29.10.2011,  17:19:08 | 0 comentarii | 779 vizualizari
În după-amiaza acestei zile, / Se stabileşte soarta Spitalului Municipal din Vulcan
Booking.com
de Gheorghe OLTEANU

Astăzi, la ora cinci după-amiază, la Vulcan este programată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Sunt mai multe puncte la ordinea de zi, dar, după cum e de aşteptat, foarte mult timp de va discuta problema ridicată de ultimul.

 

Pentru şedinţa de azi,

proiecte de hotărâri au fost întocmite doar pentru chestiunile care privesc reorganizarea poliţiei comunitare în poliţie locală. La cine trebuie să se închine băieţii de acum încolo, adică cine le este şef suprem, cum sunt organizaţi poliţiştii locali, ce sarcini au ş.a.m.d. Despre chestiunile acestea veţi afla în curând cum stă treaba.

 

Ultima pe agenda 

de discuţii a extraordinarei este problema care, de câteva zile, i-a pus pe jar în special pe funcţionarii de la Spitalul Municipal Vulcan. Aceea de comasare a spitalului vulcănean cu Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Deocamdată, şefii mari de la Deva - doamna dr. Dumitra Ștefan, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara,  şi prefectul - zic despre chestiunea aceasta că ar fi doar o propunere avansată de domniile lor primarilor din Valea Jiului.

 

Propunerea asta

îi ia uşor de tot pe mai marii localităţilor ale căror spitale ar urma să fie practic desfiinţate. Cei doi zic că ea vine “în scopul eficientizării asistenţei medicale, a creşterii serviciilor medicale oferite pacienţilor şi a scăderii cheltuielilor în reţeaua sanitară“. Liniştitor de tot, nu-i aşa?

 

Propunerea,

despre care am auzit că aleşii locali din Petroşani au şi fost de acord cu ea şi că au votat-o, vorbeşte de “comasarea celor patru spitale din Valea Jiului într-un singur spital, sub o nouă titulatură, de exemplu <<Spitalul de Urgenţă Sf. Varvara din Valea Jiului>> sau - cum vorbeşte în continuare documentul - sub orice altă denumire (pe care - n.r.) să o stabiliţi dumneavoastră (,) cei patru primari”.

 

Înştiinţarea aceasta,

am aflat cu surprindere, nu ar fi ajuns şi la Primăria municipiului Vulcan (vezi poza). Ceea ce este greu de crezut, din moment ce, într-un articol din ediţia de ieri a unui cotidian local, doamna viceprimar Angela Stoica a vorbit de parcă l-ar fi avut în faţă. Ce spune mai departe propunerea mieroasă a celor de la judeţ? Zice că “în cadrul acestui spital se va menţine, în fiecare oraş, una sau mai multe secţii exterioare în funcţie de calitatea lucrărilor, de numărul de medici şi de aparatura din dotare.  De asemenea, se vor menţine ambulatoriile de specialitate în fiecare oraş şi la spitalele care au în momentul de faţă CPU (Centru de Primire Urgenţă, pe care-l are doar Petroşaniul – n.r.) şi se va menţine un punct de lucru UPU (Unitate de Primire Urgenţă – n.r.).”

Vineri, după-amiază,

la Vulcan s-au întâlnit degrabă membrii CA al spitalului. Ce s-a stabilit am aflat ieri din interviul doamnei viceprimar. Că domnul primar Gheorghe Ile şi dumneaei nu sunt de acord cu desfiinţarea unităţii spitaliceşti vulcănene. Cu toate că sfătuitorul de taină al primarului, membru în consiliul acesta, s-a dat de ceasul morţii, ca să-i lămurească pe colegii săi că spitalul merge în pierdere. Astăzi, de la ora cinci după-amiază în sus, se va afla şi care sunt punctele de vedere ale consilierilor locali. Din câte am mirosit, opoziţia s-ar împotrivi acestei comasări. Care, sunt de părere unii consilieri locali, ne-ar ferici doar cu secţia de contagioase, cu cea de TBC, care ar urma să fie adusă înapoi la Vulcan, şi cu o alta nouă, cu bolnavi de SIDA. Aceasta din urmă ar urma să funcţioneze în apropierea maternităţii în care s-au băgat miliarde de lei din bugetul local. 

 

Dacă, totuşi, 

primarul Gheorghe Ile va trebui să cedeze presiunilor politice ale pedeliştilor săi mai mari - scandaluri în privinţa asta a comasării au izbucnit peste tot în ţară - bănuiesc că, de pe acum, nu-i va merge bine. Electoral vorbind. Nu-mi dau cu părerea cum va fi până la urmă, ci aştept să văd ce se întâmplă în extraordinara de azi după-amiază. După care, negreşit, vestea  - bună sau rea - va ajunge şi la dumneavoastră... 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter