29.10.2011,  16:28:15 | 0 comentarii | 590 vizualizari
Un cetăţean petroşenean se plânge de / „Modul execrabil de lucru al Poliţiei Petroşani”
de Alina PIPAN

Ioan Luchian este tare supărat pe modul în care se rezolvă plângerile în cadrul Poliţiei Petroşani. Trec luni de zile, spune dumnealui, după ce se depui plângerea, până ce se apucă cineva cu adevărat de lucru la dosarul respectiv. Motivaţia este mereu aceeaşi. Nu sunt oameni destui, nu este timp pentru rezolvarea în timp util a plângerilor depuse, procedurile sunt anevoioase. Petroşeneanul spune că, totuşi, unii specialişti ai poliţiei nu ar avea nici bunăvoinţă. 

 

În octombrie 2010, Ioan Luchian depunea o plângere penală împotriva unui ieşean. Plângerea a fost depusă şi înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi de aici transmisă Poliţiei Petroşani, aşa cum este procedura.

Pârâtul ar fi făcut fals în acte, încercând să-l prejudicieze cu suma de 8.500 lei (85 de milioane lei vechi). Falsul în înscrisuri se va putea proba sau nu în instanţă. Tocmai de aceea, poliţia trebuie să ia plângerea în vedere şi să cerceteze fapta. Numai că din octombrie anul trecut, de când a fost depusă plângerea, şi până astăzi nu a primit niciun semn de viaţă de la comisarul care ar fi trebuit să se ocupe de cazul lui.

Intrigat, omul a mers să întrebe care este stadiul cercetării. Dacă a mai investigat cineva ceva, dacă sunt  ceva întrebări. Însă a constatat cu uimire că, în afară că a fost înregistrată, nu s-a mai întâmplat nimic cu aceasta. „Când l-am întrebat pe agentul specialist care este situaţia plângerii mele depusă din octombrie 2010 mi-a spus că are mult de lucru, dar o să rezolve. Apoi, m-am dus a doua oară şi mi-a spus că s-a rezolvat. În 4 februarie m-am dus să întreb a treia oară. Mi-a spus că el a lucrat foarte mult, aburindu-mă cu un dosar de hârtie. Însă mi-a spus că lucrurile nu sunt aşa simple. Trebuie să se facă  o comisie rogatorie şi mai trebuie un act. O procură”, ne spune omul nervos. Cetăţeanul ar vrea ca dosarele să fie soluţionate rapid, în timp util, pentru ca mai apoi să i se judece şi cazul în instanţă. Pretenţia lui Ioan Luchian poate părea exagerată, având în vedere că dosarele aflate în lucru de obicei se soluţionează greu.

Cum nu există un termen limită de soluţionare a unei plângeri penale, atunci un agent de poliţie poate rezolva un dosar în câteva zile sau în câteva luni, funcţie de dificultatea cazului.

Ioan Luchian spune că acest lucru ar trebui cercetat atât de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, dar şi de Ministerul de Interne, pentru că i se pare inadmisibil ca un dosar să fie tergiversat cu lunile. Și, nu-i aşa, dl. Ioan Luchian nu este singurul care consideră acest lucru.

De asemenea, nu este singurul care a venit în redacţia noastră pentru a atrage atenţia că poliţia se mişcă greu şi nu reuşeşte, în majoritatea cazurilor, să rezolve dosarele în timp util.

 

N.R. Aşteptăm fireşte obişnuitul răspuns al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara în care să ni se explice că avem din nou dreptate ş.a.m.d.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter