18.05.2016,  19:34:53 | 0 comentarii | 1259 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La Şcoala Gimnazială Nr. 2 Petroşani / Cercuri pedagogice


de Corneliu BRAN
Şcoala Gimnazială Numărul 2 – structură a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroşani – a fost, două zile, gazda Cercului Pedagogic al învăţătorilor din partea de est a Văii Jiului.
 
Activităţile acestor întâlniri oferă posibilitatea unui schimb de experienţă între truditorii şcolii. Cadrele didactice organizatoare s-au străduit să răspundă acestei cerinţe, pregătind activităţi utile, în care au fost antrenaţi dascălii participanţi, respectiv învăţătorii din oraşele Petroşani, Petrila şi Aninoasa. În ambele zile, au fost prezente doamnele directoare Rus Gabriela, Paraschiv Camelia şi Gheorghiţa Obogeanu, care au contribuit, ca de fiecare dată, la buna desfăşurare a activităţilor.
În ziua de 11 mai, a avut loc Cercul Pedagogic al învăţătorilor de la clasa a IV-a, condus de prof. Liliana Gheban. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi cu sare, dar şi cu multă căldură. Tema a fost una de maximă importanţă: „Pledoarie pentru Planeta Albastră”. Prin activităţile propuse, prof. Slavu Petronela-Vali a urmărit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului în care se află Terra, din cauza nepăsării oamenilor. A fost prezentat un PPS cu activităţi concrete, desfăşurate în şcoala-gazdă, sub egida celor trei R (reciclare, refolosire, recondiţionare) şi cu respect faţă de mediul înconjurător. Fotografiile prezentate au fost realizate la activităţi de reciclare selectivă, design vestimentar, proiecte inovative, protejare a resurselor, eco-bricolaj, plantare de flori în curtea şcolii şi ecologizare a zonelor verzi din apropierea şcolii şi din oraş. Pe grupe, învăţătorii prezenţi au realizat afişe cu mesaje ecologice, alegând, drept temă, una dintre zilele tematice internaţionale. Cu talentul şi ingeniozitatea specifice profesiei, au realizat lucrări interesante, prin care au semnalat probleme grave, precum distrugerea stratului de ozon, defrişarea, poluarea apelor, dar şi a planetei, în general.
Dacă la întâlnirea învăţătorilor de la clasa a IV-a s-a făcut apel la creativitate, în ziua următoare, creativitatea a fost chiar subiectul discuţiei. Cercul Pedagogic al claselor I şi a II-a, desfăşurat în ziua de 12 mai, a avut tema „Creativitatea în orele de arte vizuale şi abilităţi practice, la clasele primare”. Activităţile au fost pregătite de doamnele profesoare Streitferd Adela şi Şamotă Mihaela şi s-au desfăşurat în prezenţa dascălilor din cercurile conduse de domnii profesori Fotău Costel şi Cristina Tudoraşcu. La început, oaspeţii au vizitat şcoala, având ocazia să admire lucrările realizate de copii, care împodobesc holurile şi sălile de clasă. Pornind de la cuvintele lui Koestler, conform cărora „creativitatea este un proces de învăţare aparte, la care elevul şi profesorul sunt una şi aceeaşi persoană”, referatul prezentat a tratat creativitatea, de la simplu la complex, de la general la particular. Pornind de la termenul generic de creativitate, s-a ajuns la creativitatea din mediul şcolar, apoi la creativitatea la orele de arte vizuale şi abilităţi practice. În cadrul atelierului de creaţie, cei prezenţi au învăţat să realizeze o felicitare inedită, prin tehnica îndoirii hârtiei. 
Activităţile realizate în cele două zile au demonstrat că şi la „şcoala din colonie”, o şcoală mică, sar ambiţioasă, se realizează lucruri deosebite. Şi în viitor, învăţătoarele de aici sunt dispuse să organizeze asemenea activităţi.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter