractat, zilele trecute, lucrări de modernizare a sistemului de încălzire la sala de sport, valoarea contractului astfel încheiat ridicându-se la 58.709,68 de lei plus TVA.

Dincolo de toate însă, acest joc de-a managementul are o mare hibă: conducerea CEH SA uită, de fiecare dată, să ne transmită şi o listă de vinovaţi pentru neasigurarea stocurilor de cărbune ori întârzierea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile operaţionale. Cum dl. Niculescu, specialistul în energie impus de PSD Hunedoara la conducerea CEH SA, ca director general iar mai apoi ca director general adjunct / director Direcţia Energie, pică mereu în picioare, concluzia permanent valabilă este că, având minţile preocupate de veniturile colosale pe care le realizează, responsabilii din minerit şi energie nu prea au chef să caute şi vinovaţi. Căci, se ştie, corb la corb nu-şi scoate ochii...

Cătălin DOCEA

 

Comunicat de presă.

Pregătiri pentru reluarea furnizării agentului termic în Valea Jiului

Consiliul de Administraţie al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara este dedicat găsirii soluţiilor pentru rezolvarea problemelor CEH-SA şi reducerea impactului negativ al acestora la nivelul comunităţii locale.

Prin eforturile concertate ale tuturor factorilor implicaţi s-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare.

În intenţia de a reduce pierderile generate de transportul agentului termic prin reţeaua magistrală şi de a asigura un randament optim în beneficiul populaţiei, vom urgenta finalizarea reparaţiilor necesare astfel încât să avem instalaţiile operaţionale pentru momentul în care condiţiile meteorologice vor necesita pornirea încălzirii pentru unităţile de învăţământ, agenţii economici, instituţiile publice şi consumatorii casnici abonaţi la serviciile de termoficare din Valea Jiului.

Aurelian GHIMPĂU

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al S. CEH - SA


Comentarii articol (2 )

#1 Axx16.10.2015,  12:28:59
Pentru informarea domnului Ghimpau condiitiile meteo din Valea Jiului sunt mult mai aspre ca in Deva de ex. sau Timioara. Si tot pt. informarea lui in Deva si Timisoara se furnizeaza agent termic. Care e diferenta? are ceva legatura cu mineriadele hai sa vedem raspuns ca vorbeste lumea ca esti securist.
#2 Ioan17.10.2015,  16:51:40
Pentru stiinta locuitorilor Vaii Jiului, gunoiul menajer de la Deva si Hunedoara este transportat si depozitat la Vulcan,iar carbunele din Valea Jiului inclusiv Vulcan si Paroseni asigura incalzirea la Deva. "Avantaj serviciu".Mai precis bataie de joc. Aceasta este democratia! Valea Jiului sa mai astepte costituirea stocului la Paroseni.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter