23.06.2016,  13:55:59 | 0 comentarii | 714 vizualizari
Primăria Aninoasa vrea să aplice Pachetul Anti-Sărăcie propus de guvern, pentru comunitatea din Vale în Sus
de Alina PIPAN

Primăria oraşului Aninoasa alege  partenerii privaţi pentru încheierea unui Acord de Parteneriat, în vederea elaborării şi depunerii cererii de finanţare aferente unui proiect în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020,  Incluziunea socială şi combaterea sărăciei. Proiectele care urmează să fie finanţate sunt menite să contribuie şi la implementarea Pachetului Anti-Sărăcie, promovat de Guvernul României. Pachetul țintește toate categoriile de vârstă, dar se concentrează mai ales pe măsuri pentru copii, plecând de la modele de bună practică deja funcționale, probate de organizații non-guvernamentale, și cuprinde  47 de măsuri anti-sărăcie. Bineînțeles, fără colaborarea cu o organizație care cunoaște metodele specifice de combatere a sărăciei, inițiativa nu ar avea succes. Primarul Nicolae Dunca își dorește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (non rome), prin implementarea de măsuri integrate. Sunt vizați cu precădere locuitorii comunității din Vale în Sus.

Principalele activităţi ale proiectului se referă la îmbunătățirea  domeniuil educaţiei, creșterea ocupării forţei de muncă, furnizarea de servicii sociale și medicale în anumite condiții, care să nu înlocuiască nevoia unui loc de muncă, reabilitarea locuinţelor sau legalizarea asigurării de utilităţi, acordarea  de asistență juridică pentru reglementari acte – acolo unde este cazul, acțiuni de implicare activă și voluntariat pe care trebuie să le realizeze beneficiarii programului.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăşi echivalentul în lei a maxim 6 milioane de euro, calculat la cursul Inforeuro aferent lunii mai 2016. Bugetul estimativ al proiectului este de 4.000.000 euro.

Selectarea partenerilor se va face pe baza documente pe care candidaţii le vor depune la sediul Primăriei Aninoasa până în data de 6 iulie. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter