19.11.2015, 20:55:18 | 3 comentarii | 1181 vizualizari
GALERIE:
FOTO
Pe şantierul instalaţiei de desulfurare gaze de la SE Paroşeni / Seriozitatea şi punctualitatea nemţilor, în faţă cu nepăsarea românească
Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Supărat. Cătrănit. Necăjit.
Adică profund dezamăgit. Aşa l-am găsit, miercuri dimineaţă, pe domnul inginer Octavian Dobrescu, şeful şantierului pe care SC Tecnoservice Bucureşti SA îl are în incinta SE Paroşeni. Ca unul care l-am mai văzut aşa, am bănuit imediat de unde i s-ar putea trage dezamăgirea. Şi nu am greşit. Este vorba, şi de data asta, despre indiferenţa cu care conducerea Complexului Energetic Hunedoara priveşte investiţia vitală pentru zona Văii Jiului, aflată în curs de materializare în acest perimetru.
„Repet,
deşi toată lumea ştie asta – spune ing. Octiavian Dobrescu, ca să-l audă şi cine trebuie -, termocentrala nu va putea funcţiona fără instalaţia de desulfurare gaze. Cu toate că, de la CEH, a fost trimis concernului CNIM/Lab un program de reeşalonare plăţi (datorii), acesta nu a fost respectat. Prima tranşă de bani trebuia plătită la sfârşitul lunii octombrie, dar nu s-a făcut. Or, tocmai pe baza acestei promisiuni ferme făcute de CEH, SC Tecnoservice Bucureşti SA a remobilizat forţa de muncă în şantier, în aşa fel încât să se recupereze cât mai mult din lucrările care nu au mai putut fi continuate din cauza suspendării activităţii”.
La începutul lui noiembrie,
concernul german a acceptat şi săptămâna pe care complexul energetic hunedorean a cerut-o, ca păsuire, pentru achitarea primei tranşe a datorie. Au trecut şapte zile, apoi alte şapte, suntem dincolo de jumătatea lunii a unsprezecea, iar de la complex nu se arată nici cel mai mic semn că ar mai exista interes pentru instalaţia de desulfurare a gazelor de la uzina Paroşeni.
„Promisiunile nefiind onorate nici de data aceasta – a continuat ing. Octavian Dobrescu -, ne vedem obligaţi să suspendăm din nou activitatea. De această dată, pe un termen nedefinit şi cu costuri foarte mari. Păcat, zic eu, de vremea frumoasă, foarte bună de lucru, pe care o pierdem. În intervalul în care am reluat activitatea, activitatea de şantier a progresat incredibil!”.
După discuţia cu domnia sa,
l-am însoţit pe domnul inginer în şantier. La DSS s-a pus în picioare structura metalică de 200 de tone, iar acum o echipă de muncitori se ocupă de montarea echipamentelor instalaţiei. Erau terminate şi lipiturile la ţevile de reciclare şmal, operaţiune pentru care, în mod expres, venise la Paroşeni un specialist german în domeniu. S-a montat întregul traseu de cabluri şi s-a finalizat tragerea cablului de alimentare de 6 KV dintre staţia electrică şi transformatoare. Meseriaşii de la SC Tecnoservice Bucureşti SA şi de la firmele subcontractate de către aceasta au muncit serios şi cu dăruire. Păcat că abnegaţia şi seriozitatea lor, dar şi îngăduinţa de care a dat dovadă concernul german, sunt la cheremul proverbialei nepăsări româneşti.
Comentarii articol (3 )
#1 timisoreanul19.11.2015, 21:08:16
va asteptati la altceva? directorul ce spune sau e pus doar de forma sa ia bani.
ca in declaratii se vede ca e grozav. cu restul sta mai prost, in speta cuvantul de onoare si respectarea promisiunilor. valea are ce merita. vinituri
#2 Minerul miner20.11.2015, 03:33:07
Este greu in toata Europa , cu intelegere de ambele parti se va termina cu bine.
#3 gigi20.11.2015, 18:33:19
la paroseni se poate. au avut 85% dintr-un cazan nou rusesc apoi l-au taiat din lipsa de finantare. au inceput un baraj pe baleia si au ramas blocati cu cota 20 nefinalizata. acum au 85% desulfurare . primele 2 investitii au ramas nefinalizate din cauza termoelectricii dar desulfurarea va ramane asa pentru ca niculescu a cheltuit banii repartizati pentru desulfurare, pe cresterile salariale ale minerilor...doar era an electoral
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|