06.11.2011, 19:40:54 | 0 comentarii | 620 vizualizari
În perioada Paştelui / Unii comercianţi ne fraieresc cu practici comerciale neortodoxe
![]() Articole de acelasi autor
de Alina PIPAN
Urmează o săptămână în care comercianţii de produse alimentare nu au cum să nu puncteze un profit. Chiar dacă acesta va fi mai mic decât anul trecut, va fi. Unii dintre ei urmăresc însă să-şi recupereze şi pierderile din perioadele precedente, când au cam rămas cu marfă pe stoc. Astfel, sunt firme care se joacă cu focul şi forţează vânzările produselor expirate, inclusiv produse alimentare de larg consum, perisabile, care au un termen de garanţie scurt. O mamă din Petrila a cumpărat pentru fiul ei, într-o seară, cremvuşti şi ouă. Cumpărăturile le-a făcut dintr-un magazin de cartier, Skip. Ajunsă acasă, a constatat că atât ouăle cât şi crenvuştii erau alteraţi parţial. Adică produsele cu valabilitate în termen erau amestecate cu cele expirate. „Printre cremvuşti, erau unii buni şi alţii de o culoare vânătă, negricioasă care miroseau îngrozitor. Am verificat şi ouăle şi am constatat că unele erau ştanţate şi altele nu, nu se vedea data expirării. M-am întors la magazin nervoasă şi i-am reproşat vânzătoarei că mi-a vândut toate porcăriile acelea. Vânzătoarea a vrut să mi le ia înapoi şi să-mi dea banii. Nici nu am vrut să aud. Cu ele mă duc la ASV şi îi reclam. Păi eu dacă-mi hrăneam copilul cu produsele acelea îl băgam în spital”, povesteşte supărată mama respectivă. Această practică a comercianţilor este una veche. De cele mai multe ori nu dă greş pentru că oamenii nu se adresează autorităţilor. Câteodată nu se întorc nici măcar la comercianţi să le bată obrazul. Doctorul Octavian Popescu, şeful Circumscripţiei pentru Controlul Produselor de Origine Animală Petroşani trage un semnal de alarmă: nu vă mai lăsaţi păcăliţi! „Persoanele care au de a face cu asemenea comercianţi trebuie să se prezinte la noi la sediu şi să facă o sesizare, fie ea verbală sau scrisă. Este foarte important ca acele persoane care fac sesizările să aibă bonul fiscal. Asta pentru că se întâmplă de multe ori să ne spună de unde au cumpărat produsele alterate, noi să mergem în control, şi produsele să fie deja retrase de pe rafturi pentru că aceşti comercianţi prevăd controlul nostru. În cazul în care suntem sesizaţi, noi mergem pe teren, efectuăm controale. Acest tip de practici comerciale nu trebuie trecute cu vederea”, ne-a declarat doctorul Popescu. Atenţionarea pe care o găsim în geamurile fiecărei unităţi comerciale, conform căreia trebuie să cerem bonul fiscal la casă, nu este o poveste. Mai ales în această perioadă, când primul gând al românului este îndreptat spre îndestulare.
Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Administrare pagină de Facebook pentru afaceri ![]() Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii ![]() Rame click - comandă online! ![]() Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! ![]() Steaguri publicitare - click pentru a comanda! ![]() Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Catalog promoţionale 2022 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alege să o susții! ![]() Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! ![]() Newsletter
|