07.11.2011,  20:54:58 | 0 comentarii | 703 vizualizari
22 Martie “Ziua Mondială a Apei” – 2009 / “Apele transfrontaliere – oportunităţi comune”
de Ziarul Vaii Jiului

22 Martie este declarată Ziua Mondială a Apei 2009, având tema “Ape transfrontaliere - oportunităţi comune”. Cu ocazia acestei zile, se acordă atenţie apelor care traversează frontiere şi care ne unesc. Prin cooperarea între state, managementul apelor transfrontaliere permite, pe lângă un bun management ecologic în vederea “atingerii stării bune a apelor”, rezolvarea pro­blemelor şi un aport semnificativ pentru sa­tisfacerea nevoilor comunităţilor locale.

În vederea păstrării acestui scop, fiecare filială a Apelor Române trebuie să funcţioneze în teritoriu şi să fie în permanenţă informaţi cu realităţile din teren. Direcţia Apelor Jiu are ca obiectiv un patrimoniu format din 179 de localităţi, 122 de obiective industriale, 5937 case şi gospodării, 171 km căi ferate, 274 km drumuri, 93 de staţii de hidrometrie, 485 de foraje hidrogeologice, 87 de posturi pluviome­trice, 56 de secţiuni a controlului calităţii apei în râuri, 109 secţiuni de control la debitele prelevate şi restituite de folosinţe. 

Administraţia Naţională “Apele Române” are o vastă experienţă în domeniul gospodăririi apelor, care, de-a lungul timpului, a avut o evoluţie adaptată necesităţilor şi a realizat prin acţiuni specifice punerea în acord cu principiul “dezvoltării durabile” pentru asigurarea protecţiei şi repartiţiei echilibrate a resurselor de apă pe bazine hidrografice. Administraţia Naţională “Apele Române” administrează apele în domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de ape precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrolo­gică, hidrogeologică şi de monitorizare a ca­lităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane, pe ansamblu celor 11 bazine hidrografice aflate în administrarea celor 11 Direcţii de Ape, subordonate Administraţiei Naţionale “Apele Române”. 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter