22.10.2015,  22:56:28 | 0 comentarii | 1703 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Universitatea din Petroşani / Final de proiect european
de Corneliu BRAN
Proiectul „Practica nu-i efemeră, e un pas în carieră!”, coordonat de conf.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, a fost finalizat ieri, printr-o conferinţă, după 18 luni de implementare, în proiect fiind angrenaţi nu mai puţin de 97 de studenţi şi 7 societăţi!
 
Universitatea din Petroşani în calitate de partener, sub coordonarea Universităţii de Vest Timişoara, în calitate de beneficiar, cu sprijinul Asociaţiei Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI), în calitate de partener, a implementat încă din data de 28 aprilie 2014 proiectul derulat prin POSDRU „Practica nu-i efemeră, e un pas în carieră!”. Iată că timpul s-a scurs şi joi, 22 octombrie 2015, am participat la conferinţa de închidere a acestui proiect, împreună cu numeroşi studenţi prezenţi în sala Amfiteatrului 8, din Corpul B al instituţiei de învăţământ superior petroşenean.
Obiectivul general al proiectului european l-a reprezentat facilitarea tranzacţiei de la şcoală la viaţa activă a 400 de studenţi înscrişi în sistemul naţional de învăţământ, din regiunea vest a ţării, într-un interval de 18 luni, cu un cost total eligibil de 1.551.445,50 lei. Proiectul a oferit servicii de consiliere şi orientare profesională pentru studenţii înscrişi, înlesnind totodată şi realizarea de parteneriate cu companiile din regiune pentru organizarea de stagii de practică. Au participat activ la derularea proiectului, mai ales în efectuarea practicii de către studenţi, ca şi parteneri, societăţile: CEH, INSEMEX-INCD Petroşani, S.C. „Apa Serv Valea Jiului” S.A., S.C. „BKD Electronic” S.A., S.C. Centrul de Calcul „Info ’98” Petroşani, S.C. „Sphinx” IT Timişoara şi S.C. „Alcatel Lucent” S.R.L. Timişoara.
Conf.univ.dr.ing. Eduard Edelhauser, coordonatorul proiectului şi omul care s-a ocupat îndeaproape ca acest proiect să fie implementat în cadrul Universităţii Petroşani, ne-a oferit alte câteva amănunte legate de finalizarea acestui proiect, trăgând şi câteva concluzii pe care le reţinem aici: „Este un proiect pe care l-am derulat pe parcursul a 18 luni, împreună cu Universitatea de Vest şi cu firma din Bucureşti, o firmă orientată pe consiliere şi formare profesională a tinerilor şi studenţilor. În acest interval de timp mă bucur că am reuşit să implementăm cu succes proiectul. Am îndeplinit toţi indicatorii proiectului, respectiv stagii, consiliere, acordul de parteneriat şi am reuşit o absorbţie de 52%, o absorbţie bună având în vedere că 7 luni proiectele POSDRU au fost blocate pe partea de finanţare. În cadrul proiectului au fost angrenaţi 97 de studenţi, şi dintre ei 53 au efectuat stagii de practică în firmele partenere, cărora le mulţumesc încă o dată. Cum spuneam, unul din indicatori a fost cel de consiliere, unul foarte important, iar în legătură cu acest lucru pot spune că timp de 18 luni studenţii au fost consiliaţi şi au primit informaţii privind posibilităţile de angajare şi ce trebuie să facă pentru a obţine un contract de muncă pe piaţa muncii, cât mai avantajos şi mai rapid. I-am învăţat inclusiv cum se elaborează un CV, cum să comunice şi să lucreze într-o echipă şi multe alte lucruri care le vor fi folositoare pe viitor în vederea angajării. La indicatorul legat de stagiul de practică, foarte important şi el în formarea profesională a unui tânăr, am avut 53 de studenţi, cu trei peste cifra pe care o aveam stabilită. Ei au făcut practica în cele 7 firme cu care am colaborat pe parcursul derulării proiectului şi toţi au beneficiat de subvenţia acordată, de 500 de lei pentru fiecare student, plus de materiale promoţionale şi materiale cu informaţii, care să le folosească în activitate (ghid de orientare în carieră, ghid de practică al studentului etc.). Una peste alta, sunt mulţumit că am dus la capăt proiectul şi că am putut colabo­ra cu universitatea din Timişoara care derulează nu mai puţin de 50 de proiecte. Le mulţumesc pe această cale partenerilor noştri din Timişoara şi Bucureşti, studenţilor implicaţi şi celor care m-au ajutat la implementarea proiectului”.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter