07.11.2011,  23:54:18 | 0 comentarii | 1635 vizualizari
Să se ştie: / Campusul Studenţesc al Universităţii din Petroşani răspunde exigenţelor naţionale
de Alina PIPAN

În anul 1995, Institutul de Mine îşi schimbă titulatura şi devine Universitatea din Petroşani. Din acel an, nu numai titulatura s-a schimbat, dar şi structura, domeniile şi specializările universitare au evoluat. Astfel, în momentul de faţă Universitatea din Petroşani poate face faţă provocărilor universitare naţionale din punct de vedere al domeniilor de specializare, dar şi din punct de vedere infrastructural şi al serviciilor oferite. Atunci când vorbim de ofertă universitară nu se reduce totul la specializări. Studentul devine client prin selectarea unei oferte universitare care să cuprindă şi servicii adiţionale cum sunt cazarea, masa, locurile de agrement, ofertele de divertisment şi oferta culturală.

Căminele din Campusul Studenţesc la sfârşitul unui maraton de renovare
În momentul de faţă, la Universitatea din Petroşani învaţă studenţi din judeţul Hunedoara, dar şi din alte patru judeţe limitrofe, Alba, Vâlcea, Caraş-Severin şi Gorj. Pentru cei veniţi din judeţele limitrofe, campusul studenţesc pune la dispo­ziţie 610 locuri de cazare încorporate în 5 cămine. În momentul de faţă, este ocupată doar 70 la sută din capacitatea căminelor. Asta pentru că toate căminele au intrat într-un maraton de renovare. Toate camerele de cămin, dar şi garsonierele din cele două blocuri de garsoniere, sunt renovate şi mobilate conform standardelor actuale. Singurul cămin care nu este încă disponibil pentru cazare este Căminul Studenţesc Nr. 1, care este re­novat, dar nu este mobilat. De asemenea, Căminul Studenţesc Nr. 2 nu funcţionează, momentan, la capacitate maximă. Aici sunt ocupate 90 de locuri. “Căminul Studenţesc Nr. 2 este renovat şi sunt ocupate doar 90 de locuri. Alte 70 vor fi ocupate peste trei săptămâni când va sosi şi mobilierul pentru camere. Avem deja cereri pentru cele 70 de locuri de cămin care vor fi onorate imediat ce camerele vor fi mobilate”, ne informează Dacian Ciodaru, Serviciul Patrimoniu Studenţesc. Cazarea într-un cămin studenţesc din campus costă între 110 şi 150 lei pentru camere şi între 140 şi 150 lei pentru garsoniere. Este structurată în module a câte două camere, fiecare cameră include două locuri de cazare. Preţul cazării fluctuează în funcţie de forma de învăţământ la care este studentul, asta pentru că studenţii care învaţă pe locurile subvenţionate de Guvern beneficiază şi de subvenţie pentru cazare.

25 de lei - preţul unui meniu diversificat la Restaurantul Studenţesc
Cantina studenţească s-a transformat în Restaurantul Studenţesc în 2007 când a fost renovată şi modernizată. Aceasta îşi oferă serviciile pentru studenţii universităţii şi nu numai. Aici oricine doreşte poate să vină să consume un meniu format din trei mese zilnice la un preţ aproximativ de 25 de lei/zi. Și pe vremea când era o simplă cantină, dar şi actualmente când este restaurant, localul lucrează în profit. Spre deosebire de unele cantine din alte centre universitare, aici studenţii care beneficiază de cazare în cămine nu sunt obligaţi să ia şi masă la cantină. “Modelul acesta comunist nu ne mai reprezintă de mult timp. Nu suntem forţaţi să adoptăm o asemenea politică pentru că restaurantul este profitabil. Preţurile sunt foarte bune, suntem maleabili şi putem face diverse oferte şi pentru grupuri de persoane. Am să vă dau un exemplu, dacă un grup de persoane doreşte ca în fiecare dimineaţă să vină să ia micul dejun la noi, şi doar micul dejun, se fac oferte, se lucrează la un meniu, se stabileşte un preţ. Nu suntem încorsetaţi în nişte rigori în ceea ce priveşte servirea mesei. Și să ştiţi că avem mâncare foarte bună, puteţi întreba orice student care mănâncă la noi”, specifică Dacian Ciodaru.

Complexul Sportiv
Complexul Sportiv al Universităţii din Petroşani este format din teren cu gazon natural dotat cu pistă de atletism, teren cu gazon sintetic, teren cu  bitum pentru fotbal, teren cu zgură pentru tenis de câmp. De asemenea, există o sală de sport dotată cu vestiare şi o sală de fitness. Toate aceste amplasamente destinate recreerii şi activităţilor sportive sunt renovate în anul 2007 şi asigură tuturor studenţilor, şi nu numai, oportunitatea de a practica sporturile dorite.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter